site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Türkçülüğe ‘fitne’ diyen fitneciler!

24.05.2020
A+
A-

Bugün mızrağının ucuna Kur’an sayfalarını kimler takıyor?

Muaviye, Kur’an sayfalarını mızrakların ucuna takıp şeytanlaştığından beri yöntemlerini hiç değiştirmediler.

Kur’an sayfaları uçlarına takılmış mızraklar bazen bir mazlumun bağrına saplandı, bazen mazlumlara sahip çıkanları sırtından vurdu. Şüphesiz sırtından vurulanların içinde en başı çeken Türklerdi.

Son darbeyi Mustafa Karataş vurdu.

Mustafa Karataş Kanal 7 ekranlarındaki canlı yayında “Nereyi kırabiliriz bölücülüğü ortaya attılar. Hainliği ortaya attılar. Kürtçülük, Türkçülük bir takım fitneyi önce soktular sonra da kulaklarına fısıldadılar ki onlar sizi hakkınızı vermedi” ifadelerini kullandı.

Türk topraklarında Türkçülüğü/Türk Milliyetçiliğini, Kürtçülük ile eş tutarak Türk Milliyetçiliğini bölücülük olarak ilan ediverdi.

Madde madde gidelim:

1-Burası Türklerin vatanıdır. Ülkenin adı Türkiye’dir. Bu ülkeyi kuran halka Türk Milleti denir. Türkiye’yi kuran, Türk Milliyetçisi/Türkçü kadrolar Türklüğü bir çimento olarak görmüş ve devletin kurucu iradesini bu fikirle karmışlardır. Dolayısıyla bu topraklarda Türkçü olmak gayet normaldir. Anormal olan başka toplulukların, Türklüğün karşısına çıkarılması, üstelik bunun din sosuna bulanarak yapılmasıdır.

2-Türk Milliyetçiliği/Türkçülük ırkçılık değildir. Olamaz. Arnavut olan İstiklal Şairi Mehmet Akif’in “Kahraman ırkım” diye yazması Mustafa Karataş için bir şey ifade eder mi bilmem ama Mehmet Akif, Türklüğün ne olup, ne olmadığının en açık örneklerindendir.

3-Türkçülük asla ırkçılık olmamıştır. Türkçülük/Türk Milliyetçiliği denildiğinde Batı tarzı bir milliyetçilik algısı oluşturmaya çalışanlar hain değillerse cahillerdir. Türk; bu topraklarda gelip geçici bir isyan şarkısı değil, binlerce yıldır söylenen anonim bir türküdür. Türklük; Mazluma kol kanat germenin, adaletsizliğin üzerine yürümenin, dünyaya nizam vermek için çabalamanın adıdır.

Mustafa Karataş akabinde “Öyle demedim” dese de ne söylediği çok açıktır ve Türkçülüğü, emperyalizmin aparatı haline gelmiş bir hareketle denk tutmak, Türk Milleti’ne yapılabilecek en büyük kötülüktür.

Kusura bakmayın! Sizin gönlünüz hoş olsun diye bu topraklarda Türk kavramının sıradanlaşmasına göz yumamayız. Zira Türkçülük; Kürtçülük ile aynı kefeye konulduğu an arkasından gelecek olan şey Türkün üzerine olan tapunun yeniden düzenlenmesi ve ülkenin bölünmesi olur.

İslamcı camianın bu konuda kendilerini geliştirmesi gerekiyor. Dün akşam Mustafa Karataş’a destek verenlerden bir düşünürün(!) daha önce, 17 yaşında ateist olduğunu söyleyen Sultan Galiyev’in ne kadar büyük bir Müslüman olduğunu anlattığı konuşması video paylaşım sitelerinde hala durmaktadır.

Şansınıza küsün. Bu coğrafyadan Türklüğü silecek bir entelektüel birikiminiz yok beyler. Milleti sokmaya çalıştığınız sokak çıkmazdır ve Yusuf Akçura’nın dediği gibi “Tek çıkar yol milliyetçiliktir” Hele hele böyle zor bir zamanda…
Şevket Apuhan

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.