site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Nerede Kaldı O Eski Bayramlar?

24.05.2020
A+
A-

Dilimize pelesenk olmuş, ah o eski bayramlar… Peki gerçekten nerede kaldı o eski bayramlar? Yaşlılarımızın yakındığı, gençlerimizin ise es geçtiği birçok yönü var bayramlarımızın. Paylaşmayı, hoşgörüyü, saygıyı ve sevgiyi yaşatan gelenekselleşerek insanın anda kalmasını,mutlu olmasını sağlayan bayramlarımızın en güzel yanı, uzun süredir bir türlü görüşemediğimiz akrabalarımızla görüşüp sohbetler ederek onlarla vakit geçirmek, büyüklerimizi ziyaret etmek, küçüklerimizle gülmek olsa gerek. Neticede insanlar günümüzde sürekli koşturma ve bir yerlere yetişme içerisindeyken hayatında eksik hissettiği ve eksik yaşamaya devam ettirdiği birçok durum sözkonusu.

Bayramlarda aile ziyaretleri, sokaklarda çocuklar ve çalınan kapıda ”iyi bayramlar” sesleri insana huzur veriyor. Çoğu çalışan kesimin tatil olarak fırsat gördüğü ama büyüklerimizin ailesine ziyafet vererek masasında kahkahaları ağırladığı akşamların sonunda herkesin iyi ki dediği özel günlerimizdir, bayramlar. Küsler barışır, büyükler ellerini öptürmek için küçükler harçlık almak için bekler, tatlılar hazırlanır, şekerler ve kolonyalar alınır ama en önemlisi geçmişten bugüne kadar önemini yitirmeyen tebessümler yüzlerimizde olur. Tabi ki eski toprak insanlarının dediği o ”ah eski bayramlar” gibi olmasa da, harçlıklar mendile değil cebimize konsa da ve bir çift ayakkabının önemini anlamak o günlerdeki gibi olmasa da hala birlik ve beraberlik içerisinde sağlıklı olmanın mutluluğunu yaşamalıyız.

Bayramda içimiz buruk, belki bu süreçte ziyaret edip büyüklerimizin elini öpemeyeceğiz yahut küçüklerimizle beraber oyun oynayamayacağız, sevdiklerimizin özlemi ile sosyal medyanın verdiği imkanları kullanarak bayramlaşmak zorundayız ama en önemlisi sağlığımızın yerinde olduğu bayramların devam edeceğine inanmak olmalı. Nihayetinde bu günlerde bitecek ve biz yine hep beraber olup kahkahalar atacağız,sevdiklerimizle birlikte keyifli zamanlar geçireceğiz. Umarım şeker tadında olur bu bayramınız,yüzünüzdeki tebessümü kalbinizdeki sevgiyi eksik etmeden dolu dolu geçirmek dileğiyle. İyi Bayramlar.
Gönlümden gönlünüze çiçek çiçek sevgilerimle…

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.