site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Sevginin Kök Saldığı Yerdir Eviniz

04.11.2021
A+
A-

Siz hiç birine kök saldınız mı? Ağaç gibi hür yaşamak için kök salmak gerekir bence. Yapraklarınızın rüzgarla dans etmesi için, gövdenizin suya doyması için kök salmak önemli. Bu kök salma serüveni doğduğunuz an başlar, ilk kimliğiniz, adınızın koyulduğu an; bir düşünün lütfen. Yavaş yavaş bir aileye dahil olmak, bir hastane odasından çıkıp bir eve gitmek ve o mahalleli, o komşular, o bakkal amca… Büyüdükçe sağlamlaşan kökleriniz olsun, deli gibi esen o fırtınada bir yerden diğer yere savurmayacak kadar güçlü olsun.

Her şey kök saldığınız o ailede ve evde başlıyor. İlk sevginin, saygının,aşkın, mutluluğun,huzurun, desteğin,kösteğin kısacası her duygu ve düşüncenin ilk tohumu orası. Psikologlar boşuna geçmişin tozlu raflarından indirmiyor o albümleri. Bir bak diyor, kim nerede ne yapmışta sen böyle hissetmişsin. Böyle ürkek, böyle korkak veya böyle mutlu huzurlu olmuşsun… Kökünüz kuruysa eğer, yeriniz sağlam değildir. Bu yüzden korkarsınız. Dallarınızda meyveler çürüyorsa, çiçekler soluyorsa kökünüzdeki besin yetmiyordur artık. Susuz kalmışssınızdır. Bir de sonbahar misali yaşanan yaprak dökümleri vardır. Suyunuzda, besininizde tamdır ama yenilenmek için kökleriniz daha da yayılmak için etrafa; yaprak döker. Yıllarca sizi olduğunuz yerde tutmak zordur kimi zaman. Ne fırtınalar, ne yağmurlar, dolular geçirirsiniz o kökle. Ne güzel anlara şahit olur, kimisi gelip gövdenize aşkınızı kazır canınızı acıta acıta kimisi ise çiçeğinizden koparıp koyar yareninin kulak arkasına. Siz siz olun kök saldığınız, ne emeklerle büyüttüğünüz o gövdenize birinin kazıya kazıya ad yazmasına mani olun, bırakın sizi sevecekse sizinle mutlu olacaksa çiçeğinizden koparıp koklasın. Masum ve saf duygularla yaklaşsın size, diğer çiçeklerinize zarar vermesin. Gövdeniz yara bere içinde kalmasın. O zaman kök saldığınız o yer size cennet gelir her zorluğuna rağmen.

Sahi sizin kökleriniz nerede? Gövdeniz ne alemde? Çiçekleriniz kuru mu yoksa canlı mı? Bir bakın köklerinize, bir bakın can suyunuza. Belki eksik kalmıştır bir şekilde.

Gönlümden gönlünüze çiçek çiçek sevgilerimle…
EDA ÇİVİCİ

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.