site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Maddi Dünyanın Manevi İhtiyaçları

07.09.2021
A+
A-

Her şey o kadar pahalı ki. Her şeye o kadar zam geliyor ki, bir markete gittiğinizde aldığınız bir paket sütü iki üç gün sonra almaya kalksanız fiyatı değişiyor. Bir eve taşındıktan sonra iş mecburiyetinden konumunuzu değiştirmek zorunda kalsanız ev fiyatlarının uçtuğunu görüyorsunuz. İnsanlar artık parayı yettiremiyor çünkü gelen para belli olsa da giden paranın haddi hesabı yok. Ay sonunu getiremiyor, çünkü her şey zamlanıyor.

Ve ek iş yapsa birisi, yaşamını gencecik yaşında yitiriyor. Çünkü vakti yok. Sırf nakit olsun diye cebinde giden şey vakti oluyor. Ailesiyle, arkadaşıyla, eşiyle geçireceği zamanını yitiriyor. Ve düşünsenize şu maddi dünyadaki manevi ihtiyaçları. Artık kimse doğru düzgün sevemiyor, ilgi gösteremiyor. Birbiriyle vakit geçiremiyor. Çünkü o kadar maddileştirildi ki dünya maneviyata güç kalmıyor. İnsan sevilmek ister, sevdiği tarafından sarıp sarmalanmak ister. Ama yok. Ama zaman da yok. Ama nakit var. Ay sonu rahat gelecek ama hayat eksik geçecek. Çünkü sevgi yok, huzur yok, mutluluk yok. Çünkü insanların artık gücü yok. Yorgunluk sadece fiziksel olsaydı eğer geçerdi ama artık ruh yorgunluğu var. Dinlenince geçmeyen. Ve insan yoruldukça umutsuzlaşıyor. Umutsuzluk arttıkça hayattan keyif alamamaya başlıyor. Evet her şeyin ucu paraya dayanıyor. Ama bir düşünsenize, onca zengin insan parayla oynasa bile mutlu mu? Az olsun yetinin demiyorum.Ay sonunu düşünmeyin demiyorum.Aksine ay sonunu birlikte düşünün, çoğaltmak için uğraşın ama hayatınızdaki insanların da kıymetini bilin diyorum. Bu hayatta paraya hep ihtiyacımız olacak tıpkı sevgiye de ihtiyacımız olduğu gibi. Ama bu hayatta birini kaybettikten sonra gelen naktin ne önemi var ki? Ay sonu rahat geçsin ama sevdiğim insan da yanımda olsun isterdim ben. Birlikte savaşalım, birlikte gücümüzü ayrı ayrı harcamayalım, ortak olarak gücümüzü bir yere verelim isterdim. Çünkü sevgiyi bulunca insan kaybetmek istemiyor. Sevince ve sevilince insan bu duygudan yoksun kalmak istemiyor ama eksik hissetmekte istemiyor. Bu yüzden maddi dünyanın manevi ihtiyaçları fazla. Bu yüzden insanlar artık arttırdığı parayla psikologlara gidiyor. Çünkü insanlar artık sevildiğini hissetmiyor.

Ek iş yapın ama bir sorumluluğunuz olduğunu unutmayın. Ek iş yapın ama sevdiğinize sarılın. Ek iş yapın ama huzur ortamını kaybetmeyin. Çünkü siz onca şeyi yaparken sizinle beraber mücadele eden, sizi bekleyen biri var. Bunu kaybetmeyin. Bu dünyada en çok sevdiklerimi kaybetmekten korkarım ben. Çünkü paranın gideni gelir, getirmek için vaktin gider belki ama gelir. Seven gitti mi gelmez. Kaybedince toprağını öpersin zoruna gider. Bu yüzden naktiniz cebinde, sevdiğiniz yanınızda olsun efendim.
Eda Çivici

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.