site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Aşı Karşıtlığına “Tedirgin Olma Aşı Ol”

18.06.2021
A+
A-

2020 nin başlarından beri sadece ülkece değil tüm dünya olarak “coronavirüs” salgınıyla mücadele ediyoruz. Ve bu bir buçuk yılı aşkın sürede öğrendiğimiz tek şeyin “aşı olma” gibi bir kalıba sığmasına şaşırıyorum.

Bu virüsün bize öğrettiği o kadar çok şey varken neden aşı karşıtlığı yapıyoruz anlamış değilim. Tabi ki bu virüse dair birçok teori var. Ve her kafadan ayrı ses çıkıyor. İnsanlar medyada neye inanacaklarını şaşırmış durumdalar. Çünkü her profesör, her doktor, her siyasetçi kısacası her insan ayrı yorum yapıyor. Ve haliyle bu da insanda birçok soru işareti oluşturuyor. Ama şunu unutmamız gerekir, bu virüs artık evrensel bir virüs. Ve biz bu virüsle mücadele sırasında çok can kaybettik. Sadece sağlıkçılar değil, şoförler, avukatlar, polisler binlerce meslekten insan bu virüse yakalandı. Bir doktorun ölmesi de bir kağıt toplayan babanın ölmesi de eşdeğer bir şekilde acı verdi. Çünkü neticeye bakarsanız eğer bir can gitti bu dünyadan. İster laboratuvardan çıkmış olsun bu virüs ister yarasadan. Bir can kaybediliyorsa bu virüsten ve herkes geçim sıkıntısına düşüp intihar edecek kadar yorgunsa artık lütfen TEDİRGİN OLMA, AŞI OL. Çünkü aşı karşıtlığı yaparak sadece kendi canını değil, tüm sevdiklerinin de canını riske atıyorsun. Ve inan bana sanıldığı kadar ‘’basit’’ geçen bir hastalık değil. İlerde bir sürü yetmezliklere, spazma vs. Sebep olabilecek kadar büyük bir virüsten bahsediyoruz burada. Yahut bunu da bırak kenara ‘’otoimmün’’ hastalığı olan birçok insan var toplumda. Eğer sen ben bu insanları düşünmezsek kim düşünecek? Lütfen sağlık konusunda biraz daha duyarlı olalım. Kulaktan dolma bilgilerle veya internette bir sürü sitede yazan bambaşka haberlerle aşı karşıtlığı yapmayın. Dünyada onlarca hatta yüzlerce virüsle baş etmek için aşı kullanmışız. Ve şimdi yine gözle görülmeyen ama hayatımızın her yerine zarar veren bir virüs var. Ve bu virüsle baş etmek için sadece bir tane değil birkaç tane aşı seçeneğimiz varken neden hayatımızın devam edebilmesi için aşı olmuyoruz ki? İnternette yazan her bilgi doğru mu? Yahut ortaya atılan her teorinin sonucu belli mi? DEĞİL. Peki biz neden bunlara kulak asarak sıramız geldiğinde aşı olmuyoruz?

Sağlıkçılardan tutun esnafa kadar herkes yoruldu bu süreçte. Ya komple işleri battı ya da sürdürecek güçleri kalmadı. Bu virüs hepimizi yaraladı ve çok can kaybettik. Kanayan bir yaramız olan bu virüsün şifası elimizdeyken lütfen aşı karşıtlığı yapıp insanlara “aşı olmayın” demeyin. Hiçbir aşı farketmeksizin lütfen AŞI OLUN. AŞI OLUN Kİ BİTSİN BU İLLET HASTALIK. AŞI OLUN Kİ SEVDİKLERİNİZE SIKI SIKI SARILABİLİN ARTIK.

Gönlümden gönlünüze çiçek çiçek sevgilerimle.
EDA ÇİVİCİ

YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.