site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Hoşçakal Pınar Gültekin

23.07.2020
A+
A-

Sevgiyi bize emek olarak öğrettiler. Sevgi için her şey yapılır dediler.
Ama birini öldürmezsiniz.
Ama birini dövmezsiniz.
Ama birinin hayatına zarar vermezsiniz.
Bu sevgi değildir. Aksine birinin hayatını zindana çevirmek ve onu yok etmektir. Neydi bizim bu ”kadınlık” ile sorunlarımız? Neydi bu kadınların toplumda yer edinmesinin çekilmemezliği? Bir ailenin evladını öldürmek, birinin hayallerini onunla birlikte YAKMAK VE BETON DÖKMEK ” adamlık” mıydı? Peki ya geride kalanlar? Yaşanmış olanları bir kenara bırakın ve ailesini, dostlarını düşünün. ”Kıskandığı” için öldürülen kaçıncı kadın?
Ne zaman bitecek bu cinayetler? Ne zaman bitecek bu şiddetler? Sadece fiziksel şiddetten bahsetmiyorum, sözle yapılan her türlü hakaret ve şiddetten de bahsediyorum. Neden bunca kadın ya eski sevgili ya da kocası tarafından canice öldürülmeye devam ediyor? Ve bildiğimiz olaylar bu kadar can yakarken, bilmediklerimizin hakkı savunuluyor mu? KADIN BU TOPLUMDA ERKEK İLE AYNI HAKLARA SAHİPTİR. Ve kadın bedeni içinde, düşünceleri içinde özgürdür. Bu özgürlüğü ellerinden aldığınız yetmezmiş gibi bir de gülüşlerini, güzel yarınlarını elinden alıyorsunuz. Gündemde o kadar çok cinayet, taciz, tecavüz olayları oluyor ki insanlar artık her şeyden ve herkesten korkarak yaşıyor. Birinin babası kızına tecavüz ediyor birinin sevgilisi kıskandığı için öldürüyor… Bunlar bitmiyor ve bitmediği gibi her gün bir kadın kurban ediliyor.
Bu şiddetlere dur demenin bir veya birkaç kişi ile olmayacağını, herkes bir olursa ”dur” denileceğini düşünüyorum. İnsandan, hayvandan yaşama hakkı elinden alınan her canlının hakkı savunulmalıdır. Neticeye bakarsak hepimiz aynı koşullardayız ve hepimizin hakkı olan ”yaşamak” sırf kıskandığı için elinden alınamaz bir kadının. Yahut bir köpek havladı diye onun yaşama hakkını yok edemezsiniz. Bu ”sevgi” değildir. Bu tamamen ”canilik” tir.
Şimdi hayalleriyle beraber girdi o toprağa. Pınar’ın cansız bedenine ulaşıldığı an bile farklıydı. Normal bir insan gibi ölmeyi bile hak saymamışlardı. 27 yaşında, gülüşü güzel olan kadının yaşama hakkı, hayalleri, geleceği ellerinden alınarak gülüşünü ve hayatını söndürdü CEMAL METİN AVCI.
Bir baba düşünün ” kızımı teşhis edemedim” diyen. Bir anne düşünün gözünden bile sakındığı kızının ölüm haberini alan.
Allah rahmet eylesin. Mekanın cennet olsun…
PINAR’IMIZ HEP BİZİMLESİN…
Gönlümden gönlünüze çiçek çiçek sevgilerimle…

YORUMLAR
  1. Eren dedi ki:

    Şiddetin cinsiyeti olmaz. Hiçbir erkek veya kadın öldürülmeyi haketmez. İnsanlar günden güne yolunu şaşırıyor. Bazı suçların cezası yetmiyor demek ki, veya verilen eğitim kalitesiz. Hem okul tarafından hem de özellikle aile tarafından. Kalemine sağlık, ismi büyük harflerle belirtmen ince ve hoş bir detay