site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Annen Yok, Kimsen Yok

21.02.2021
A+
A-

1938 de dünyaya gözlerini açan Doğan Cüceloğlu hem Türk Psikolog hem de iletişim psikolojisi uzmanıydı. Hayatta olduğunun hakkını veren, gençlere, evleneceklere ve ailelere kısacası herkese hitap eden birçok eseri vardı. Kitapları, söyleşileri hep nasihat şeklindeydi. Ve yaşadığı şeylerin bazılarını anlatırken sonuca bağladığında sizde onunla yaşamış kadar olurdunuz. Yanlışlardan kurtarmaya çalışan biri değildi, aksine yanlışların analizinde gerçekten yanımızda olan bir dosttu. Kısaca Doğan Cüceloğlu denildiğinde, herkesin evinde babası, okulunda hocası ve sosyal hayatında dostuydu. Çünkü yazdıklarıyla, söyledikleriyle bizi her zaman anlayan, dinleyen ve gerçekten bizim iyi insanlar olmamızı isteyen biriydi. Biz Doğan Cüceloğlu’nu ansızın kaybettik. Onunla tekrar hatırladık ölümün ani, dünyanın da fani olduğunu. 16 Şubat 2021 tarihinde hayatını kaybeden ama bizimle hep yaşayacak olan hocamızdan birkaç söz paylaşarak bu yazıyı noktalamak istiyorum.

Bir ailenin çocuğuna, bir toplumun vatandaşına yapabileceği en büyük kötülük onun insan potansiyelini heba etmektir.

Ne kendini ne de olayları yargıla! Ne alkışlayıp böbürlen, ne de kendini kötüle. Nehir akıyor, sen o akışın farkında olmaya devam et.

İçinde büyüdüğüm ortamda başarımın diğerleriyle kıyaslanarak belirlendiğini öğrenmiştim. Başarının sonuçta değil, süreçte yaşandığını anlayıncaya kadar uzun süre acı çektim.

Aklını gönlünün değerleriyle yöneten insan, yaşamının efendisidir.

Şimdiki rahatından fedakarlık yapamayan anlamlı, coşkulu ve güçlü bir gelecek için uğraş veremez.

Bir ebeveynin çocuğuna verebileceği en büyük hediye, ona her koşulda ayağa kalkabilecek gücü kendinde bulabilme yetisini kazandırmaktır.

Hayatımın dönüm noktasında payı olan, beni büyüten, ufkumu genişleten ve hayatın daima umutlarla dolu olduğunu öğreten, iyi bir birey ve ilerde iyi bir ebeveyn olmam için elinden gelen her şeyi yapan canım hocam… Mekanın cennet olsun.Işıklar içinde uyu. Biz her zaman senin yolundan gideceğiz ve hayatımızı hakkıyla yaşayıp, kıymetini bileceğiz. Ailesine,sevenlerine baş sağlığı ve sabır diliyorum.

Gönlümden gönlünüze çiçek çiçek sevgilerimle.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.