site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

2. Dalga: Daralan Çember

16.11.2020
A+
A-

Pandemi sürecini hafiflettiğimizi umarken daha büyüğünün kapının diğer tarafında olduğunu yok sayarak sosyal mesafesiz, maskesiz ve kurallara uymadan hareket edenlerimiz oldu. Uyarsanız bile bu yanlış davranışı sürdürerek kendi hayatını düşünmediği gibi sizi de düşünmeden hareket etmeye devam edenlerimiz oldu. Farkında mısınız, bilmiyorum ama Mart’tan beri hayatımız, hayallerimiz kısacası her şey ya durdu ya yavaşlatıldı.
Bunu bir kenara bırakırsak eğer, önlem almayanlar yüzünden ölenlerimiz oldu. Gerek doktorlar gerek vatandaşlar sırf bu virüs yüzünden hayatından oldu. Ve bir kesim insan hâlâ virüsün ciddiyetine varmak yerine keyfine bakmaya devam ediyor. Son zamanlarda haberlerin başından sonuna kadar dünya çapında vaka ve ölüm sayılarını gördükçe tekrardan sinir olmaya başladım. Ne yazık ki toplumumuz rahatlığından vazgeçemiyor! Ne yazık ki böyle giderse daha çok can kaybedeceğiz. (!)
Mart’ta herkes tedirgin ve korkuyla yaşarken yazdan itibaren virüs yokmuşcasına hareket eden bir kesim de dahil olmak üzere çember daralıyor. Eskiden haberlerde gördüğümüz ve şaşırıp “Aa bu da virüs kapmış” dediğimiz insanlar artık ya bir sokak ötemizde ya da karşı komşumuzda. Hayat Eve Sığar uygulamasına girdiğinizde rengarenk olan yerler artık sadece kırmızı. Ve insanlar hâlâ nasıl oluyor da avmlere akın edebiliyor, yolda sigara içmeye devam edebiliyor anlamış değilim. Ülke ekonomisine baktığımızda bir karantinayı daha kaldırabilir miyiz? Bilmiyorum. Ama durum böyleyken de hastanede yoğun bakım doluluk oranları olsun, evde karantinaya uyanların sayısının artması olsun kışın karantinalarla geçeceğini ve çok sıkıntılı süreçler olacağını öngörüyorum.
Gönül isterdi ki, kısıtlamalar gelmeden atlatabilelim bu hastalığı. Ama malesef alınan önlemlerin ve kişinin rahatlığından ötürü ikinci dalgayla mücadele etmekteyiz. Çalışan insanlarımızı yok saydığımız gibi sağlık alanında çalışan personellerimizin de birer insan olduğunu ve 9 ay sahada mücadele verdiklerini unutuyoruz. Onlar yoruluyor ve artık pes etme aşamasındalar. Lütfen evde kalın ve sağlıkla kalın. Çemberin daraldığı bugünlerde zorunda olmadıkça evden çıkmayın ve evden çıkarken sosyal mesafeye uyarak, maske takarak çıkın.
Unutmayın bir ihmal bir can kaybı olabilir.
Gönlümden gönlünüze çiçek çiçek sevgilerimle…
-Eda Çivici

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.