site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Sistemin İntikamı ve AKP

11.06.2015
A+
A-

sevketapuhanDünyaya yön veren güçlü devletlerin en önemli ortak özellikleri kusursuz bir sistemi hedeflemiş olmalarıdır.
 
Büyük güçler, yaratılışı gereği hata yapmaya meyilli olan insanı kurdukları sistemle kontrol altına almışlardır. Doğulu devletlerde sıkça görülen rüşvet, imtiyaz, iş savsaklamak ve adam kayırmak gibi kötü alışkınlıklara, Batılı devletlerde çok az rastlandığı bir gerçektir.
 
Bu gerçeğin altında yatan ise, Batılı insanların, Doğu toplumlarına göre daha dürüst, daha zeki ve daha çalışkan olmaları değil, Batı’da ki işleyişin, insan denen varlığın kötü yanlarını en aza indirmek üzere kurulmuş olduğudur.
 
Türkiye’de ideal sistemin hiçbir zaman kurulamadığı aşikârdır. Ancak, Türkiye’nin son 12 yılında olduğu kadar hiçbir döneminde bu denli raydan çıkması da vuku bulmamıştır. 
 
Örneğin, geçmişte zaman zaman sisteme sızan yolsuzluk, AKP’li yıllarla birlikte sistemin doğal unsurlarından biri haline gelmiştir. 
 
İşlerin ehline teslim edilmemesi, adam kayırma, muhalif seslere tahammülsüzlük, yoksullukla mücadele etmek yerine, yoksulluktan faydalanma yoluna gitme ve hukukun yok sayılması gibi bir işleyişi derinden sarsacak davranışlar AKP ile birlikte normal bir hal almıştır. 
 
AKP’nin devlet aygıtının rutin işleyişinin üzerine bindirdiği yükler, artık sistemin taşıyamayacağı bir noktaya gelmiş, Türkiye’yi patlamaya hazır bir bombaya çevirmiştir.

AKP ile birlikte, üretmeye ihtiyaç duyan iktisadi sistem karşılıksız bir tüketime zorlanmış, terörü ve teröristi yok etmek üzere kodlanmış askeri sistemin genleri ile oynanarak terörle mücadele yerine müzakereye başlanmış, çalışması gereken insan devlet yardımlarıyla köreltilirken, bin yıldır Anadolu’ya ekilen sevgi ve kardeşlik tohumları üzerinde yükselen sosyal hayatın içerisine, bizzat Recep Tayyip Erdoğan tarafından düşmanlık tohumları ekilmiştir.
 
Maalesef 2015 yılı, Türkiye’nin en uzun yılı olmaya adaydır. Zira sistemin artık AKP’ye ve onun temsil ettiği devletle kavgalı fikirlere dayanacak gücü kalmamıştır.
 
Bir başbakanın insanlara iş ve işçi bulma kurumunu adres göstermesi/gösterebilmesi gerekirken, “Halkımız sosyal yardımlaşma fonuna başvurursa, toplamda aldıkları yardımlar asgari ücreti bulacak” diyerekvatandaşını yardım almaya yönlendirdiği bir ekonomik sistemin çökmemesi mucize olacaktır.
 
Milyonlarca gencimiz KPSS’ye hazırlanıp, emek harcarken devlete yapılan atamalarda akrabaların tercih edilmesini “Kur’an akrabaya yardımı emrediyor, siz Ayet’e karşı mı çıkıyorsunuz?” cümlesiyleaçıklayan zihniyetin yönettiği bir ülkenin, üzerine oturtulduğu yanardağın patlaması kimseyi şaşırtmayacaktır. 
 
Kendisi ve yandaşlarından başka herkesi “Paralel yapı” ilan eden, hukukun üstünlüğünü ayaklar altına alıp, üstünlerin hukukunu uygulamaya koymak için çaba sarf eden ve “Tevrat, öldürmeyeceksin diyor” diye yeri göğü inletip, Kuran’ın “Çalmayacaksın” emrini görmezden gelen bir yapının kendi kendisini imha etmesi sürpriz olmayacaktır.
 
Sonuç olarak AKP, taşıma kapasitesi 10 ton olan bir aracın üzerine 50 ton yük bindirmiş, üstelik bunu yaparken bu aracın motorundan, lastiklerine kadar bütün ayarlarını bozmuştur. Direksiyon AKP’nin elinde oldukça, menzile varmak hayaldir. Zira araç yoldan çıkmış, lastikleri patlamış, benzinine su karıştırılmış, bir sağa bir sola savrularak uçuruma doğru sürüklenmektedir. 
 
NOT: İstanbul Ekonomi Enstitüsü olarak, bu hafta içerisinde “2014 Türk Ekonomisi ve 2015 Beklentileri” başlığıyla ayrıntılı bir rapor yayınlayacağız. Söz konusu raporumuza www.ekonomienstitusu.org adresinden ulaşabilirsiniz. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.