site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Yeşilçimen: Ülgür’ün Bu Kadar Hırçın Olmasına Gerek Yok

Yeşilçimen: Ülgür’ün Bu Kadar Hırçın Olmasına Gerek Yok
07.03.2013
A+
A-

sema-yesilcimen (1)

AKP Selçuk İlçe Başkanı Sema Yeşilçimen Başkan Ülgür tarafından darp edildiği iddia edilen vergi dairesi denetim memurunun fotoğrafını basınla paylaştı ve ilçe gündemiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Mart ayı son Belediye Meclisi toplantısının ardından basın açıklaması yapan Yeşilçimen, ilçeyi gerdirmemek adına bu güne kadar bir şeyler söylemiyorsak korktuğumuzdan falan değil, burada önemli olan insanları kutuplaştırarak germek ne belediye başkanının ne de benim görevim olamaz.

Perşembe günü İlçedeki belediyeye ait olan soğuk hava deposunda, depo çalışanları ile vergi dairesi vergi denetim elemanları arasında, Selçuk Belediye Başkanı Sayın Vefa Ülgür ile sıkıntılı süreç yaşanmış, bir darp olayı olmuş. Sonuçta o gün yakınım olan birisinin hastalığı sebebiyle ilçe dışındaydım. Yeşilyurt Devlet Hastanesinde bir yakınımın tedavisiyle ilgili ilçe dışında bulunduğumdan dolayı da konuya müdahil olamadım.

Olayın yaşandığı gün, ne olaydan önce nede olaydan sonra hiçbir meclis üyem veya partilim ile bir araya gelip İlçe Emniyet Müdürlüğüne gitmedim. Sayın Başkan benim; iddia ettiği saatte Emniyet Müdürlüğüne gittiğimi kanıtlasın, kanıtlamazsa namerttir. Ş….dir dedi.

Yeşilçimen, yaşanan bu tatsız olayın arkasından konunun yargıya intikal etmesinden dolayı herhangi bir basın açıklaması yapmayı düşünmediğini fakat son yapılan mart ayı meclis toplantısındaki bekletilme olayından dolayı yönetim kurulu üyeleriyle birlikte basın açıklaması yapmaya karar verdiklerini açıkladı.   Sayın başkanın bu kadar hırçın olmasına hiç gerek yok diyen Yeşilçimen, bundan sonra yapılacak meclis toplantılarında başkan siyasi şov yapamayacak, AKP meclis gurubu da, buna müsaade etmeyecektir dedi.

Başkan Ülgür’ün olayın olduğu günden itibaren gerek AKP meclis üyesi Ertan Serbest, gerekse AKP ilçe teşkilatını bu konuyla ilgili suçladığını dile getirdi. Bir Belediye Başkanının kendi kurumunda yapılan denetimleri yerinde görmek istemesi kadar doğal bir şey olamaz dolayısıyla ben bu konuda yorum yapacak konumumda biri değilim. Yalnız Selçuk’taki soğuk hava deposunu kullanan vatandaşlar, Selçuk Vergi Dairesinin mükellefidir. Vergi denetim elemanları oradaki mükellefleri denetlemeye gitmiş. Ben denetleme şekli konusunda yorum yapmıyorum. Konu yargıya intikal etmiştir. Başkan Ülgür ve Vergi dairesi ilgilileri kamuoyu önünde zaten hesaplaşacaklar. Başkan Ülgür ya da yakınları soğuk hava deposunun mükellefiyse Sayın Başkanın görevi; Burada taraf olmak değildir.

Sayın Ülgür’ün AKP meclis üyesi Ertan Serbest hakkında kamuoyuna verdiği bilgiler doğrultusunda da açıklama yapan Yeşilçimen; Sayın Ülgür ben bu kurumun belediye başkanıyım, benim oraya gitmem kadar doğal bir şey yok diyorsa, Ertan Serbest’te Selçuk Belediyesinin seçilmiş meclis üyesidir. Ertan Serbest’in de diğer meclis üyelerinin de o kuruma gitmesi kadar doğal bir şey olamaz.

Sayın Başkanın bu kadar basit bir konuya, tepki göstermesini ve Selçuk gündemine oturtacak kadar böyle basit bir konuya veryansın ederek tepki vermesinin sebebini anlamış değilim.

Yaşananlar Sayın Ülgür’ü yormuş, dolayısıyla kendisini doğru düşüncelere sevk etmiyor. Olayların başladığı günden bu yana hiç kimseyle görüşmem olmamıştır diyen Yeşilçimen, Son yapılan belediye meclis gurubu toplantısında toplantı saati gelmesine rağmen, AKP meclis üyeleri bekletilmiştir, orası siyasi arenaya çevrilecek bir yer değildir. Görevi gereği; yasalar çerçevesinde oturumu zamanında açmak durumundadır. Bu yüzden gecikmeli olarak yapılan meclis toplantısını seçilmiş üyelere saygısızlık olarak addediyorum.

Yaşananlarla ilgili olarak ise yargı yoluna gidilmiş ve hesaplaşma orada olacaktır dedi.
sema-yesilcimen (2)

YORUMLAR
  1. takipçi dedi ki:

    seçimler yaklaşıyor böyle şeyleri daha çok görecegiz

  2. eski selçuklu dedi ki:

    akp yıne döndürüyosun oyun içinde oyunlarını ama akıllı olan yemez oyum yıne chp chp size aslaaaa…! sema başkanıda bilioruz o vergi memurunun ne oldugunuda biliors ceza ustune ceza yazıo millete yazılanlara bakıldıgına gore geçmiş olsun şimdiden akp oylarrrrrrrr chpppp..

  3. Anonim dedi ki:

    arkadaşlar öyle yapmayın ertan beye haksızlık ediyorsunuz. herkes sema hanmdan bahsetmiş ertan beyin karizma olma hevesi kursağında kalmış. ertan efendi daha çok çalışman lazım anlaşılan o ki yine önüne geçtiler. meclis üyeliğin sallantıda haberin olsun.:)))

  4. eski selçuklu dedi ki:

    tek parti tanırım 6 ok ampulu patlatır gerek yok…..

  5. Anonim dedi ki:

    vergi memurunuaki tırnak izleri varmış halde kedimi var varsa araştırılsın yazık olmuş vergi memuruna gecmiş olsun belediyemize ve maliyemize

  6. selcuklu dedi ki:

    sevgili selcuklu hemserilerim hic kizmayin selcuk halki ve belediyesi ve siyasetci arkadaslarim disardan gelene hep kucak acmistir ve siyasi partilerde yer almistir size bir sey sorcam bizi tireden gelen ve selcukta zengin olan veli keskinmi yonetcek //////tesekkur ederim

  7. selçuklu dedi ki:

    başkan efendi korumalarla selçuk içinde şov yapacağına şu selçuğu ne hale getirdiğine bir baksın.türkiyenin güzide ilçesi bizim köyden beter olmuş.

  8. MURAT dedi ki:

    AKP nin yaptığı hiç bir siyaseti inanmıyorum. karakolda doğru söyler, mahkeme de şarar. Sonuna kadar Vefa Başkanı destekliyor,ve güveniyorum

  9. RÜZGAR dedi ki:

    AKP’NİN BU OLAYA BU KADAR SAHİP ÇIKIP AVUKATLIK YAPMASI PROVOKASYON ŞÜPHESİNİ ARTTIRMIŞTIR. SEMA HANIM BU FOTOĞRAFLARA BEŞİKTEKİ BEBEK BİLE İNANMAZ. GÜLÜNÇ OLUYORSUNUZ.

  10. ayıptır dedi ki:

    sema hanım selçuklu olarak size hiç yakışmıyor siyaset yapacaksanız çirkinleşmeyin lütfen işiniz gücünüz yalan üzerine…

  11. güneş dedi ki:

    sayın akp meclis üyeleri benim katıldığım meclislere en az 3 kez geç geldiler.ama chp nin meclis üyeleri gitmedi,siyaset erdemi kiminde kaçarak gelişme gösteriyor.ertan bey verecek yanıt bulamadı demek.

  12. Vedat TİMUR dedi ki:

    Arkadaşlar her yerin hakimi maşallah ! Başkanları nasıl kaç çocuk yapacağımıza, hangi ekmeği yiyeceğimize, hangi davanın başkanı-savcısı olduğuna vs vs karışıyorsa bunlarda her şeyin kadısı oldular.. Balık baştan kokar, yetmez ama evetttttttttttt !

  13. Helal Olsun dedi ki:

    CHP li diye devletin memurunu AKP li görme hakkı ve hastanelik etme darp edip ana avrat küfür etme hakkı var.Birşey diyen olursa ya laiklik elden gider ya CHP lilere saldırı olur.Konun esası nedir bu denetimcilerin denetleme yapması neden bu şekilde engellenmiştir bakan yok.Orada neler oluyor CHP kalkanını çekince denetleme yapılmıyor.Hangi devlet memuru artık orayı denetleyebilir.Suçlu olabilirde olmayabilirde ancak denetleme yapılmayınca bu nasıl anlaşılacak.Diyelimki suçlu, o zaman sırf ideoloji ugruna benim adamım suçluda olsa korurum zihniyetini savunmak degilmidir bu.varsayalım ki suçsuz denetlenseydide açıga çıksaydı suçsuzlugu daha iyi olmazmıydı.Denetlenen Belediye başkanı degil anlaşılan depoyu işleten ve kullananlar.Belediye başkanının işleten ve kullananları bu derece hışımla koruması neden??.artık akla her türlü soru gelir.O kurum denetlenmedigi ve sonuç açıklanmadıgı sürece orada neler oluyor denmeyecekmi?Basit bir denetleme işinin bile bu şekilde engellenmesi ve bunun sırf ideolojileri aynı diye taraftar bulması gelecek açısından ümitlerimizi kırmıyormu.Helal Olsun darp edilene bile fazla birşey olmamış canım diyenlere,helal olsun yanlışı sırf aynı ideolojideyiz diye alkışlayanlara.Helal olsun çok bagıran çok haklıdır diyenlere.

  14. Helal Olsun dedi ki:

    gönderdigim yorumu yayınlamamışsınız.bu sizin adınıza üzüntü verici.ancak olayın kutsal chp – dokunulmaz chp yi koruyucu yönlerini aktarıyorsunuz…yanlış yapan benden olursa yanlış yapabilir derseniz.tarafsız olamazsınız.olaylar tamamen çarpıtılmış ve o deponun denetlenmesi istenmiyor…bize karışamaz kimse deniyor.büyük insan küçük memurla ugraşmaz.büyüklügün göstergesi bu yapılanlar degildir.daha önce gönderdigim yorumu yayınlamadınız bunuda yayınlamasanız sizede helal olsun.ben olsam o depoya polis eşliginde giderdim o zamanda polisle maliyeciler baskın yaptı diye yaygara basılacaktı.denetlenemez statüsü isteniyor/ayrıcalık isteniyor.verilmezse bu tür olaylarla suyun üstünde kalınıyor.helal olsun.heralde önceden haber verilmesi ve tedbir alındıktan sonra denetleme isteniyor.bu saaten sonra cumhurbaşkanı bile denetleyemez orayı.