site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Yeşilçimen: Ülgür’ün Bu Kadar Hırçın Olmasına Gerek Yok

Yeşilçimen: Ülgür’ün Bu Kadar Hırçın Olmasına Gerek Yok
07.03.2013
A+
A-

sema-yesilcimen (1)

AKP Selçuk İlçe Başkanı Sema Yeşilçimen Başkan Ülgür tarafından darp edildiği iddia edilen vergi dairesi denetim memurunun fotoğrafını basınla paylaştı ve ilçe gündemiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Mart ayı son Belediye Meclisi toplantısının ardından basın açıklaması yapan Yeşilçimen, ilçeyi gerdirmemek adına bu güne kadar bir şeyler söylemiyorsak korktuğumuzdan falan değil, burada önemli olan insanları kutuplaştırarak germek ne belediye başkanının ne de benim görevim olamaz.

Perşembe günü İlçedeki belediyeye ait olan soğuk hava deposunda, depo çalışanları ile vergi dairesi vergi denetim elemanları arasında, Selçuk Belediye Başkanı Sayın Vefa Ülgür ile sıkıntılı süreç yaşanmış, bir darp olayı olmuş. Sonuçta o gün yakınım olan birisinin hastalığı sebebiyle ilçe dışındaydım. Yeşilyurt Devlet Hastanesinde bir yakınımın tedavisiyle ilgili ilçe dışında bulunduğumdan dolayı da konuya müdahil olamadım.

Olayın yaşandığı gün, ne olaydan önce nede olaydan sonra hiçbir meclis üyem veya partilim ile bir araya gelip İlçe Emniyet Müdürlüğüne gitmedim. Sayın Başkan benim; iddia ettiği saatte Emniyet Müdürlüğüne gittiğimi kanıtlasın, kanıtlamazsa namerttir. Ş….dir dedi.

Yeşilçimen, yaşanan bu tatsız olayın arkasından konunun yargıya intikal etmesinden dolayı herhangi bir basın açıklaması yapmayı düşünmediğini fakat son yapılan mart ayı meclis toplantısındaki bekletilme olayından dolayı yönetim kurulu üyeleriyle birlikte basın açıklaması yapmaya karar verdiklerini açıkladı.   Sayın başkanın bu kadar hırçın olmasına hiç gerek yok diyen Yeşilçimen, bundan sonra yapılacak meclis toplantılarında başkan siyasi şov yapamayacak, AKP meclis gurubu da, buna müsaade etmeyecektir dedi.

Başkan Ülgür’ün olayın olduğu günden itibaren gerek AKP meclis üyesi Ertan Serbest, gerekse AKP ilçe teşkilatını bu konuyla ilgili suçladığını dile getirdi. Bir Belediye Başkanının kendi kurumunda yapılan denetimleri yerinde görmek istemesi kadar doğal bir şey olamaz dolayısıyla ben bu konuda yorum yapacak konumumda biri değilim. Yalnız Selçuk’taki soğuk hava deposunu kullanan vatandaşlar, Selçuk Vergi Dairesinin mükellefidir. Vergi denetim elemanları oradaki mükellefleri denetlemeye gitmiş. Ben denetleme şekli konusunda yorum yapmıyorum. Konu yargıya intikal etmiştir. Başkan Ülgür ve Vergi dairesi ilgilileri kamuoyu önünde zaten hesaplaşacaklar. Başkan Ülgür ya da yakınları soğuk hava deposunun mükellefiyse Sayın Başkanın görevi; Burada taraf olmak değildir.

Sayın Ülgür’ün AKP meclis üyesi Ertan Serbest hakkında kamuoyuna verdiği bilgiler doğrultusunda da açıklama yapan Yeşilçimen; Sayın Ülgür ben bu kurumun belediye başkanıyım, benim oraya gitmem kadar doğal bir şey yok diyorsa, Ertan Serbest’te Selçuk Belediyesinin seçilmiş meclis üyesidir. Ertan Serbest’in de diğer meclis üyelerinin de o kuruma gitmesi kadar doğal bir şey olamaz.

Sayın Başkanın bu kadar basit bir konuya, tepki göstermesini ve Selçuk gündemine oturtacak kadar böyle basit bir konuya veryansın ederek tepki vermesinin sebebini anlamış değilim.

Yaşananlar Sayın Ülgür’ü yormuş, dolayısıyla kendisini doğru düşüncelere sevk etmiyor. Olayların başladığı günden bu yana hiç kimseyle görüşmem olmamıştır diyen Yeşilçimen, Son yapılan belediye meclis gurubu toplantısında toplantı saati gelmesine rağmen, AKP meclis üyeleri bekletilmiştir, orası siyasi arenaya çevrilecek bir yer değildir. Görevi gereği; yasalar çerçevesinde oturumu zamanında açmak durumundadır. Bu yüzden gecikmeli olarak yapılan meclis toplantısını seçilmiş üyelere saygısızlık olarak addediyorum.

Yaşananlarla ilgili olarak ise yargı yoluna gidilmiş ve hesaplaşma orada olacaktır dedi.
sema-yesilcimen (2)

YORUMLAR
  1. bir dost dedi ki:

    Yanlız ben şunu anlayamadım. O vergi memurunun delil niteliğinde fotograflarının sema hanımın elinde ne işi var. “Olay yargıya intikal etmiştir”,”yorum yapmıyorum”, “kimseyle görüşmedim”, “konuya müdahil olmadım” filan diyor ama delil dosyasında yer alması gereken fotograflarla basın açıklaması yapıyor. anlamak mümkün değil.

  2. AYDIN dedi ki:

    Sema hanım vergi dairesi müdürünü arayıp geçmiş olsun demiş. Belediye Başkanı aynı konu için iki gün müdürü arıyor ancak müdür beye ulaşamıyor.Müdüre ulaşabilmek için AKP limi olmak lazım. İlçe Başkanı o memurun avukatlığına soyunmuş kendisi hem savcı hemde yargıç olup darp kararını vermiş.Biraz da devlet memuruna bir belediye başkanına saygılı davranması konusunda önerilerde bulunsaydı iyi olurdu.

  3. Esnaf dedi ki:

    Bu fotoğraflar nasıl AKP ilçe başkanının eline geçer, her hareketinizde daha da batıyorsunuz. Ertan bey ben gitmedim diyordu şimdi gitmek hakkı diyorsunuz. Hadi her şey tamam fakat bu memuru savunurken hiç düşünüyormusunuz Esnafın yüzüne nasıl bakacaksınız. İspatlamayan şerefsiz ise o zaman sizde olayı görmüş gibi anlatıyor ama ispatlayamıyorsunuz. Tek fark sayın başkan ne yaptıysa arkasında duruyor siz ise kıvırıyorsunuz.Siz yargıya güvenin ama halk bunun hesabını soracak. Selçuk’ta size oy değil su yok. Sandığa gömüleceksiniz.

  4. AYDIN dedi ki:

    Sema hanım ben selçuku germemek için konuya girmedim demişsiniz ancak başkan ispatlamazsa Şerefsizdir diyerek ortalığı daha da geriyorsunuz. Daha uygun bir dil ve tanım bulabilirdiniz.Ayrıca başkan emniyetteki görüntülere nasıl bakacak o AKP li değil ki.Biliyorsunuz siz makamın gücünü kullanarak aylar önce özel bir olay nedeniyle hastane yi basıp kamera görüntülerini kolayca inceleyebilmiştiniz.Belediye başkanı na bu imkan verilirmi sorarım size.

  5. Doğrucu Davut dedi ki:

    Sema Yeşilçimen vergi memurunun avukatımı?? Ben Akp’nin ilçe başkanı olduğunu biliyordum. esnafı koruyacağına esnafa kan kusturan vergı memurunu koruyor. Yalandan alınmış darp raporunuda delil olarak sunuyor. Görün selçuklular görün. Bunlar ancak birbirini korur. Ne halkının nede esnafının yanında olur….

  6. selçuklu dedi ki:

    vergi memururları bizim iş yerlerimizede geliyor biz darpmı ediyoz.eger irsaliyeyle ilgili sıkıntı falan yoksa memur görevini yapıp gider bizde hep böyle oluyor.kimse benim yerime gelip denetleyemez dedinmi orada duracan burası muz cumhuriyeti degil…………..

  7. yurttaş kane dedi ki:

    Bu Başkan Ülgür’e karşı oynanmaya çalışan oyunun kaçıncı perdesi acaba. Siz bu oyunu oynarsınız da alkışı Başkan Ülgür alır. Bunu da seçim sandığında göreceksiniz. Belediye halindeki işletmeleri denetlesin eyvallah. neden işçilerin kimliğine el koyuyor. neden taciz edici davranışlar sergiliyor. karşısındaki bir Belediye Başkanı. soruyorum size bu tavrı herhangi bir vergi denetim memuru AKP’li Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e karşı sergileseydi başına neler gelirdi acaba. Ama karşısındaki bir CHP’li belediye başkanı. O yüzden artistlik yapabiliyor. Belki de terfi edecek yakında kim bilir. Ama halk doğruyu biliyor. Halk bu oyunu sandıkta bozar…

  8. Doğrucu davut dedi ki:

    Ertan Serbest Yeşilçimenin elindeki fotoğrafa bu adamın bir şeyi yoktu. Bu çizikleri nasıl yaptı. Vallaha Ben bile inandım der gibi bakıyor:))

    1. MUSTAFA YILDIZ dedi ki:

      YA FOTOLARI GÖRMÜYORMUSUNUZ TIRNAK İZİ BUNLAR KİM GERÇEK BİR KAVGADA BİRİNİ TIRMAKLAR BIRAKIN BU SOWLARI ÇOCUKMUSANIYORSUNUZ SİZ SELÇUKLULARI BU KADARDA OLMAZYAV.?

  9. MARTI dedi ki:

    Sema hanım bir Selçuk’lu olarak o gece ki Meclis toplantısına ben de katıldım.Fakat sizin dediğiniz gibi Sayın Vefa Ülgür’ün kesinlikle siyasi şov yaptığına katılmıyorum.Bence bu haberleri yaparak siz kendi adınıza ve partiniz adına siyasi şov yapıyorsunuz.Ama sizin ve partinizin bu gibi haberle gündeme gelmesini ve şov yapmasını çok olağan karşılıyorum. Çünkü Sizin kapasiteniz,kaliteniz ve vizyonunuz bundan başkasını yapamamaz. Sayın Vefa Ülgür’ün her zaman arkasındayız, destekçisiyiz.Sayın başkanı sizin gibilere harcatmayız.Bunuda böyle bilin…

  10. vatandaş dedi ki:

    Al birini vur öbürüne diye bir söz vardır.Belediye başkanı Akp ilçe başkanı için şöyle söyledi,akp ilçe başkanı başkan için böyle söyledi.Bırakın bu lafları Slçuk için kim ne yaptı ona bakalım.Her ikisi bir zamanlar aynı partide beraber yürümediler mi rant için şimdi rakip oldular herkes elini vicdanına koysun öylece değerlendirsin.yakında seçim var sözde kavga gürültüler başlar eizlen nefes alamayan halk olur.Vatanın Milletini düşünüyorlarsa siyaseti bir kenara bırakıp birlik olup parti reklamı olmadan elele verebiliyorlar mı kefenin cebi yok Selçuklu zenginlerden Mazlum KIRITAK hatırlansın ne götürdü giderken.yaptıkları ile anılır insanlar dünya malı dünyada kaldı şahsi menfaatlerini ikinci plana bırakıp önce vatan desinler

  11. Anonim dedi ki:

    Enteresan hepsi birbirine benziyor Genel Başkanlarıda PKK ile görüştüğümüzü ispatlamayan şerefsizdir dedi,sonuç ortada ,şunu anlayabilirim bizim toplumumuzda bu kelimeleri erkekler kullanır anormal değildir fakat siz bir bayan olarak bu kelimeyi ağzınıza almayı siyaset gereği bile olsa ağzınıza yakışıtırıyor iseniz,denebilecek birşey yok.Gelelim asıl meseleye daha önce basına çıkan fotoğraflarda bu vergi memuru bey efendinin hastaneye giriş fotoğrafları var ama o fotoğraflarda ceketi üzerinde kravatı yerinde gömlek gayet düzgün bu fotoğraflarda da atlette de ne kan nede yırtık var iki fotoğraf arasında ki fark akla başka sorular getiriyor… ,başka bir konuda yargıya intikal etmiş olan bir olayda nasıl bu fotoğraflar sizin elinizde olup ta basın açıklaması yapabiliyorsunuz

  12. selçuk dedi ki:

    yalanın bukadarı da olamaz bu haber ilk çıktığında vergi memurunun aşagıdaki linkte (Selçuk’ta ‘Denetim’ Kavgası: Başkan Ülgür Karakolluk Oldu) hastaneye hiç bir tarafı yırtılmadan takım elbiseli olarak giriyor ama yukarıdaki fotoğrafta akleletine kadar yırtılmış vaziyette giriyor. ben başkanı tebrik ediyorum üstünü başını yırtmadan akletini parçalayabiliyor. yalanın da bukadarı olmaz diyorum ve kim oratamı geriyor belli oluyor ……………..

    http://www.selcukhaber.com/selcukta-denetim-kavgasi-baskan-ulgur-karakolluk-oldu.html

  13. HASAN dedi ki:

    Bu olayın vefa başkana yapılan bir komplo olduğu çok açık

  14. YILDIZ dedi ki:

    Bir kere O fotoğrafların Akp İlçe başkanında ne işi var? diyelim bu fotoğraflar gerçek bunu neden akp ilçe başkanı basın açıklamasıyla kamu oyuna sunuyor? Kim çekmiş ve nasıl Akp ilçe başkanın eline geçmiş?

  15. YILDIZ dedi ki:

    Yazık yazık Akp’nin düştüğü Şudurumuna bak genel merkezi görsün nelerle uğraştıklarını kardeşim bunlarla uğraşacağınıza ele avuca dokunur bir iş yapın be yeter bu komploculuktan bıktık artık yav…

  16. Misafir dedi ki:

    Al birini vur diğerine. Ben ne buradaki başkan şakşakçılarını anlayabiliyorum ne de Sema hanım’ı. Yahu 3 seçimdir başkan ne yapmış Selçuk için? Ha AKP de 3 seçimde bana göre başarısız bir adamı nasıl hala seçtirebilmiş? Ayrıca diğer partiler bu arada ne yapmış?
    İnsanlar hak edildiği gibi yönetir. Siz eğer başkanınızdan memnun, AKP de onun kazanması için elinden geleni yapıyorsa, biz halka susmak düşer.

  17. yurttaş kane dedi ki:

    Anonim rumuzlu arkadaşım çok doğru bir noktaya parmak basmışsın. harbiden karakola giderken iki dirhem bir çekirdek, görünen, takımı, kravatı yerinde memurun, hastanede verdiği görüntü oldukça şaibeli. gömlek yırtılmadan atlet nasıl yırtılır? karakolda doğru söyler mahkemede şaşar sözleri bile bu durumu açıklayamaz. pes doğrusu…

  18. esnaf dedi ki:

    selçukta ampülll zor yanar ne yaparsanız yapın booşşşşşş iftiralarınızla kaçmakla olmaz bu işler çalışmalısınızz…. yalan dolanın partisi…

  19. GÜL dedi ki:

    sema hanım meclis toplantısından kaçın..sonra bu açıklamaları yapın kimin şov yaptığı ortada..sizin er meydanında konuşacak cesaretiniz bile yok..

  20. Genç dedi ki:

    Sema hanim yaptiginiz siyasetle sadece selcuka degil insanlara fiziksel olarak zarar veriyorsunuz fotograflari gorduk darp raporu alabilmek icin kendi kendine zarar vermis. bildigin muvekkilinizin kendi eliyle yapilmis tirnak izi… 🙂 mazojistmisiniz siz 🙂

  21. Ömür dedi ki:

    Uzuluyorum boyle haberleri gorunce. Ama gulmeden de yapamiyorum. Cok komiksiniz, genc arkadasn dedigi gibi mazoşist misiniz siz ya. Gerci o mazojist demis ama anlamissinizdir siz onu. allahtan adami oldurmemissiniz. Sonra psikolojisi bozuldu diye intahar etti derdiniz…

  22. Baronx dedi ki:

    Selçuk’ta böyle olaylar hiç olmazdı. Siyaseti bu yüzden sevmiyorum.

  23. VATANDAŞ dedi ki:

    Selçuğa tayin olduğu günden beri esnafımıza kasıtlı olarak ceza yazmak için elinden herşeyi yapan ve girdiği her işyerinde insanlara hakaret eden bu vergi memurunu madur gösterip hangi akılla savunuyorsunuz ey AKP ilçe başkanı sizin tuzunuz kuru anlaşılan bu arkadaşta AKP ye hizmet etmek için gelmiş Selçuğa göstermiş olduğunuz fotoğrafı alıp esnaflara bir uğrayın bakalım,kaç kişi o fotoğraftaki kişinin suratına tükürecek görebilirsiniz,düşmanımın düşmanı benim dostumdur diyorsunuz,sizi esefle kınıyorum