site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Torbalıspor’u Yetim Gibi Ortada Bıraktılar

Torbalıspor’u Yetim Gibi Ortada Bıraktılar
06.12.2012
A+
A-

Bir buçuk sezon boyunca takımın zor günlerinde başında olan ve devre arasında istifa edeceğini açıklayan Torbalıspor Başkanı Halit Çebi, bürokratlara küskün olduğunu söyledi. Çebi: “Yetim çocuk gibi ortada bırakıldık”

Bir buçuk sezondur Torbalıspor’un başkanlığını yapan Halit Çebi, geçtiğimiz günlerde ani bir kararla istifa kararı almıştı. Spor camiasında deprem yaratan bu olayın ardından Çebi, içini gazetemize döktü. Bin bir zorluklarla mücadele ederek Torkos’u iyi yerlere taşımaya çalıştığını ve bunca emeğine rağmen hiçbir bürokrat ve siyasilerden destek göremediğini belirtti. Torbalı’ya küskün olduğunu ifade eden Çebi, ilçenin tek takımının yetim gibi bırakıldığını söyleyerek sitem etti. Peki Halit Çebi kimdir? Şimdiye kadar herkes onu spor haberleriyle, Torbalıspor’un kulüp başkanı olarak tanıdı. Ne iş yapar? Aslen nerelidir? Torbalılı olmamasına rağmen, Torbalıspor sevgisi neden bu kadar yüreğine işlemiş? Evinin kapılarını gazetemize açan Çebi, birçok konuda sorularımızı yanıtladı.

“MAYAMIZDA FUTBOL VAR”

48 yaşında olan Halit Çebi, aslen Trabzonlu. 1996 yılında Torbalı’ya gelen Çebi, Deniz Nakliyat ve İstanbul Ekspres’in nakliye müdürlüğünü yaptı. 6 buçuk yıl burada görev yapan ve 2002 yılında ayrılan Çebi, daha sonra 2008 yılında Ecem Petrol’ün müdürlük görevini yürüttü. Daha sonra kendi işini kurmaya karar veren Halit Çebi, Murat Çevik Nakliyat’ı ortağıyla birlikte kurdu. Ardından Bilge Barış Oto Lastik ve 2011 yılında da Torkim Yapı Kimyasalları firmasını faaliyete geçirdi. 2 çocuk babası olan Çebi, 11 yaşından bu yana futbola aşık olduğunu, Trabzonluların mayasında futbol olduğunu söyledi.

STADLARDA SABAHLADI

Daha çocuk yaşlarda babasının kamyonetini gizlice alarak Avni Aker Stadı’na gidip maç öncesi sabahlayan Çebi, o günleri, “Babamdan arabayı gizlice alır, 18 metre uzunluğundaki Trabzonspor bayrağını koyardım ve bütün mahallenin çocuklarını kamyonetin arkasına doldurur maça giderdim. Avni Aker Stadyumu’nun önünde çok sabahladım. Torbalı’ya 1997 yılında geldim ve o tarihten bugüne kadar, Torbalıspor’un deplasmanlarda dahil olmak üzere bütün maçlarını izledim. Altyapı takımlarının maçları da dahil olmak üzere. 2010 yılında da yönetime girdim ve 1 yıl sonra başkan oldum” şeklinde anlattı.

“BÜROKRATLARA KÜSKÜNÜM”

Torbalı’da bulunan bürokratlara küskün olduğunu söyleyen Halit Çebi, zor günlerinde kimsenin kapılarını açmadığını, futbolcularıyla yetim gibi ortada kaldıklarını söyledi. Torbalıspor’un bu durumu hak etmediğini dile getiren Çebi, “Bu takımın yeri burası değil. Ben çok il dolaştım, ve bizim takımımız ve kadromuz gibi bir takım daha yok kendi kategorisinde. Bürokratlara küskün ve kırgınım. Bu takım başka yerde olsaydı şu anda üst liglerde mücadele ediyor olurdu. Kaldığımız yeri bile elimizden aldılar. Özel İdare’ye ait boş binayı talep ettik, bir Allah’ın kulu ilgilenmedi. Sporcularımla ortada kaldım. Bundan sonra da umudum yok açıkçası. İzmir’in birçok ilçesinde CHP’li belediyeler takımları kendi bünyesine katmışlar. Ne yazık ki bizim belediye başkanımız futbolu sevmiyor” dedi.

Kaynak: Büyük Torbalı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.