site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Şükrü Baba’dan Nefis Tas Kebabı Tarifi

Şükrü Baba’dan Nefis Tas Kebabı Tarifi
16.05.2015
A+
A-

IMG-20150514-WA0003

Şükrü Baba Restoran, birbirinden leziz yemekleri ile damak tadınıza hitap ediyor. Nefis ev yemeklerinin sergilendiği Şükrü Baba Restoran, profesyonel kadrosu ve titiz çalışma ortamı ile Selçuklu vatandaşlardan büyük ilgi görüyor.

Kaliteyi uygun fiyatlar ile birleştiren Şükrü Baba Restoran, birbirinden leziz çeşitli menülerini en cazip halde sizlere sunuyor. Şükrü Baba Restoran, eşsiz lezzetlerinin tarifini gazetemiz aracılığı ile sizlere ulaştırıyor.

Şükrü Baba Restoran tarafından derlenen Tas Kebabı tarifi;

MALZEMELER
700 gr. dana eti
1 soğan
3 diş sarımsak
2 defne yaprağı
1 tatlı k. un
2 çorba k. domates salçası
1 tatlı k. tane karabiber
1 patates
su
tuz

PİLAVI İÇİN
4 su b. pirinç
2 çorba k. tereyağı
sıvıyağ
1 su b. et suyu
tuz
su

HAZIRLANIŞI: Eti iri iri kuşbaşı şeklinde doğruyoruz. Tencerede kaynayan suya etleri koyarak bir taşım kaynatıyoruz.Köpüklü, koyu renk suyunun çıkmasını bekliyoruz.Köpüğü çıkıp ortada toplanınca tencereyi ocaktan alıyoruz.Köpüğünü alarak etleri süzüyoruz ve sudan geçiriyoruz.Ayrı bir tencereye sıvıyağı döküyoruz. İnce doğranmış soğan ve sarımsağı tencerede kavuruyoruz.
Defne yaprağını ilave ediyoruz.Unu ve salçayı da ekliyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz.Önce soğuk suyla kıvamını açıyoruz. Sonra sıcak suyunu veriyoruz.
Kaynamasını beklemeden etleri ilave ediyoruz. Tane karabiberini atıyoruz. Kapağını kapatıyoruz ve pişmeye bırakıyoruz. Pişen eti bir kasenin ya da tasın içine dolduruyoruz. Geniş bir tencereyle tasın ağzını kapatıp, tası tencerenin içinde ters çeviriyoruz.Pirinci iyice yıkıyoruz ve tasın kenarlarına pirinci döküyoruz. Pirincin üzerine tereyağını parça parça koyuyoruz. Et suyunu ve tuzunu döküyoruz. Biraz da sıvıyağ döküyoruz.
Pirincin boyunu geçecek kadar sıcak su veriyoruz. Bu esnada ortadaki tasın yukarı çıkmamasına dikkat ediyoruz. Kapağını kapatıyoruz ve pişmeye bırakıyoruz. Patatesi soyuyoruz ve küp doğruyoruz. Patatesi yağda kızartıyoruz.Pilav pişince ortadaki kaseyi kaldırıyoruz. Etin ayırdığımız sosunu da etin üzerine döküyoruz. Kızarmış patatesleri etin üzerine dökerek servis ediyoruz.

IMG-20150514-WA0004

YORUMLAR
  1. anonim dedi ki:

    Şükrü Baba MİĞDE diye bir kelime Türkçede yok.Onun aslı MİDE.O tabelacına söyle seni zor duruma düşürmesin.Sevgiler.Hayırlı olsun.