site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Kongreler ikbal değil görev kapısıdır

Kongreler ikbal değil görev kapısıdır
26.12.2014
A+
A-

İzmir İl Koordinatörü Mehmet Yüksel,-horz

AK Parti İzmir Teşkilatı’nın ilçe kongreleri bu haftasonu tamamlanıyor. AK Parti Denizli Milletvekili ve İzmir İl Koordinatörü Mehmet Yüksel, liste krizlerine karşı partilileri uyararak, “Bu kongreler ikbal kapısı değil, görev kapısıdır” dedi.

AK Parti Denizli Milletvekili ve İzmir İl Koordinatörü Mehmet Yüksel, ilçe kongrelerinde ikinci liste çıkarmak isteyenlere uyarı yaptı. Yeni Asır’a açıklamalarda bulunan Yüksel, “Bu kongreler ikbal kapısı değil, görev kapısıdır. Adaylık yasak değil. Ancak, kazansalar bile sonuçlar geçerli olmaz” dedi. Uzun bir kongre sürecini geride bıraktıklarını söyleyen Yüksel, “Birinci bölgedeki kongrelerimiz gayet iyi geçti. En son da en büyük ilçemiz Karabağlar ile kongrelerimizi Pazar günü tamamlayacağız. Ondan sonraki süreçte de il kongremize hazırlanacağız” dedi.

Bazı ilçelerde ortaya çıkan ikinci liste krizine değinen Yüksel, “Siyaset uzun soluklu bir maraton. Bu yüzden anlık düşünülmemeli. Genel Merkezimizin almış olduğu tek liste kararı var. Bu kararda 2015 seçimlerinin öneminden dolayı alındı. Hükümet olarak hayata geçirmek istediklerimiz için güçlü bir iktidara ihtiyacımız var. Herkes bu ideal için çalışmalı. Bazen de herkesin bu ideali yakalamak gibi bir gayesi olmayabiliyor. Bu yüzden bu kongrelerin hiçbir gruplaşmaya gidilmeden ‘ben’ değil de ‘biz’ diyeceğimiz kongreler olmasını istiyoruz” dedi. İzmir’e erken gelerek adaylık noktasında istişarelere devam ettiğini ifade eden Yüksel, “Biz kendileriyle uzlaşmak istiyoruz. Sonuçta iki taraf da bizim partilimiz. Biz bu yolda ilerlerken ufak tefek kazalar olursa da o kazaları tamir eder yolumuza devam ederiz. Listeler çıkabilir. Bu yasak değil. Sonuç olarak etkileyecektir. Kazansalar bile geçerli sayılmayacaktır. Bu gemileri yakmaktır. Ancak siyaset gemileri yakmak değildir” diye konuştu.

AK Parti’de Buca’da tek aday olarak Neşat Arslan’ın çıkması hedefleniyor. Güzelbahçe’de Oğuz Taboğlu, Urla’da Safiye Çiçek, Gaziemir’de Hüseyin Uznu, Selçuk’ta Sema Yeşilçimen ve Karabağlar’da Erol Körüklü tek aday olacak.

Genel Merkezden ve İzmir İl Başkanlığından tek aday çıkacak denilmesine rağmen iki aday’ın (Sema Yeşilçimen-Bayram Bozdemir) çıktığı Selçuk’ta ki son kararın ne olacağı Selçuk Kamuoyu tarafından merakla bekleniyor.

YORUMLAR
  1. AAAAA dedi ki:

    HABÖYLE DEMOKRASININ TAM ORTASINA SAHİ DEMOKRASI NEDİRKİ