site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Gariban Öğrencinin Sesini Duyan Yok

Gariban Öğrencinin Sesini Duyan Yok
18.10.2015
A+
A-

senem_kılıcc1

MHP İzmir 1’inci Bölge 2’nci sıra Milletvekili Adayı Senem Kılıç:
“Gariban Öğrencinin Sesini Duyan Yok”

Milliyetçi Hareket Partisi İzmir 1’inci Bölge 2’nci sıra Milletvekili Adayı Senem Kılıç 2015 – 2016 Eğitim-Öğretim Yılı’nın öğrenciler açısından yine zor başladığını belirterek, üniversite öğrencilerinin yurt sorununa dikkat çekti. Hükümetin geçtiğimiz yıl Türkiye’nin birçok yerinde olduğu gibi İzmir’de de bazı nedenlerin ardına sığınarak çok sayıda yurdu kapattığının altını çizen Senem Kılıç “Ailelerinin maddi durumu iyi olan öğrenciler belki yurtların kapatılmasından mağdur olmamış olabilir ama ailesinin dişinden tırnağından artırarak yolladığı paralarla ve kendi çabalarıyla okumaya çalışan gariban öğrenciler büyük bir sorunun ortasına bırakıldı. Üstelik ülkemizin geleceği olan bu çocukların durumu kimsenin umrunda değil” dedi.
VAKİTLERİ TRAFİKTE HARCANDI

9 Eylül Üniversitesi’nin Balçova’da kapatılan kız yurdundan örnek veren Senem Kılıç, “Türkiye’nin en iyi tıp fakültelerinden 9 Eylül Üniversitesi’nin bulunduğu Balçova’da, geçen sene Kredi ve Yurtlar Kurumu’na bağlı kız ve erkek yurdunun kız öğrenci bölümü, muhtemelen hükümet bağlantılı alınan bir kararla kapatıldı ve bu çocukların ne yapacağı bir an bile düşünülmedi. Özel yurtta kalanlar zaten belli bir gelire sahip ailelerin çocukları. Peki gariban ailelerin çocukları nerede kalacak? Çocuklar, Karşıyaka’dan, Buca’dan her gün okula gidip gelmek zorunda bırakılıyor. Günlük 2-3 saat trafikte zaman harcamaya mecbur bırakıldılar. Bu çocukların bu zamanı derslerine ve tıp bilimine ayırmaları gerekirken, trafikte sefil edildiler. Üstelik seslerini hiç kimse duymadı. Eziyet çekiyorlar. Bu insanlar Türkiye’de yüzde 1’e girmiş üniversite öğrencileri. Yazıktır, günahtır” diye konuştu.

KAPATILANLARIN YERİNE YENİSİ AÇILMALI

Türkiye’de son yıllarda çok sayıda üniversite kurulduğunu ancak bu üniversitelerin de plansızlıktan nasibini aldığını dile getiren MHP İzmir 1’inci Bölge 2’nci sıra Milletvekili Adayı Senem Kılıç, üniversitelerin bilim yuvası olmaktan çok kuruldukları yerde ekmek kapısı, öğrencilerin de o bölgede para harcamaya gelen müşteri muamelesi gördüğünü vurguladı. Bir çok üniversitede, öğrencilerin barınma sorunu olduğunun altını çizen Kılıç sözlerine şöyle devam etti: “Siz burada üniversite kurmak kadar çocukların barınma ihtiyacını da karşılamalısınız. Ben üniversite açtım demekle olmuyor. Çocukların barındıkları yurtları kalkıp bir gecede kapatmaya ise kimsenin hakkı yok. Eğer bir yurt kapatılıyorsa, onun yerine daha iyisi yapılmak zorundadır. Tabi kapatılan yurdun yerine bir vakıf yurdu getirmek ve oradan nemalanmak gibi kaygılar varsa o başka. Malesef öğrencilerimize reva görülen budur.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.