site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Feti’yi Sattı 16 Futbolcu Aldı

Feti’yi Sattı 16 Futbolcu Aldı
02.01.2013
A+
A-

YUKSEL-YAZİCITorbalıspor’un Efsane Başkanı Yüksel Yazıcı, Torbalıspor’u ve yaşadıklarını gazetemizle paylaştı. Kulübün başkanlığını yaptığı yıllarda ismini ölümsüzleştiren Yazıcı; parayla değil, dostluk ve vefayla maç kazandıklarını belirtti

İLÇENİN ilk takımı Torbalıspor’un geçmişi başarılarla dolu. Bu başarıların mimarlarından biri de, 68 yaşındaki Yüksel Yazıcı. Başkanlık yaptığı dönemlerde takımı üçüncü lige çıkaran Yazıcı, futbolcularıyla kurduğu aile bağı sayesinde başarı yakaladıklarını belirtti. Efsane başkan, futbolcularını eşinin maç öncesinde evde yaptığı börek, pasta ve yemeklerle beslediğini söyledi. Torbalı’nın gelmiş geçmiş en kariyerli futbolcusu Feti Okuroğlu’nu Türk futboluna armağan eden Yüksel Yazıcı, bu transferden elde edilen parayla 16 futbolcu aldığını söyledi.

GIYABINDA BAŞKAN SEÇİLDİ

UZUN yıllar boyunca muhasebecilik yapan Yüksel Yazıcı, mesleğini bıraktı ve Torbalı’da eğlence mekanı açtı. İşletmeyi kardeşi Ünal’a bırakan Yüksel Yazıcı, Denizli’ye taşındı ve 15 yıl boyunca burada esnaflık yaptı. Ardından tekrardan ilçeye dönen ve beyaz eşya dükkanı açan Yazıcı, 8 yıl bu işi yaptıktan sonra çocuklarının eğitimi için Niğde’ye göç etmek zorunda kaldı. 15 yıllık aranın ardından Yazıcı, yeniden doğup büyüdüğü topraklara yerleşti. Denizli’de ikamet ettiği 19851990 yılları arasında, Avukat Yaşar Demir, Tayyip Şengül, İbrahim Köseoğlu, Ayhan Kayhan ve Necmettin Oğuz’un aralarında bulunduğu dönemin Torbalıspor yönetimi tarafından, gıyabında kulüp başkanlığına seçildi. Yüksel Yazıcı, takımın üçüncü lige çıkmasını sağladı. Yazıcı, “Asla futbolcularımın parasını aksatmazdım. Ne söz verdiysem yerine getirirdim. O yıllarda, namağlup olarak yolumuza devam ediyoruz. Ligin son maçında Sökespor’la karşılaşacağız. Oyuncularıma 100 lira prim sözü verdim. Büyük paraydı ve bunu duyan futbolcuların adeta ayakları titredi. Maçı kazandık ve sözümü de tuttum” dedi. Bir süre başkanlık görevini bırakan Yazıcı, takımın küme düşmesinin ardından, 1995 yıında Belediye Başkanı Hasan Karatoklunun ricası üzerine yeniden kulübün başına geçti. Kulübü 3. Lig’e çıkardıktan sonra da görevi başka bir isme devretti.

DEDE BURHAN’I GETİRTTİ

GÖREV yaptığı yıllarda en iyi transfer olarak ‘Dede Burhan’ lakaplı Burhan Erciker’i Torbalı’ya getirdiğini ifade eden Yüksel Yazıcı, “Burhan o yıllarda Buldanspor’da oynuyordu ve bize gol atmıştı. Bende ‘seni bu takıma almazsam ben de bu başkanlığı bırakacağım’ dedim. O yılın sonunda Burhan’ı transfer ettik. Daha sonra burada evlendi ve kaldı. Çok emeği geçti, en iyi transferlerimizden birisiydi. Feti Okuroğlu’nu da Karşıyakaspor’a ben sattım. O dönem Konyaspor Feti’ye 180 bin lira vermişti ama 125 bin liraya Karşıyakaspor’a verdik. Sonrada Galatasaray’a gitti. Ondan kazandığımız parayla 16 futbolcu aldık” şeklinde konuşarak sözlerini noktaladı.
Kaynak: Büyük Torbalı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.