site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Eğitim-Sen Selçuk temsilciliğinden açıklama

Eğitim-Sen Selçuk temsilciliğinden açıklama
23.11.2014
A+
A-

EĞİTİM SEN SELÇUK TEMSİLCİLİĞİ

Öğretmenlerin Sorunları Çözülmeli, Talepleri Karşılanmalıdır!

Timsah gözyaşlarının döküleceği, öğretmenlik mesleğinin yüceliği, değerliliği ile ilgili nutukların bolca atılacağı sözde öğretmenler günündeyiz.
24 Kasım nedeniyle gerçeklerin gizlenmeye çalışıldığı, pembe tabloların çizilmeye çalışıldığı bu günlerde bizler de basın ve kamuoyuyla gerçekleri paylaşmak istedik.
Evet, bir 24 Kasım’da daha ihtiyaç olduğu halde ataması yapılmayan yüzbinlerce öğretmen, işsiz, aç ve durumunu anlatmak için sokaklarda. (16 Kasım’da bir kez daha Ankara’da eylemdeydiler.)
Evet, bir 24 Kasım’da daha TEOG skandalları nedeniyle tüm kamu okulları itibarsızlaştırılarak gizli bir eşitlenmeye tabi tutuldu, çünkü nakillerde taban puanları uygulaması kaldırıldı ve nakiller tüm yıla yayıldı. Ayrıca birçok öğrenci zorla İmam Hatipli yapılmaya çalışıldı, çalışılıyor. İmam Hatipli olmayanlar örgün eğitimin dışına (açık liseye) itildi.
Evet, bir 24 Kasım’da daha öğretmenlere rotasyon uygulaması projeleriyle öğretmeni mesleğinden bıktırma, soğutma projeleri devam etmekte.
Evet, bir 24 Kasım’da daha torba yasayla yöneticileri görevden alınmış, hala görevlendirme yöneticilerle binlerce okulun yönetilememesi devam etmekte. Yönetici seçerken mülakatlarla bir orta oyunu oynanmaya devam edilmekte ve yandaş olmayan yöneticilerin kıyıma uğratılması uygulamaları son hızıyla devam etmekte.
Evet, bir 24 Kasım’da daha İzmir İl ve İlçe Milli Eğitim yöneticileri yandaş sendika yöneticisi gibi davranmakta, devletin olanaklarını da kullanarak (eğitimin sorunlarıyla değil) yandaş sendikaya üye yapmak için mobbing uygulamakta, eğitimin her türlü sıkıntısını bir tehdit ve şantaja dönüştürerek yandaş sendikaya üye yapmak için kullanmalar devam etmekte.
Evet, bir 24 Kasım’da daha öğretmenler için işkenceye dönüşen, eğitim öğretime zarar veren, aksatan norm fazlası öğretmenlerin resen atanmasının yapılması kararının alınmasının tedirginliğini yaşamaktadır.
Değerli Basın Mensupları,
Bütün bu karanlık tabloya ekonomik olarak her gün daha kötü duruma itilmeyi, okulların siyasal İslam’ın (AKP) arka bahçesi haline getirilme girişimlerini, yandaş örgütler aracılığıyla, yarışmalarla, yetim kardeş projeleriyle yapılan siyasal yağmayı da eklemek gerekir. Bütün bu olumsuz gelişmeler kamusal eğitimin itibarsızlaştırılması, eğitimin özelleştirilmesi uygulamalarının bir parçası olarak sistematik olarak uygulanmaktadır.
Her 24 Kasım’da başta Milli Eğitim Bakanı olmak üzere tüm yöneticiler öğretmenlere övgülerde bulunur ancak 2 gün sonra unutulur.Öğretmenlerin sorunlarının çözülmesi bir yana her yıl artarak devam etmektedir.Biz 24 Kasımlarda hamasi nutuklar istemiyoruz.Öğretmenlerin sorunlarına kalıcı çözümler istiyoruz. 24/11/2014

EĞİTİM SEN SELÇUK TEMSİLCİLİĞİ YÜRÜTME KURULU

SORUNLARIMIZ GİDEREK ARTMAKTADIR

• Türkiye’de çalışan öğretmenler, OECD ülkeleri içinde en çok çalışan, en düşük maaş alan öğretmenler arasındadır.
• Öğretmenlerin yüzde 80’i geçinebilmek için ek iş yapmak zorunda bırakılmış, üçte ikisi borçlanarak hayatını sürdürmek zorunda kalmıştır.
• Öğretmenler, sık sık değişen eğitim politikaları nedeniyle siyasi iktidarın ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın elinde adeta oyuncak haline getirilmiştir.
• Öğretmen açıkları sorununa kalıcı çözümler üretilmeyerek 300 bini aşkın işsiz öğretmenin ataması yapılmamış, bugüne kadar 40 işsiz öğretmen resmen intihara sürüklenmiştir.
• Eğitimde benimsenen esnek çalışma uygulamaları ile aynı işi yapan farklı statülerde öğretmen istihdamını gündeme gelmiş, kariyer basamakları ve performans değerlendirme uygulamaları eğitim emekçilerini birbirine rakip haline getirmiştir.
• Eğitime bütçeden yeterli pay ayrılmaması nedeniyle öğretmenler öğrencilerden çeşitli adlar altında para toplamaya zorlanan birer “tahsildar” durumuna düşürülmüştür.
• Öğretmenlerin büyük bölümünde angarya çalışma ve iş yükü artışına paralel olarak meslek hastalıklarında artış yaşanmakta, özellikle 4+4+4 sonrasında yeni sorumluluklar yüklenerek angarya çalışmaya zorlanmaktadır.
• Demokratik haklarını kullandıkları ve sendikal çalışmalara katıldıkları için her yıl çok sayıda öğretmen soruşturma geçirmekte, sürgün ve cezalarla karşı karşıya kalmaktadır. Her fırsatta Eğitim Sen üyelerine soruşturma açılmakta, bazıları hakkında sürgün, maaştan kesim cezaları hatta memuriyetten çıkarma cezaları verilmekte, bu tür keyfi cezaların tamamına yakını yargıdan dönmektedir.
• Hizmetli ve memurların yaşadığı ekonomik ve özlük sorunlar da yıllardır görmezden gelinmekte, tıpkı öğretmenler gibi hizmetli ve memurlar da sorunlarına kalıcı çözümler üretilmesini talep etmektedir.

EĞİTİM SEN OLARAK TALEPLERİMİZ;

• Öğretmenler günü olarak 12 Eylül ürünü olan 24 Kasım değil, Dünya Öğretmenler Günü olan 5 Ekim tarihi esas alınmalı, öğretmenlere hak ettiği değer verilmelidir.
• Başta insanca yaşayacak ücret talebimiz olmak üzere, eğitim emekçilerinin bugüne kadar yaşadığı ekonomik mağduriyetler giderilmeli, son 12 yıl içinde satın alım gücümüzdeki azalmayı telafi eden adaletli bir ücret artışı sağlanmalıdır.
• 2014 yılı enflasyon farkları bir seferde ödenmeli, ek ödemelerin tamamı temel ücrete ve emekliliğe yansıtılmalı, vergi dilimi uygulaması sabitlenerek ücretlerde yaşanan erimenin önüne geçilmelidir. Ek ders ücretleri günün şartlarına uygun bir şekilde yeniden düzenlenmeli ve en az iki kat arttırılmalıdır.
• Eğitim-öğretim yılı başında öğretmenlere yapılan eğitim-öğretime hazırlık ödeneği, her dönem başında olmak üzere yılda iki kez olmalı ve bütün eğitim ve bilim emekçilerinin yararlanması sağlanmalıdır.
• Eğitimde esnek, kuralsız ve angarya çalışma uygulamalarına son verilmeli, performans değerlendirme ve rotasyon uygulamalarından tamamen vazgeçilmelidir.
• Hizmetli ve memurlara özel hizmet tazminatı ödenmelidir.
• Kamu emekçilerinin grevli toplusözleşme hakkı önündeki engeller kaldırılmalı, gerçek bir toplu sözleşme düzenin yaratılması sağlanmalıdır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.