site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Cumhuriyetin 90.Yıldönümünde 5. İzmir İktisat Kongresi Düzenleniyor

Cumhuriyetin 90.Yıldönümünde 5. İzmir İktisat Kongresi Düzenleniyor
25.10.2013
A+
A-

5_iktisat_kongresi_maratonu_basliyor

İzmir Valiliği İzmir Kalkınma Ajansı’nın 23.10.2013 tarih ve 1154 sayılı yazıları gereği duyurulması istenen, 5. İzmir İktisat Kongresi 30 Ekim-1 Kasım 2013 tarihleri arasında Kalkınma Bakanlığı’nın organizasyonunda İzmir Swissotel Kongre Merkezinde düzenlenecektir.

Kongrenin ana teması “Küresel Yeniden Yapılanma Sürecinde Türkiye Ekonomisi” olarak belirlenmiştir.

Kongrede, küresel ekonomik gelişmeler ışığında Türkiye ekonomisi, yüksek ve istikrarlı büyüme, finans, sanayileşme, girişimcilik, Ar-Ge ve yenilik, nitelikli insan kaynağı, bölgesel gelişme, rekabetçi ve yaşanabilir kentler, kapsayıcı kalkınma politikaları, işgücü piyasası ve istihdam, sürdürülebilir kalkınma ve yeşil büyüme, tarım ve gıda, hizmetler sektörü, kamu ekonomisi, kamu yönetimi reformları, bilişim politikaları, uluslararası rekabet gücü, uluslararası ticaret ve benzeri konu başlıkları kapsamında ülkemizin önümüzdeki dönem politikalarına ışık tutacak tartışmaların yapılması amaçlanmaktadır. Ayrıca, Kongrede İzmir ve Ege Bölgesine odaklanan çeşitli oturumlar da gerçekleştirilecektir.

1923 yılında düzenlenen ilk İzmir İktisat Kongresinin doksanıncı yılını yaşıyor olmamız sebebiyle bu yılki Kongre tarihi bir anlam da taşımaktadır.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın katılımlarıyla yapılacak olan Kongre yurt içi ve yurt dışından geniş bir katılımla gerçekleştirilecektir. Kongre sonunda sosyal program kapsamında ilçemiz Meryemana evi ve Efes Antik Kenti de katılımcılar tarafından ziyaret edilecektir. Ayrıntılı bilgiye www.izmiriktisat.org adresinden ulaşılabilirler.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.