site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Neptün Soyer’den çağrı: Hazine arazilerini değil çayır ve meraları tarıma açın!

İzmir Köy-Koop Başkanı Neptün Soyer çiftçiler gününde çağrıda bulunur. Soyer, hazine arazileri yerine tarımdan vazgeçilen çayır ve meraların değerlendirilmesinin istedi.

Neptün Soyer’den çağrı: Hazine arazilerini değil çayır ve meraları tarıma açın!
14.05.2020
A+
A-

Koronavirüs salgını nedeniyle tarım ve sağlık ön plana çıkarken 14 Mayıs Çiftçiler Günü’nde İzmir Köy-Koop Başkanı Neptün Soyer yetkililere çağrıda bulundu.

Soyer, hazine arazilerinin tarıma açılması yerinde daha önce üzerinde tarım yapılan fakat vazgeçilen çayırlık ve mera alanlarında tarım yapılması gerektiğini söyledi.

Seferihisar’daki enginar tarlasından çağrı yapan Soyer, şunları söyledi:

“Bugün Çiftçiler Günü ama doğanın bize verdiği mesajlar daha farklı, daha özel. Farklı anlamalıyız ve farkındalık yaratmalıyız. Ayvanın çiçek açması, kuşların göç etmeye başlaması gibi. Türkiye’de ekilip dikilebilecek 38 milyon hektar alan var fakat bunun sadece 24 milyon hektara yakını ekilip biçiliyor. Mera ve çayır olarak duran geniş alanlar var. Ekip dikilen alanların geri kalanından vazgeçildi. Bakanlığın bir açıklaması var; 2.5 milyon metrekare tarım arazileri dışında hazine arazilerini de tarıma açacağız dediler. Hektarla metrekare arasındaki farkın ne olduğunu biliyoruz! O kadar az bir şeyden bahsediyoruz ki, bizim öncelikle tarımdan vazgeçtiğimiz çayır ve meraları tarıma açmamız lazım, hazine arazilerini değil”
EGEDESONSÖZ

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.