site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Zirve Dağcılık Via Sebaste Antik Yolunda

Zirve Dağcılık Via Sebaste Antik Yolunda
15.07.2013
A+
A-

tessekkur2

Selçuk, Kuşadası ve İzmir’den katılan Homanada yolcuları ile antik roma yollarında gerçekleştirdiğimiz Via Sebaste Antik Yolu yürüyüşü başarı ile tamamladık.

06-07 Temmuz 2013 tarihlerinde gerçekleşen faaliyet sıcak havaya rağmen son derece neşeli geçti. Harika bir coğrafyada antik dünyanın izlerinde yolculuk etmek, güzel insanlar tanımak, sıcak dostluklar kurmak, keşfetmek, yorulmak ve en sonunda faaliyeti tamamlamak çok güzeldi. İlk olarak Seyit Harun Veli Türbesini ziyaret ettik başta meydan evi olarak inşa edilen sonra Camiye çevrilen yapı görülmeye değerdi. Yürüyüş öncesi bütün katılımcılara Via Sebaste şenlik tişörtü ve “Toroslarda Bilinmeyen Bir Ülke Homada” isimli kitap hediye edildi. Daha sonra ilk etabımız olan Seydişehir – Simyan parkurunu yürümeye başladık, sıcak ve zorlu rotayı yol yorgunu olmamıza rağmen tamamlamayı başardık. Akşam Akseki Eğitim Hayratı Derneği’nin misafiri olarak konaklatıldık. İkinci gün ise Akseki – Sarıhacılar rotasını yürüdük, neredeyse tamamı sağlam olan antik yol ilk günün rotasına göre daha kolay ve kısaydı. Sarıhacılar Köyünde TRT’nin belgesel çekimlerinde boy gösterdikten sonra köyü gezmeye başlıyoruz. Düğmeli evleri, köyün içinden geçen taş yolu, ahşap işçiliği ile hayranlık yaratan yapılar, serin sularından faydalandığımız kuyular ve misafirperver köy halkı bu köye sevgi duymamızı sağladı. Köydeki tarihi Sarıhacılar Camisininin özelliklerini ve tarihçesini köyün değerli Hocası Muhammet Güzel’den dinledik. Tekke’den devşirildiği bilinen ve minaresi sonradan eklenen bu Caminin özellikleri gerçekten bizi etkiledi. Köyden ayrılıp yolun geri kalan kısmını da yürüdükten sonra diğer guruptaki arkadaşlarımızdan ayrılıp Altınbeşik Milli Parkına doğru yola koyulduk. İlk önce mağaranın serin suyunda yüzdük daha sonra ise sandal ile mağara içini turladık. Bu güzel mağaranın güzellikleri ve serin suları bizim için iyi bir finaldi. Dönüş yolunda Akseki Eğitim Hayratı Derneği akşam yemeği ikramında bulundu, karnımızı doyurduktan sonra düştük yollara. Mutlu mesut tamamladığımız faaliyetin sonunda aldığımız teşekkürler ve organizasyona yapılan övgüler bizim için güzel bir ödül oldu.

Unutulmayacak bu faaliyetin gerçekleşmesinde kulübümüze ve bizlere desteklerini esirgemeyen Akseki Eğitim Hayratı Derneği, dagcidukkani.com, Columbia ve Selçuk Belediyesi’ne teşekkür ederiz.

Özgür Aydoğan
Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü
Selçuk Şube Başkanı

YORUMLAR
  1. ORASI NERESİ dedi ki:

    Çok görünerek insanın içinde büyüme!Etkileşim ne kadar çok olursa ,pozitif tepki o kadar çoğalır.Hayırlı reklamlar.