site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Zirve Dağcılık Latmos Zirvesinde

Zirve Dağcılık Latmos Zirvesinde
17.11.2015
A+
A-

Zirve Dağcılık Selçuk Şubesi üyeleri zorlu Latmos Zirve Trans Faaliyetini Özgür Aydoğan rehberliğinde başarı ile gerçekleştirdiler.

Zorlu ve bir o kadarda maceralı latmos Zirve faaliyeti hakkında açıklama yapan Zirve Dağcılık Selçuk Şubesi Onursal Başkanı Özgür Aydoğan etkinlik hakkında şu bilgileri paylaştı:
“Bu sene 2. defa gerçekleştirdiğimiz Latmos Zirve Trans Faaliyetini başarı ile tamamladık. Selçuk, Söke, Turgutlu ve İzmir Şubelerimizden 18 sporcunun katılımı ile gerçekleşen faaliyet için 13 Kasım 2015 Cuma akşamından Ünlüler Çeşmesi mevkinde kamp attık. 14 Kasım Cumartesi sabahı saat 8.30’da kampımızı topladık ve hareket ettik. Rotamız zorlu ekibimiz ise disiplinli ve uyumluydu. Rüzgar boğazı sonrası birkaç iniş çıkış yapıp zirve ile aramızda kalan son engellerden biri olan Mermertepe altında bulunan vadiye ulaştık. Bir mola ardından yola koyularak Mermertepeyi de geride bırakıp Kaydırak denen kayalık bölgeye ulaştık. Havanın güneşli ve kaya bloklarının kuru olması buradaki geçişimizi olumlu yönde etkiledi. Saat 12.20 sularında Beşparmak yani antik ismi ile Latmos dağlarının 1374 metre yüksekliğindeki Tekerlek Kaya zirvesine ulaştık. Güneşli bir günde zirvede bulunan ayyıldızlı bayrağımız altında güzel bir zirve seramonisi ardından keyifle etrafı seyrettik sonrada zirve defterini imzalayarak inişe geçtik.
Bütün ekip sağ salim öngördüğümüz saatten önce zirve tırmanışını tamamladık. Zirve hedefine ulaşmıştık fakat önümüzde uzun bir rota, kamp kurulması ve sonraki gün faaliyetin biteceği Kapıkırı köyüne ulaşmak gibi uzun ve zorlu bir yolculuk bizi bekliyordu. Kısa bir iniş sonrası baca geçişi için çantalarımızı çıkardık. Vahap Ağırtaş’ın kurduğu istasyondan çantalarımızı sırayla aşağıya gönderdik. Kendimizde vakit kaybetmeden bacadan geçerek yorulmamış ve zaman kazanmış olduk. Çam ormanlarının arasındaki patikaları izleyerek Arapavlusu yani Stylos Manastırı’na ulaştık. Manastır içindeki freskleri ve kalıntıları gezdikten sonra akşam yemeği için hummalı bir hazırlık başladı. Kamp için lüks sayılabilecek bir sofra sonrası kamp ateşinde sohbet edip dinlenmek üzere çadırlarımıza dağıldık. 15 Kasım Pazar günü sabah kahvaltı sonrası 9.15 sularında yola koyulduk. Bir süre küçük iniş çıkışlar yaparak patikaları takip edip Horozbaş mevkisine ulaştık. Daha sonra Horozbaş mevkisi altında iyice belirginleşen ve Kral Yolu olarak da anılan döşeli yola giriş yaptık. Dağ ve yol katılımcıları büyülemişti, birde şu susuzluk olamasa diyorduk ki güzel bir su kaynağı bulan selimin sesi ile keyfimiz yerine geldi. Saat 15.30 sularında faaliyeti Kapıkırı Köyü yani Herakleia Antik Kentinde sonlandırdık. Zorlu bir coğrafyada toplam 20 km. süren maceralı bir yolculuk geride kalmıştı. Bafa Gölü kenarında soğuk bira ve yorgunluk çayları eşliğinde bir göle birde geride bıraktığımız koca dağa bakarak gururlandık. Rehberliğini yaptığım bu güzel ekibin sağ salim faaliyeti sonlandırması ise benim için en güzel ödüldü. Zirve Dağcılık Selçuk Şubesi olarak Turgutlu Başkanı Osman Tuğrul ve Söke Başkanı Faysal Yeşilyağcı başta olmak üzere katılan bütün arkadaşları tebrik ediyorum. Artçımız ve ilk yardım sorumlumuz Vahap Ağırtaş ile Latmos’un olmazsa olmaz adamı can arkadaşım İsmail Demirci’ye ayrıca teşekkürü bir borç biliyorum. Zirve tadında kalınız.”

Şube Başkanı tebrik etti
Doğa yürüyüşü sezonunu açtıklarını söyleyen Zirve Dağcılık Selçuk Şubesi Başkanı Zehra Taşdöven yurtiçi dağ ve kamp faaliyeti yanı sıra yurt dışında da kamplı dağ faaliyetleri için hazırlık yaptıklarını söyleyerek son dönemde kulübe olan ilgi ve alakadan mutluluk duyduklarını söyledi. Dağ ve doğa tutkunlarını kulübe üye olmaya çağıran Taşdöven nitelikli dağ ve doğa faaliyetlerinin artması için özel çaba gösterdiklerini iletti. Gerçekleşen Latmos Zirve Faaliyetinin de bu kapsamda güzel bir faaliyet olduğunu, Selçuk Şube üyeleri Özgür Aydoğan, Levent Bulut ve Furkan koca başta olmak üzere diğer şubelerden katılan bütün sporcuları kutladığını söyledi.

Selçuk Haber Facebook Sayfamızı Takip Etmek İçin Buraya Tıklayınız !
https://www.facebook.com/selcukhaber
Selçuk Haber Twitter Sayfamızı Takip Etmek İçin Buraya Tıklayınız !
https://twitter.com/selcukhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.