site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Yıldırım İzmir Adaylığı İçin Ne Dedi?

Yıldırım İzmir Adaylığı İçin Ne Dedi?
05.08.2013
A+
A-

belediye-baskan-adayligi-icin-ne-soyledi

Üsküdar’da taksici esnafının sahuruna katılan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, taksicilerin “Büyükşehir belediye başkanı ol” isteğine, “Biz üstümüze lazım olmayan işlerle uğraşmayalım. Başbakanımız zamanı geldiğinde en güzel adayı açıklar” cevabını verdi.

Yıldırım, sahur programına kendi kullandığı ticari taksi ile geldi. Üsküdar’da İstanbul Taksiciler Esnaf Odası’nın verdiği sahura katılan Bakan Yıldırım, taksicilerden Büyükşehir Belediyesi ile ilgili ilginç isteklerle karşılaştı.    Ulaştırma Bakanlığı’nın İzmir ile İstanbul’u www.rthaber.com birbirine bağlayan otoyolundan bahseden Yıldırım’a bir vatandaş büyükşehir belediye başkanlığı için çağrıda bulundu. Vatandaşın, “Sayın Bakanım İstanbul’la İzmir’i birbirine bağladınız, çok güzel de siz nerede kalmayı düşünüyorsunuz?” sorusuna Bakan Yıldırım, “Ya kardeşim benim iyi kötü bir işim var. Sağolun bana iyilik yapıyorsunuz ama ben halimden memnunum.    Dünya kadar yapacak iş var“ yanıtını verdi.     Bakanın kaçamak cevabından tatmin olmayan bazı taksiciler ise ısrarla, “büyükşehir belediye başkanımız ol” isteğine Bakan Yıldırım, “Şimdi biz üstümüze lazım olmayan işlerle uğraşmayalım. Şimdi belediye başkanı var, herşey var. İstanbul’un sahipleri var. Onun için bizim görevlerimiz var. Bak şu saydığmız işleri kim yapacak? 29 Ekim’de Marmaray’ı açacağız. Hızlı treni açacağız. Herkes dört gözle bekliyor. Şimdi bizim kafamızı karıştırmayın, biz işimize bakalım” cevabını verdi.   İstanbul’u en iyi bilen Başbakan’ın günü ve zamanı geldiğinde en iyi adayı açıklayacağını ifade eden Bakan Yıldırım, “Başbakanımız İstanbul’a yakışan en güzel adayı, İstanbulluların da onaylayacağı adayı günü geldiğinde açıklayacaktır. Onun için biz kafa yormayalım. Kim olursa olsun şundan emin olabilirsiniz. İstanbul’a en güzel hizmeti yapacak. Kendi başına belediye başkanı bir şey yapamaz.   Arkasında kapı gibi hükümet olacak ki belediye başkanı orada başarıyı ortaya koysun. İnşallah daha güzel olacak” diye konuştu.   Marmaray projesi ile ilgili de konuşan Yıldırım, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Pazar günü test sürüşü yapacağını söyleyerek, “Bu arada Pazar günü de inşallah Bismillah deyip sayın Başbakanımız Marmaray trenine geçecek ve test sürüşünü başlatacak. Nereden? Ayrılık Çeşme’den. İlk durak Üsküdar’dan. Bir hayal daha gerçek oluyor. 100 yıllık rüya.

Şimdi düşünürsünüz ya bizim işleri vurdu bu iş. Vurmaz hiç merak etmeyin. Sizin işiniz daha çok olacak. Boşuna dolaşmaktan zaten başınız dönüyor. Dolan dolan müşteri bulacağız diye. Şimdi hemen metro istasyonlarının yanı başından binlerce insan geçiyor. Aynı havalimanı ve İDO iskelesi gibi. Hiç merak etmeyin” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
  1. kemal dedi ki:

    hızlı tren skandallları, deneme için ölen insanlar.. bu kişi değilmiydi sorumlusu, halk ne çabuk unutuyor bunları.. sanki bulunmaz hint kumaşı.. Ne hallere düştü, kimlere kaldı Memleketim vah..

  2. Anonim dedi ki:

    Senin tren skandallarına sebep olduğunu iddia ettiğin adam bana göre bu kabinenin en başarılı adamı. Zaten ondandır ki adam kabinenin tek değişmeyen bakanı. Sen TCDD’nin bundan 10 sene önceki halini bilir misin? Hızlı tren nedir bilir misin? Selçuk’a gelen trenleri ve sefer sayısını hatırlar mısın? İşte körü körüne eleştirmek diye senin yaptığın yoruma derler. Açıkçası bu adam aday olursa,gözüm kapalı veririm oyumu. 10 senedir Kocaoğlu’ndan ne gördün,yaz da bilelim?Yerinde sayan ve geriye giden İzmir…

    1. kemal dedi ki:

      İşte tipik yandaş televizyon başından kalkmayan insan yorumları … Başarılıymış neye göre başarılı….. Ulaştırma bakanlığınca Metro maliyetleri nedir bilirmisin?

      3 Büyük Kentte, 1 kilometre Metro yapım maliyeti;

      – İstanbulda vagon dahil 1 kilometresi; 141 milyon TL
      – Ankara’da vagon hariç 1 kilometresi; 90 milyon TL,
      – İzmir’de vagon dahil 1 kilometresi; 56 milyon TL’dir.

      Kadıköy-Kartal Metrosu ile İzmir Metro’sunun maliyetlerini karşılaştıralım;
      – İstanbul Belediyesi’nin yaptığı metronun kilometresi 140 milyon TL’ye mal oldu.
      – İzmir Belediyesinin yaptığı metronun kilometresi 56 milyon TL’ye mal edildi.
      – İzmir Belediyesi metro yaptı. EVKA 3-Üniversite, Üçyol-Üçkuyular, 2 hat toplamı 8 kilometre. 450 milyon TL’ye mal etti. Kilometresi 56 milyon TL.
      – İstanbul Belediyesi metro yaptı. Kadıköy-Kartal hattı. Toplamı 22 kilometre. 3 milyar 100 milyon TL’ye mal etti. Kilometresi 140 milyon TL.

      – Teknoloji aynı, kalite aynı, tünel galerisi delme aynı, vagon aynı, elektrifikasyon sistemleri, ray çeliği, istasyon standardı aynı. İzmir Belediyesi’nin 56 milyona mal ettiğini metronun kilometresini, İstanbul Belediyesi 140 milyona mal ediyor. Aradaki büyük fark neden? “Ankara’da vagon hariç 90 milyon TL, İstanbul’da vagon dahil 141 milyon TL olan metro maliyeti, İzmir’de vagon dahil 56 milyon TL’dir. Kabaca İzmir İstanbul’un 3’te biri fiyatına mal ediyor”GAZETELERDEN

      İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİN METROYU ULAŞTIRMA BAKANLIĞINA GÖRE 3 DE 1 FİYATINA MAL ETTİĞİNİ BİLİYORMUSUN.?? HEMDE HER TÜRLÜ BASKI VE ZORLUĞA RAĞMEN..

      BU PARALAR BİZİM CEBİMİZDEN ÇIKIYOR.BOŞ KONUŞMAYIN YETER ARTIK BU İNSANLARA VERİLEN SÜRE ÜLKE NE HALE GELDİ .CANİ APO YAKINDA CUMHURBAŞKANALIĞINA ADAY OLURSA ŞAŞIRMAYIN.

  3. Anonim dedi ki:

    Senin sanki bulunmaz hint kumaşı dediğin adam bu hükümetin en başarılı adamı.12 yıldır neler yaptığını ben çok iyi görüyorum ama sizin gözleriniz partizanlıktan o kadar bağlanmış ki adamın yaptığı iyi işlerin hepsini bir kenara koyup, icraat yapan her kişinin başına gelebilecek talihsizlikleri gündeme getiriyorsunuz. 10 sene önce TCDD’nin durumu neydi,hatırlar mısınız? Selçuk’a nasıl trenler,ne sıklıkta geliyordu? İzmir-Manisa yolunu, İzmir-İstanbul yollarını hatırlar mısınız? Cumhuriyet döneminden sonra toplamda yapılandan daha fazla duble yol yapıldı bu ülkeye. Ben AKP ‘li değilim ama bu adam aday olursa gözüm kapalı oyumu veririm. 10 yıldır iktidarda olan belediye başkanının neler yaptığını(daha doğrusu yapamadığını) da görüyoruz biz.