site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Minik Bilim Kahramanları Bahçeşehir Kolejinde

Minik Bilim Kahramanları Bahçeşehir Kolejinde
17.04.2024
A+
A-

Dünyanın en yaygın bilim programlarından biri olan, Türkiye’de “Minik Bilim Kahramanları Buluşuyor” ismiyle gerçekleştirilen FIRST® LEGO® League Explore programının 10. Sezon Festivalleri farklı illerden katılan takımların yoğun katılımı ile Bahçeşehir Koleji İzmir Güney Kampüsü ev sahipliğinde gerçekleşti.

2023-2024 sezon teması “MASTERPIECE” olan programda Minik Bilim Kahramanı çocuklar, hobilerini ve ilgi alanlarını başkalarıyla paylaşmanın yaratıcı yollarını keşfettiler.
Sanat ve teknolojiden yararlanarak,yenilikçi fikirler ürettiler.

Çocukların günlük hayatta karşılarına çıkabilecek sorunlara karşı araştırma, hayal gücü ile eleştirel düşünme becerilerini geliştiren ve tüm dünyada teorik bilginin yenilikçi buluşlara dönüştürüldüğü kapsamlı STEM (Fen, Teknoloji, Mühendislik, Matematik) programlarından birisi olan FIRST® LEGO® 6-10 yaş arası çocuklara yönelik olarak gerçekleşiyor. 2023 yılında 100’ü aşkın ülkede 165 binden fazla çocuğu STEM çalışmalarıyla buluşturan FIRST LEGO League Explore, Türkiye’de Bilim Kahramanları Derneği tarafından “Minik Bilim Kahramanları Buluşuyor” adı altında gönüllüler ve yerel ortaklık desteği veren kurumların katkısıyla 2014 yılından beri düzenleniyor.

Minik Bilim Kahramanları bu sezon İzmir Festivallerinde Bahçeşehir Koleji İzmir Güney Kampüsü katkıları ile Torbalı da buluştu.
Minik Bilim Kahramanları Buluşuyor / FIRST® LEGO® League Explore her yıl yeni ve heyecanlı bir tema sunarak çocukların bilime olan meraklarını harekete geçiriyor.
Bu festivale ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını belirten Bahçeşehir Koleji İzmir Güney Kampüsü yöneticileri
“STEM eğitiminin öncülüğünü yaparken üretime ve yaratıcılığa etkisi olan tasarım boyutunu da katıyor ve böylece bütünsel bir eğitim anlayışı sunuyoruz.
STEM + A (Art). Sanat, tasarım ve yaratıcılık ekseninde öğrencilerin projelerini ürüne dönüştürme ortamı sunuluyor. Bahçeşehir Kolejinin uyguladığı STEM eğitiminin en önemli farkı, dil eğitiminin yanı sıra sanatı ve tasarımı da eğitim modelinin ayrılmaz bir parçası haline getirmesi. Bahçeşehir Koleji olarak, anadil, yabancı dil, sanat ve tasarım eğitimini bu bütünsel eğitimin ayrılmaz birer parçası olarak görüyoruz ve öğrencilerimizi bu vizyonla yetiştiriyoruz diye ekledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.