site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Yeni Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik Oldu

Yeni Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik Oldu
24.01.2013
A+
A-

omer_celikBaşbakan Recep Tayyip Erdoğan, bugün Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Çankaya Köşkü’nde bir araya geldi. Uzun süren toplantığın ardından, bir süredir beklenen Kabine revizyonu açıklandı.

GÜNAY’IN YERİNE ÖMER ÇELİK
Kabine’de 4 ismin yeri değişti. Bunlardan biri de Ertuğrul Günay oldu. Kültür ve Turizm Bakanlığı’na Ertuğrul Günay’ın yerine AK Parti Adana Milletvekili Ömer Çelik getirildi.

REVİZYON AÇIKLANMADAN ÖNCE VEDA TWEET’İ
Günay, revizyon açıklanmadan hemen önce “Twitter’da attığı Turizm alanında çalışan bütün arkadaşlarıma görev sürem içinde bana yaşattıkları başarılı sonuçlar için içten teşekkür ederim” tweet’iyle veda sinyalleri vermişti. Ve bu tweet’in hemen ardından revizyon açıklandı ve her kabine revizyonunda adı geçen Günay, bu kez bakanlığa veda eden isimlerden biri oldu.

BAŞBAKAN’IN EN YAKIN DANIŞMANLARI ARASINDA
Kültür ve Turizm Bakanlığı görevini bugünden sonra AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Ömer Çelik yürütecek. Ömer Çelik, üç dönemdir milletvekili olmakla birlikte, kısa bir süre hariç, sürekli Başbakan’ın en yakın danışmanları arasında yer aldı. Ömer Çelik ve Yalçın Akdoğan yıllardır Erdoğan’ın siyasi danışmanlığını yürütüyorlardı. Ömer Çelik Kürt sorunuyla ilgili yaptığı çalışmalarla dikkat çekiyordu.

“BENİ UÇURAN 3 ŞEY: AŞK, PURO..”
AK Parti’nin ideologlarından olan Çelik, entelektüel kişiliğiyle de dikkat çekiyor. Çelik, bir röportajında “Yeryüzünde üç şey insanın ayağını yerden keser: Puro, aşk ve motosiklet” demişti.

TEK BEKAR BAKAN
Ömer Çelik, değişikliğe uğrayan yeni kabinedeki tek bekar bakan olma özelliğiyle de dikkat çekiyor.

ÖMER ÇELİK KİMDİR?
Ömer Çelik, 15 Haziran 1968 Adana doğumlu. Lisans eğitimini Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nde tamamlayan Çelik, yüksek lisansını Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Siyaset Bilimi alanında yapmıştır; siyaset bilimci, stratejist ve dış politika uzmanıdır.

22. ve 23. ve 24. dönemde Adana Milletvekili seçilen Çelik, NATO Parlamenter Asamblesi Türk Grubu ve TBMM Dışişleri Komisyonu üyelikleri görevlerinde bulunmuştur. Hali hazırda Türkiye – ABD Dostluk Grubu Başkanıdır.

AK Parti kurulduğundan beri Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) üyesi olan Çelik, Mart 2010 tarihinde AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olmuştur.

Çelik, çok iyi düzeyde İngilizce bilmektedir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.