site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Yazar Nalan Tuntaş ‘Kasabanın Pençeleri’ ile ‘Zirve’de

Yazar Nalan Tuntaş ‘Kasabanın Pençeleri’ ile ‘Zirve’de
10.11.2021
A+
A-

Gelişen teknolojiye yenik düşen kitap okuma alışkanlığı pandemi döneminde evlere kapanmamızın ardından yeni teknolojinin deyimiyle tekrar ‘trendtopic’ oldu. Pandemi ile birlikte kavuştuğumuz kitap sevdamız, yazarların bizi içine çeken hikayelerindeki hayalgüçleri, daralan hayatlarımızı sarıp sarmaladı. Yazdığı onlarca kitapla okur kitlesini her geçen gün arttıran Nalan Tuntaş’ta en derinimize dokunarak bireysel yalnızlığımız ve çağa tanık oluşumuzu anlattığı kitaplarıyla hayatımızı renklendirdiği kadar da sorgulamamızı sağlıyor.

İlk kitabı ‘İçimdeki Yalnızlık’, ile edebiyat dünyasına giren, yıllar içerisinde ‘Saatin Durduğu An’, ‘Zor Yıllar’, ‘Gölge Kadın’, ‘Cahide’, Arşipel’in Çocukları’ ve ‘Zirvede’ ile edebiyatseverlerin gönlüne taht kuran Nalan Tuntaş, Yitik Ülke Yayınları’ndan çıkan son kitabı ‘Kasabanın Pençeleri’ ile beğeni topladı.

Kitaplarında genellikle bireyin yalnızlığı ve tanık olduğu çağı ele alan Tuntaş,
Kasabanın Pençeleri kitabında ufak bir kasabada yaşamanın zorluklarını, anlatıyor. Özellikle kocası tarafından aldatıldığını öğrenen yeni hamile Selin karakterinin, kadınların maruz kaldığı dışlanmışlığı, çaresizliği işleyişi, günlük hayatımızdan önemli kesitler sunuyor.

Pandemi ile birlikte okuma alışkanlıklarının hız kazanmasının umut verici olduğunu belirten yazar Nalan Tuntaş, “Yazmanın heyecanı bir başka. Bunu okurlarımızla paylaşmak onların beğenisine sunmak ise ayrı bir heyecan. Bugüne kadar okuyucumuzdan gelen olumlu tepkiler beni çok mutlu etti. Demek ki vazgeçmeyenler hedefe ulaşıyor” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.