site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Yaşlılara Saygı Haftası’nda Huzurevi Ziyareti

Yaşlılara Saygı Haftası’nda Huzurevi Ziyareti
22.03.2016
A+
A-

Yaşlılara Saygı Haftası kapsamında Selçuk Belediyesi Akıncılar Huzurevi sakinlerini ziyaret eden Başkan Bakıcı, Huzurevi sakinleriyle birlikte bahçede oturup sohbet etti, çeşitli hediyeler verdi. Daha sonra akşam yemeğinde Belediye Havuz Restoranda huzurevi sakinleri ile bir araya gelen Başkan Bakıcı; “Sizlerin bu yuvada mutlu ve huzurlu olmanız bizim için önemlidir. Sizleri bu şekilde huzurlu ve mutlu görmek bizi bahtiyar ediyor. Her zaman yanınızdayız ve her türlü sorununuzu biz kendi sorunumuz olarak kabul edip elimizden gelen gayreti göstereceğiz” dedi.

1982 yılında Dünya Sağlık Örgütü tarafından ilan edilen ve 18-24 Mart tarihleri arasında kutlanan Yaşlılara Saygı Haftası Selçuk’ta da unutulmadı. Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı eşi Ayşen Bakıcı ve Selçuk Belediye Başkan Yardımcısı Ali Karakurt ile birlikte Selçuk Belediyesi Akıncılar Huzurevi sakinlerini ziyaret etti.

Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı ve eşi Havva Boyacı, Selçuk İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Gençay ve Selçuk İlçe Müftüsü İsmail Satu’nun da katıldığı ziyarette huzurevi sakinlerine hediyeler verildi.

Terör eninde sonunda kaybedecektir

Son günlerde sıklıkla yaşanan terör olaylarından dolayı duyduğu üzüntüyü dile getiren Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı; “Son dönemde yaşadığımız olaylar özellikle terör olayları hiçbir bireyin kabul etmeyeceği olaylardır. Bu olayları yapanları lanetliyoruz. Her karış toprağının güzel olduğu bir ülkede bu gibi olayların olması gerçekten kabul edilecek gibi değildir. Bir an önce terör olaylarının bitmesini ülkemizde ağız tadıyla yaşamayı hepimiz hakediyoruz. Tüm şehitlerimize allahtan rahmet ve şehit ailelerine de baş sağlığı diliyorum. Mekanları cennet olsun” dedi.

Bir daha Analar ağlamasın

Bir daha şehit haberi almak istemediklerini vurgulayan Başkan Bakıcı; “Bir daha şehir haberi duymak istemiyoruz. Artık Analar ağlamasın. Ancak ülkemize kasteden ülkemizdeki huzuru bozan ve kamplaşmayı getiren her türlü düşünceyi de eylemi de reddediyoruz. Terör eninde sonunda kaybedecektir. Kazanması mümkün değildir. Dünyanın hiçbir noktasında terör muvaffak olamamıştır. Ülkemizde de olması mümkün değildir. Tabiki verdikleri zarar, insanımıza karşı menfur girişimler hayatlara mal oluyor. Bunlar bizi çok üzüyor. Ama bu millet bunun üstesinden gelecektir. Ülkemiz her daim payidar kalacaktır. Varlığı devam edecektir. Terör bunu başaramayacaktır. Başarmasına da asla müsaade etmeyeceğiz” diye konuştu.

“Sizin sorununuz bizim sorunumuz”

Huzurevi sakinlerinin yaşlılar gününü kutlayan Başkan Bakıcı; “Bir arada olduğumuz bu günde böyle sözlerin söylenmemesi gerekiyor. Çok daha güzel ifadeler kullanmak istiyoruz. Ama canımız ve yüreğimiz yanıyor. Millet olarak da bunun sıkıntısı içerisindeyiz. Biz her daim insanlığa, bireye hizmet eden yaklaşımların doğru olduğunu yaşayarak ortaya koyan milletin evlatlarıyız. Nasıl ki küçüklerimize sevgiyi saygıyı gösteriyorsak büyüklerimizi de sevgi ve saygı içerisinde kucaklıyoruz. Her daim onlarla birlikte olmayı da gerçekten büyük bir mutluluk içerisinde ifade ediyoruz. Sizlerin bu yuvada mutlu ve huzurlu olmanız hiçbir sıkıntıya mahal vermemek bizim için önemlidir. Sizleri bu şekilde huzurlu ve mutlu görmek bizi bahtiyar ediyor. Başta sayın kaymakamım olmak üzere bizler sizlerin her zaman yanınızdayız. Her türlü sorununuzu da biz kendi sorunumuz olarak kabul ediyoruz. Elimizden gelen gayreti de her zaman göstereceğiz. Ağız tadıyla huzurlu ve mutlu geçireceğiniz nice günler diliyorum” dedi.

“Bizler aileniz olarak burdayız”

Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı yaptığı konuşmasında şunları kaydetti: “Bana göre yaşlılar bir hafta değil 365 gün anılması ve hatırlanması lazım. Yaşça büyüğünü atasını anmayı bilmeyen insanlar kendileri de yaşlandıkları zaman ne ekerlerse onu biçeceklerdir. Bu güzel günlerde ailenizden gelemeyenler olur sakın üzüntü etmeyin. Bizler aileniz olarak burdayız. Adı yaşlılar günü ama yaşlı diye bir şey yok yaşça büyükler var. Ben yaşlanmayı yasaklıyorum”

18- 24 Mart Yaşlılara Saygı Haftası kapsamında akşam Havuz Restaurant’ta Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı huzurevi sakinleriyle akşam yemeği yedi.

huzureviziyaret_yaslilara_saygi2

huzureviziyaret_yaslilara_saygi3

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.