site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Veysel Hoca Yine Bize Şaka Yaptı

Veysel Hoca Yine Bize Şaka Yaptı
08.07.2014
A+
A-

nilufer-ozturk-silayVeysel Hoca Yine Bize Şaka Yaptı

Sivas katliamını andık, ancak…

Biliyorsunuz geçtiğimiz gün basın camiasını büyük üzüntüye boğan bir durum yaşandı. Herkesle şaka yapan, esprilileri ve konuşmalarıyla gülüp geçiren Veysel Hocamızı maalesef  kaybettik. Veysel Hocanın bu ani ölümü belki ailesinin dışında en çok da beni üzdü. Çünkü beni bu basın hayatına iten kişilerden biriydi Veysel Hocam..

2001 yılında Anadolu Ajansı (AA) gibi Türkiye’nin ilk haber ajansını bana devrederek Ajans temsilciliği olmama sebep olan tek kişiydi. Belki habercilik konusunda değil ama kurumsal kimliklere sahip olma konusunda benim bu camiada yer almamı sağlayan tek kişiydi. Uzun yıllar birlikte mesai yaptık kendisiyle ve onun bu ani gidişi gerçekten içimi yaraladı. Çünkü daha çok erkendi. Ayrıca ciddi bir rahatsızlığı olmadığı halde bu şekilde ufak bir operasyonda gidişini ise hiç kabullenemiyorum. İnsan hayatı bu kadar basit olmamalı diye düşünüyorum. Ben bu konuda ölüme hiç hazır olmayan Veysel Hocamızı hayattan koparanların, ihmal yada hata yapanların gereken cezayı almalarını umuyorum. Bir kez daha ailesine, sevenlerine ve tüm basın camiasına sabırlar diliyorum. Başımız sağ olsun.

Sivas Aydınlarını saygıyla andık

Üzerinden tam 21 yıl geçti ve hala suçluları aramızda dolaşıyor. Bu çok acı bir şey. Biliyorsunuz, her yıl Alevi Kültür Dernekleri Madımak’ta toplamda 37 kişinin bulunduğu ve cayır cayır yandığı aydınlar için anma programları yapıyor.

2 Temmuz’da herkes gibi biz de Anfi Tiyatroda düzenlenen anma programına katıldık. Şöyle bir baktım katılımcılara hep aynı yüzler, hep aynı kişiler. Bir tane fazlalaşmamış. Protokolden her zamanki gibi hiç kimse yok. Belediye Başkanımız belirlenmiş bir programından dolayı çok kısa bir süre programa katılıp ayrılmış. Bu durumu anlayışla karşılıyoruz, ama ya Başkan yardımcılarından en azından biri katılamaz mıydı? Yada Başkan Vekili, yada meclis üyeleri, yada birim amirleri, yada onların da bu katliamı unutmadıklarını anlamamız için bir çiçek bile gönderemezler miydi? Peki bu ayrıştırma değil midir sizce? Ötekileştirme anlamına gelmiyor mu? İftar yemeğine katılan işadamları Anfi Tiyatroda ne etkinliği var diye hiç düşünmediler mi? Bu yazdıklarım sadece belediye ile alakalı değil. İlçemizde bulunan birçok dernek var. Neredeydi dernek başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, her fırsatta Alevi vatandaşların oyunu isteyen siyasi parti başkanları neredeydi?

Ben bu konuda CHP yönetimini, İşçi Parti Selçuk yönetimini, Eğitim-Sen ve Eğitim-İş Temsilcilerini tam kadro katıldıkları için kutluyorum. Arkadaşlar, bu ülke bizim, bu ilçe bizim ve orada yanan, katledilen insanlar da bizim insanımız. Bu yüzden lütfen bu tür anma etkinliklerine katılalım. Özellikle protokol üyelerine ve onlara bağlı bulunan birim amirlerini bu tür etkinliklerde görmek istiyoruz. Bu bir şikayet veya eleştiriden çok bu bir ricadır. Bu tür etkinliklerin sadece CHP ve bir iki tane dernek yönetimi değil, herkesin sahip çıkması ve desteklemesi gerekir diye düşünüyorum. Saygılarımla.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.