site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Üniversite mezunlarını kobilerle buluşturacak

Üniversite mezunlarını kobilerle buluşturacak
19.05.2015
A+
A-

senem kilic toplu foto

Üniversite mezunlarını kobilerle buluşturacak; Gençlere istihdam kapısı açacak

MHP İzmir 1’inci Bölge Milletvekili Adayı Senem Kılıç, geleceği emanet edeceğimiz gençlere yönelik istihdam ve sosyal projelerin parti olarak öncelikli hedef ve planları arasında olduğunu söyledi.

Kılıç, üniversite kenti kimliğine sahip İzmir’de özellikle mezun öğrencilerin istihdam edilmesi ve kobilerle buluşturulması konusunda özel çalışma yürüteceklerini kaydetti.

Teknolojinin başdöndürücü bir hızla geliştiği günümüzde ülke olarak eğitim sisteminin de çağdaş yöntem ve normlar doğrultusunda yeniden planlanması gerektiğine dikkat çeken Senem Kılıç, “Sadece yurtiçinden değil yurtdışından da öğrenciler de İzmir’de eğitim görmeli. İzmir, gerek Avrupa ve Asya ülkelerine yakınlığı gerekse de iklimi ve insanlarının yapısıyla eğitim için çok uygun bir kent. Öğrencilerin şehir içindeki ulaşım ve barınma gibi temel sorunlarının çözülmesiyle bu sürecin daha da hızlanacağını düşünüyorum. Yeni akademik kadrolar yetiştirilmeli, teknoparklar, ar-ge, ürge ve kuluçka merkezleri kurarak üniversitelere entegre etmeliyiz. Özellikle bilişim ve yenilenebilir enerji alanlarında çalışmalara ağırlık vermeliyiz” diye konuştu.

Yıllardır yöneticilik yaptığı sivil toplum kuruluşlarında da genç kuşağın istihdam sorununu çözmeye yönelik çalışmalar yaptığına vurgu yapan MHP İzmir 1’inci Bölge Milletvekili Adayı Senem Kılıç, “İzmir’in milletvekili olarak her kapıyı çalmaya, gençlerimizi okullarındayken kobilerle buluşturmaya ve böylece hem bilgiye ihtiyacı olan kobilerimizin hem de gençlerimizin sorununu çözmeye talibim. Bunun için ne başka parti ne farklı görüş demem herkese gider bize de bir görev verin derim. Gençler geleceğimiz ve onların geleceği için her türlü planlama ve çalışmayı yapmak zorundayız” diye konuştu.

Gençlerin Meslek Sahibi Olması İçin Çalışacağım…
Üniversite mezunu ve iş arayan binlerce gencin meslek sahibi olması için çalışacaklarını dile getiren Senem Kılıç şunları söyledi: “İş arayan insanlarla kobiler buluşturulamıyor. Köprü gerekiyor. Burada sivil toplum kuruluşlarına büyük iş düşüyor. Üniversitelerin gerçek dünya ile buluşturulması lazım. Biz herkesin ayağına gidip bunları anlatmaya hazırız. Milliyetçi Hareket Partisi İzmir Milletvekili Adayı olarak tüm üniversitelerin rektör hocalarıyla, üniversitelilerin işsizlik sorununu çözmek için çalışacağım”

MHP, seçim beyannamesinde gençlere özel bölüm ayırdı…
Kılıç, MHP’nin seçim beyannamesinin gençlerle ilgili önemli bölümler içerdiğine dikkat çekerek, “Ortaöğretim ve yükseköğretimde okuyan gençlerin burs ve kredi imkânlarını geliştireceğiz. Çağdaş standartlarda barınma imkânları oluşturacağız ve hiçbir öğrenciyi açıkta bırakmayacağız. YURT-KUR’un kapasite ve mevcut fiziki yapıların yetersizliği sorunlarına acil çözüm getireceğiz ve mevcut yurtların modernizasyonunu da süratle tamamlayacağız. Her öğrenciye öğrenim süresince ve başarılı olmak kaydıyla 10 bin liraya kadar yükseköğrenim kuponu verecek ve mezun öğrenci işe girince faizsiz olarak 4 yılda tahsil edeceğiz. Üniversite kayıtlarıyla aynı anda yurt yerleştirmeleri de yapacak, talep eden her öğrenciye yurt ya da yurt şartlarıyla barınma imkânı sunacağız” ifadesini kullandı.

senemkilic-aday-mhp

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.