site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Ülke gerçeği

Ülke gerçeği
28.10.2014
A+
A-

Selahattin-HuluzSevgili dostlar, öncelikle sürekli teveccühlerini benden eksik etmeyen kıymetli okurlarıma en içten sevgi ve saygılarımı özellikle iletmek istiyorum. Olumlu, olumsuz eleştirilerinizi en ufak ayrıntısıyla dikkate alıyor, değer veriyorum. Bunun için ayrıca teşekkür ediyorum. Ayrıca, yeni bir gazetede yazmamı tebrik eden okurlarıma da içtenlikle teşekkür ederim.

Sevgili dostlar son zamanlarda ülkemiz üzerinde oynanan maalesef çirkin oyunlar hepimizi derinden üzmekte ve yaralamakta. Bu filmi, 12 Eylül öncesi yaşayanlar çok iyi bilirler; aman gençler, sizler çok hızlı ve zeki yetişiyorsunuz. Sormadan, incelemeden, okumadan hele bizlerin geçmişini sorgulamadan hiçbir konuda sabit fikirli olmayın.

Yurduma sarmış ihanet

Düşmanlarımın hepside namert

Türk’ün Türk’ten başka yok nimet

Yok, sizdendi, yok bizdendi palavralarına sakın ola kanmayın, ben ve benim gibi yüzlercesi en güzel günlerimizi bu palavralar yüzünden ceza evlerinde geçirdik. Şimdi, o dönemlerde bizleri kullananlar en güzel hayatları yaşıyorlar. Şimdi nerede o güya devrimci ağabeyler? Hangisini anlatayım, aman dikkat! Bu ülke hepimize yeter, inanın yeter. Başka gidecek hiçbir yerimiz yok. Bugün, sokaklarda her ne adına olursa olsun yapılar kargaşalar, belirli çıkar gruplarının çirkin oyunları. Yani sevgili gençler, babalarınızı ve çevrenizdeki büyüklerinizi mutlaka dinleyin, hele 12 Eylül öncesi yaşananları bilen ve yaşayanlardan mutlaka dinleyin. Geleceğe ve istikbalinize bakın, okuyun, okuyun, okuyun.

Gelecek sizlere çok güzel umutlar vaat ediyor, sakın ola umutsuzluğa kapılmayın. Oluşan hadiseler inanın sunni ve ülkeyi karıştırmaktan başka bir şey değil. Sevgili gençler, siz çok kıymetlisiniz ve değerlisiniz gelecek sizlerin oluşturacağı temel ilkeleriyle olur. Sakın ola ki Atatürk ilkelerinden ve onun göstermiş olduğu ülküden asla vazgeçmeyin. Ne zaman kafanız karıştı, o zaman Atatürk ilke ve inkılâplarını okuyun. Edineceğiniz tek rehber Atatürk ilkeleri olmalı. Onun dışındaki bütün fraksiyonlar sapma ve ilkesizdir. Ne Mutlu Türk’üm diyene.

Sayın belediye başkanı Zeynel Bakıcı, söylevleriniz ve projeleriniz lafta kalmamalı. Gençlere gerçekten sahip çıkınız. Gençlerimiz, kahve köşelerinde heba olmamalı. Emeklilerle değil, gençlerle siyaset yapınız. Belediye’de çalışan birçok emekliler var, gençlerin önünü ne zaman açacaksınız? Bu konuda verdiğiniz sözler var. Bir şey daha sormak istiyorum, gerçi bu soruyu daha öncede sordum fakat cevap bulmadı, cevabı bana değil Selçuk halkına vermelisiniz. Gezi parkı gitti, Gazi parkı oldu, peki bilmek istiyoruz, bu Gazi parkına hangi Gazi geliyor? Hangi Gazi yakınları ve aileleri geliyor?

Gazilerimizin ve Şehit ailelerimizin, gidebileceği ya da bir araya gelebilecekleri bir yer var mıdır? Sonuç olarak sayın başkan, Selçuklu sizi çok iyi izlemekte ve yapacaklarınızı dört gözle beklemekte icraatlarınızı beklemekteyiz ama öncelikle gençler için bir an önce yapmanız gerekenleri yapınız gülen adam, gençlerinde yüzünü ne zaman güldürecek umutla bekliyor gençler. Umut verdiğiniz Selçuk halkı, umutsuzluğa tahammül gücü inanın yok. Yıllarca kandırılan bizler, artık umut veren değil icraat sergileyen iş yapan, dahası verilen sözleri yerine getiren başkanı bir an önce görmek istiyoruz. Evet sevgili dostlar bu haftadaki yazımda burada sonlanıyor. Bana teveccühlerini eksik etmeyen okurlarım, hepinize sevgi ve saygılarımı tekrar iletiyor en içten hürmetlerimi iletiyorum, lütfen kabul edin. Kalın sağlıcakla bir daha ki yazımda buluşmak üzere.

Selahattin Huluz

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.