site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

ÜLGÜR’DEN YÜCEL HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

ÜLGÜR’DEN YÜCEL HAKKINDA SUÇ DUYURUSU
20.03.2024
A+
A-

Selçuk Bağımsız Belediye Başkan Adayı Hüseyin Vefa Ülgür, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Deniz Yücel hakkında “iftira ve adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs” gerekçesiyle ile suç duyurusunda bulundu.
Selçuk Bağımsız Belediye Başkan Adayı Hüseyin Vefa Ülgür, Selçuk İlçe Başkanlığı’nda düzenlenen toplantıda kendisi için asılsız iddialarda bulunduğunu belirttiği CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Deniz Yücel hakkında Selçuk Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Ülgür suç duyurusunda, Deniz Yücel’in yanı sıra Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel ile CHP Selçuk İlçe Başkanı İpek Onbaşıoğlu hakkında da kamu davası açılmasını istedi.
AÇIKLAMA GERÇEĞE AYKIRI
Hüseyin Vefa Ülgür’ün avukatı Ali Kaan Akın tarafından Selçuk Cumhuriyet Başsavcılığı’na yapılan suç duyurusunda, CHP Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Deniz Yücel’in 18 Mart 2024’de CHP Selçuk İlçe Başkanlığı binasında yaptığı konuşmada doğrudan Hüseyin Vefa Ülgür’ü hedef alarak “… fiziksel şiddet ve taciz iddiası ile atıldı” şeklinde ifadeler kullandığı açıklamanın gerçeklere aykırı olduğu ifade edildi.
Sözü edilen olay hakkında Selçuk Asliye Ceza Mahkemesi’nde halen hukuki sürecin devam ettiği belirtildi. Davada Deniz Yücel’in konuşmasında bahsettiği gibi “taciz” suçlaması olmadığı belirtilen dilekçede, “Gerçeğe aykırı şekilde ve maksatlı olarak sarf edilen “taciz” suçu işlendiği yönünde bir algı doğmasına neden olmuştur. Bu da çeşitli medya hesaplarından bu şekilde paylaşım yapılmasına yol açmıştır” denildi.
DİĞERLERİ DE SESSİZ KALDI
Avukat Ali Kaan Akın tarafından yapılan suç duyurusunda Deniz Yücel’in konuşmasının metin olarak bazı haber siteleri ile paylaşıldığı vurgulandı. Haberin servis edilmesinde sözlerinin suç oluşturduğunun farkına varılarak haber metninde “taciz” sözüne yer verilmediği belirtilerek, şöyle denildi: “Şüpheli Filiz Ceritoğlu Sengel’in de yanında oturduğu Deniz Yücel’i kendisine karşı taciz eylemi olmadığı halde düzeltme yapmamış ve sessiz kalmıştır. Yine diğer şüpheli İpek Onbaşıoğlu da Filiz Ceritoğlu Sengel’in ağabeyinin eşinin ikiz kız kardeşi olmasının yanı sıra uzun süredir Filiz Ceritoğlu Sengel ile birlikte siyaset yapmaktadır. Bu nedenle bahse konu olayı ve şüpheli Filiz Ceritoğlu Sengel’e karşı “taciz” eylemi olmadığını bilen bir kimsedir. O da yanında oturduğu şüpheli Deniz Yücel’in söylemine sessiz kalmış ve müdahalede bulunmamıştır.
SEÇİMDE AVANTAJ SAĞLAMAK AMAÇLI
Hüseyin Vefa Ülgür’ü seçimler sırasında kendilerine güçlü bir rakip olarak gören şüpheliler, bu söylemi el birliği ve irade birlikteliği içinde önceden planlanmış ve kamuoyunda şüpheli Filiz Ceritoğlu Sengel’e karşı cinsel içerikli bir suç işlenmişçesine bir kanaat oluşmasını sağlayarak seçimlerde avantajlı bir durum oluşturma çabası göstermişlerdir. Planlı şekilde ve elbirliği ile Hüseyin Vefa Ülgür’ün şüpheli Filiz Ceritoğlu Sengel’e tacizde bulunduğu şeklinde yalan beyanda bulunan ve buna iştirak eden şüphelilerden şikayetçiyiz.”

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.