site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Uğur Mumcu Efes Selçuk’ta Anıldı

Uğur Mumcu Efes Selçuk’ta Anıldı
25.01.2022
A+
A-

Araştırmacı Gazeteci Yazar Uğur Mumcu Efes Selçuk’ta anıldı. Anma etkinliğine Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, CHP İlçe Örgütü Başkanı Mehmet Karanfil, örgüt üyeleri, sivil toplum örgütleri başkan ve temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Atatürk Anıtı önünde Uğur Mumcu Anma etkinliği için toplanan katılımcılar meşalelerle çarşı içerisinden Uğur Mumcu Sevgi Yolu’na kadar yürüdüler. Burada Özgürlük ve Bağımsızlık Anıtı’na karanfil bırakan katılımcılar daha sonra anma programının devamı için Ahmet Ferahlı Parkı’na geçtiler.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından ilk olarak ADD Selçuk Şubesi Başkanı Tuncay Kireç bir konuşma yaptı. Konuşmasında Gazeteci Uğur Mumcu’nun asla unutulmayacağının altını çizen Kireç; “ Tüm isyanların birleşip doruk noktasına ulaştığı 24 Ocak’ta daha aydınlık yarınlara umudumuzla, onurumuzla, gururumuzla, coşkumuzla hain karanlık odaklara karşı bir kez daha toplandık. Türkiye Cumhuriyeti’nin yetiştirdiği en donanımlı ve gerçek gazetecilerden Uğur Mumcu’nun ardından yüzlerce Uğur Mumcu yetişmektedir. Uğur Mumcu’nun katili olan sistemin domino taşları ve uzantıları bilmelidirler ki; onurlu, şahsiyetli, önce bilgi ardından fikir sahibi her gazetecinin kalemi ayrı bir Uğur Mumcu olarak sonsuza kadar var olacaktır. Gazeteci Uğur Mumcu ve demokrasi şehitlerimizi saygıyla anıyoruz” dedi.

Tuncay Kireç’in ardından Gazeteci Uğur Mumcu Anma Etkinliği’nde bir konuşma yapan Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel katılımcılara teşekkür ederek; “ Uğur Mumcu’nun katledilmesinin ardından 29 yıl geçmiş ve 29 yıldan beri faili meçhul olan bu cinayetin bir şekilde sonucu gelmemiş, dosya kapatılmış, gerçek katilleri kim hiçbir şekilde araştırılmamış. Ve buna benzer daha bir sürü faili meçhul cinayet… İşte bunların hepsini açığa çıkartabilmek için hukukun üstünlüğünün, adalet duygusunun ne kadar önemli olduğunu bizler hepimiz biliyoruz. İşte bunların hepsinin açığa çıkması için değişecek iktidarda da bütün faili meçhullerin aydınlanması dileğiyle Uğur Mumcu’yu hem rahmet, hem minnet hem de özlemle anıyoruz” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından “Ey Halkım Unutma Bizi” müzik dinletisi ile Uğur Mumcu Anma Etkinliği ile devam etti.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.