site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Türk Telekom’un Kabloları Selçuk’ta Yeniden Çalındı

Türk Telekom’un Kabloları Selçuk’ta Yeniden Çalındı
19.01.2013
A+
A-

fiber-optik-kablolar-calindi (1)İzmir’in Selçuk ilçesinde kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce Türk Telekom’un yeraltındaki Selçuk-Efes yolu üzerinde bulunan optik bakır kabloları ve fiber optik kabloları çalındı. En son 22 Kasım 2012 tarihinde çalınan kablolar iki ay içerisinde ikinci kez çalınmış oldu. Kabloların çalınması ile birlikte Efes ve çevresinde yer alan vatandaşlar gün boyu telefon ve internet hizmetlerini kullanamadılar. Bu işin ise devlete zararı 25 Bin Tl civarında.

Dutlu yolun solun tarafında bulunan bir tarladan geçen kabloları çalan hırsızlar yüzünden Efes ve çevresinde bulunan işyerlerinde internet erişimi ve telefon kullanımı sağlanamadı. İnternet erişiminin olmamasından dolayı işyerlerinde kredi kartı ile satış yapamayan esnaf isyan etti. Bu olayın nerdeyse her iki üç ayda bir yaşandığını söyleyen esnaflar olayın bir an önce çözülmesini ve tekrar böyle bir olay ile karşılaşmak istemediklerini söylediler.

Türk Telekom yetkililerinden yapılan açıklamada ne yazık ki yaşanan kablo hırsızlıkları yüzünden insanlarımız mağdur oluyorlar. Bunların inşallah önüne geçilecek ve suçlular mutlaka yakalanarak cezasını bulacaklar dendi.Selçuk İlçe Emniyet Müdürlüğü olay ile ilgili soruşturma başlattı.

Bir gün boyunca internet ve telefon hizmetlerinden faydalanamayan vatandaşlar gelen müşterilerine kredi kartı ile satış yapamayarak mağdur oldular. Türk Telekom ekipleri, hırsızlık olayı üzerine, çalınan bakır kabloların yerine yenilerini monte ettiler. Çalışmalarını tamamlayan ekipler kabloları yeniden bağlayarak sistemi tekrardan normale döndürdüler.
fiber-optik-kablolar-calindi (2)

fiber-optik-kablolar-calindi (4)

 

YORUMLAR
  1. kordelya dedi ki:

    komık cok komık baska bır sey denıyorum 🙂