site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Türk Mutfağı Kategorisinde Yılın Birincisi Selçuk’tan

Türk Mutfağı Kategorisinde Yılın Birincisi Selçuk’tan
11.12.2013
A+
A-

AW000084

İzmir Aşçılar Derneği 3. İzmir Uluslararası Yemek Yarışmasında yılın birincisi Kuşadası Aşçılar Federasyonu adına yarışan Selçuklu Şef Mehmet Kunt oldu.

İzmir Aşçılar Derneği 3. İzmir Uluslararası Yemek Yarışması’nı 5-8 Aralık 2013 tarihleri arasında İzmir’de gerçekleştirildi. 5 kategoride düzenlenen yarışmada, yılın Star şefi, yılın genç aşçısı Kuşadası’ndan çıkarken, Kuşadası aşçılar Derneği üyeleri ayrıca modern Türk mutfağı dalında da hem birinciliği hem de ikinciliği kazandı.

Gastronomi alanında kendini yetiştirmiş kalifiye personelin desteklenmesi ve yemek sanatının geliştirilmesi amacıyla, 2010 yılından bu yana gerçekleştirilen uluslararası yarışma, Türkiye’nin yanı sıra Avrupa’nın birçok ülkesinden profesyonel aşçıları bu sene de bir araya getirdi. Bu yıl ilk defa genç aşçılar için “Hijyen Kuralları”, “İş Güvenliği” ve benzeri temel konuları kapsayan ve sektörün duayenleri tarafından verilen eğitim seminerleri de yarışmaya renk kattı.

Bu yıl 7. kez düzenlenen İzmir Travel Turkey Uluslararası Turizm Fuarı kapsamında düzenlenen yarışmaya, Türkiye’nin yanısıra Almanya, Fransa, İspanya, Dubai ve Hindistan başta olmak üzere dünyanın dört bir yanından gastronomi alanında söz sahibi ülkeler katıldı. Büyük çekişme içerisinde geçen yarışmada Türk ve yabancı aşçılar, birinci olabilmek veya dereceye girebilmek için tüm hünerlerini ortaya koyarken, yarışmada tüm kategorilerde şampiyonlar ve ikinciler Kuşadası’ndan çıktı. Yılın Star şefi kategorisinde Kuşadası Profeyonel Aşçılar Derneği üyesi Talat Tanyeli, Serkan Bükücü ve Cumhur Gençbaşı’dan oluşan ekip birinci, Gökhan Girgin ve Abdullah Şeker’den oluşan ekip ise ikinci, Türk Mutfağı kategorisinde Kuşadası Profesyonel Aşçılar Derneği üyesi Adem Külhaç, Serkan Kavuk ve Mehmet Kunt’tan oluşan ekip birinci ve Genç Aşçılar kategorisinde de yine Kuşadası Profesyonel Aşçılar Derneği üyesi Gökhan Girgin birinci oldu. Kuşadalı aşçılar, uluslar arası yemek yarışmasında elde ettikleri büyük başarının ardından, kutlamayı Travel Turkey Turizm Fuarı içerisindeki Kuşadası Belediyesi standında yaptı.

Daha önce de hem Türkiye’de hem de yurt dışında bir çok birincilik kazanan ve ödül alan Kuşadası Profesyonel Aşçılar Derneği üyeleri, Kuşadası’nda Kuşadası Belediyesi tarafından gerçekleştirilen organizasyonda dünyanın en büyük açık büfesini kurarak, Guiness Rekorlar Kitabı’na da girmeyi başarmıştı. Yarışmanın son günü İzmir Hilton Oteli’nde gerçekleştirilen törenle ödüllerini alan Kuşadası Profesyonel Aşçılar Derneği üyeleri adına konuşan Başkan Uğur Apak,”Kuşadası, aşçıları ile gurur duymaya devam edecek. İzmir’de gerçekleştirilen uluslararası yarışmada da tüm kategorilerde hem birincilikleri hem de ikincilikleri kazandık. Tüm üyelerimizle gurur duyuyoruz. Daha önce de yine belediyemizin desteğiyle bir çok yarışmada ödüller kazanmış ve Kuşadası’nın ismini ve yemeklerinin ününü hem Türkiye’ye hem de dünyaya duyurmuştuk. Her zaman yanımızda olan ve bizlerden hiçbir zaman desteğini esirgemeyen Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün’e de teşekkürlerimizi sunuyoruz”dedi.

Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün ise Kuşadası Profesyonel Aşçılar Derneği üyelerinin İzmir 3. Uluslar arası Yemek Yarışması’nda elde ettikleri başarının ardından bir mesaj yayınladı. Kuşadası’nın aşçılarının hem ulusal hem de uluslararası alanda son 5 yıl içinde bir çok önemli yemek yarışmalarında büyük başarılara imza attığına dikkati çekerek,”Guiness rekorlar kitabına girmeyi başarmış aşçılarımız yine göğsümüzü kabarttı. Onlarla gurur duyuyoruz. Kuşadası artık aşçıları ve yemekleri ile de tanınmaya başlandı. Bu önemli başarılarından dolayı Kuşadası Profesyonel Aşçılar Derneği’nin başkan ve üyelerini kutluyorum, tebrik ediyorum. Kendilerine olan desteğimiz her zaman sürecek” diye konuştu.

ascilar-yarisma (3)

ascilar-yarisma (1)

Selçuk Haber Facebook Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin Sayfayı Beğenmelisiniz!  Tıklayın ! 
https://www.facebook.com/selcukhaber

Selçuk Haber Twitter Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin  Tıklayın ! 
https://twitter.com/selcukhaber

YORUMLAR
  1. bozo reis dedi ki:

    yaşa reis sen busun