site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Tire Ticaret Odası İŞKUR İle Protokol İmzaladı

Tire Ticaret Odası İŞKUR İle Protokol İmzaladı
24.01.2016
A+
A-

Tire Ticaret Odası, KOSGEB işbirliği ile 30 kişilik Girişimcilik Eğitimi kursu için İŞKUR Torbalı Hizmet Merkezi ile protokol imzaladı.

Kendi işini kurarak, KOSGEB’in Yeni Girişimci Desteğinden (hibe ve kredi) yararlanmak isteyen 30 kişiye yönelik, İŞKUR Torbalı Hizmet Merkezi ve Tire Ticaret Odası işbirliği ile “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi” düzenlenecek.

Geliştirilen bu proje kapsamında iş fikrine sahip girişimcilere 70 saat sürecek girişimcilik eğitimleri ile yeni iş fikirlerinin hayata geçirilmesi ve Tire de bu fikrin istihdam açısından desteklenmesi amaçlanmakta.

KOSGEB’in içeriğini belirlediği temel seviye eğitim modüllerinden oluşan girişimcilik programına 30 girişimci adayının katılacak. Eğitim 8 Şubat 2016 – 18 Şubat 2016 tarihleri arasında yapılacak. Eğitimin hedef kitlesi; İŞKUR’a kayıtlı, en az ilköğretim mezunu 18 yaş üzeri kişiler. Girişimcilik programına katılacaklar, eğitim durumları, mesleki deneyimleri, mali yeterlilikleri gibi kriterlere bakılarak belirlenecek. Girişimcilik programından daha önce yararlanmış kişiler maalesef bu eğitime tekrar katılamayacaklar.

SON BAŞVURU 22 OCAK 2016

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimine katılmak isteyenlerin, İŞKUR’a kayıt olduktan sonra 22 Ocak 2016 mesai bitimine kadar Tire Ticaret Odası’na başvuru yapmaları gerekiyor.

Girişimcilik eğitimlerinde katılımcılara, girişimcilik ile ilgili temel bilgiler verilecek, iş fikri geliştirme ve yaratıcılık egzersizleri yaptırılacak, iş planı kavramı ve öğeleri anlatılacak ve bunların pekiştirilmesine yönelik atölye çalışmaları düzenlenecektir. Katılımcılara İŞKUR tarafından katıldıkları her kurs günü için 20,00 TL cep harçlığı ödemesi yapılacak olup Kurs boyunca GSS primleri ödenecektir.

Uygulamalı Girişimcilik eğitimini tamamlayarak “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Katılımı Belgesi” alan katılımcılar kendi işini kurduğu takdirde, KOSGEB mevzuatı çevresinde “Yeni Girişimci Desteği”ne başvurma hakkı kazanır. Yeni Girişimci desteğine hak kazanan girişimciler 50 bin TL’ye kadar hibe (geri ödemesiz), 100 bin TL’ye kadar sabit yatırım desteğinden (geri ödemeli) yararlanabilmekte.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.