site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Tarihe Saygı Ödüllerinden Biri Selçuk’a

Tarihe Saygı Ödüllerinden Biri Selçuk’a
19.09.2012
A+
A-

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kentteki tarihi yapıların korunmasını teşvik amacıyla bu yıl 10. kez düzenlediği “Tarihe Saygı Yerel Koruma Ödülleri”nde kazananlar belli oldu. Bu ödüllerden bir tanesi de ilçemiz Selçuk’a geldi. Selçuk Belediyesi ve Tarihçi Ali Can tarafından hazırlanan Eski Kartpostallarda Ayasuluğ / Efes adlı eser “Tarihsel Çevre ve Kültür Varlıklarını Koruma” dalında katkı ödülünü kazandı.

Kültürel ve mekânsal mirasa hak ettiği saygının gösterilmesi, tarihi yapıların korunmasını teşvik amacıyla Türkiye’de ilk kez İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan “Tarihe Saygı / Yerel Koruma Ödülleri”ni kazananlar belli oldu. Kazananlara ödülleri 10. yıla özel tören ile takdim edilecek.

Jürinin yaptığı değerlendirmeye göre 18 aday ödüle değer bulundu. Tarihi Yapıda Yaşam Ödülü kategorisinde 7, Özgün İşlevin Değiştirildiği Esaslı Onarım Ödülü kategorisinde 1, Tarihsel Çevre ve Kültür Varlıklarını Koruma Dalında Katkı Ödülü kategorisinde 7, Tarihi ve Kültürel Miras Konulu Okul Projeleri Teşvik Ödülü kategorisinde ise 3 aday ödül kazandı.

“Tarihi Yapıda Yaşam Ödülü” kazananları
– Bedriye Gülay Beşikçi evi (Basmane)
– Hidayet Kurt evi (Foça)
– Nazmiye Arabacı evi (Yenifoça)
– Kubbeli Bakkal – Ali Haydar Ayla (Menemen)
– Figen Miman Evi (Güzelbahçe)
– Köprübaşı Fırını – Ahmet Can Taşkan (Urla)
– Nevzat – Muhlise Koçer Evi (Bayındır)

“Özgün İşlevin Değiştirildiği Esaslı Onarım Ödülü” kazananları
– İzmir Atatürk Lisesi Eğitim Vakfı girişimleri ile restore edilen İzmir Atatürk Lisesi Müzesi (Alsancak) (Proje Müellifi: Salih SEYMEN, Yapımcı: S.S.S İnşaat Restorasyon Sanayi Tic. Ltd. Şti)

“Tarihsel Çevre ve Kültür Varlıklarını Koruma” dalında katkı ödülü kazananlar
– Basmane Oteller Sokağı (Belgesel Fotoğraf Projesi – Fotoğraf Sanatçıları: Yusuf TUVİ & Birol ÜZMEZ)
– Her Semt Bir Tarih (Belgesel – Hazırlayan: Tanzer Güven / Ege TV)
– İğne Deliğinden İzmir (Kitap – Yazar: Yaşar ÜRÜK / Yakın Kitabevi)
– Eski Kartpostallarda Ayasuluğ / Efes (Eser Sahibi: Selçuk Belediyesi – Yayına Hazırlayan: Ali CAN- Selçuk Belediyesi, Selçuk Kent Belleği Yayınları)
– Kilizman’dan Kızılbahçe’ye Tarih İçinde Güzelbahçe (Tarih Araştırması – Yazar: İlhan PINAR / Klizman Yayınevi)
– İzmir Life (Dergi – Yayın Yönetmeni: Hakkı KESİRLİ)
– Neşet Öztekin (Araştırmalar ve Kültür Elçiliği)

“Tarihi ve Kültürel Miras” konulu okul projeleri teşvik ödülü kazananları
– Yaratıcı Çocuklar Derneği İzmir Gönüllü Temsilciliği – “Seramik yapıyorum” kültür projesi
– Gültepe Kıbrıs Şehitleri İlköğretim Okulu – “Okul öğrencileri ile Konak Arkeoloji Müzesi’nde yaratıcı drama” çalışması
– Özel Karşıyaka Piri Reis İlköğretim Okulu – “İzmir Gezi Rehberi” çalışması

YORUMLAR
  1. Selçuk Hepimizin dedi ki:

    Saygıdeğer öğretmenimiz Ali Can’ı başarısından ötürü tebrik ediyoruz. Yaptığı takdire değer çalışmalarını, yurtiçi ve yurtdışı bağlantılar kurarak yaptığı iğne oyası gibi Selçuk, İzmir, Ege tarihi araştırmalarını, Selçuk ve çevresinin tarihi konusunda uzman bilgi birikimini beğeniyle izliyoruz. Hele konusuna son derece hakim olmasının getirdiği özgüvenle, Türkçemizi çok güzel kullanarak verdiği, vereceği konferans, seminer, kitap gibi çalışmalarını merakla bekliyoruz. Başarılarının devamını diliyoruz.

  2. Mehmet dedi ki:

    Değerli Alican hocamız ödüllerin en güzeline layıktır. Biz ondan çok şey öğrendik… Alican hocamızı seviyoruz ve destekliyoruz….Ne mutlu sana hocam….saygılarımızla……………………………………….

  3. Ferhat Tekol dedi ki:

    Ali Can Bey i kutlarım, haklı bir ödül aldı. Eline sağlık.

  4. DYK YĞN dedi ki:

    BU KADAR ÖNEMLİ BİR ARAŞTIRMACI İCİMİZDEN BİRİ ALİ CAN’ LA SELÇUKYA YAŞARKEN NEDENDİR BİLİNMEZ ESKİ TEKEL BİNASINDA YAPILAN SÖZDE KENT BELLEĞİ PROJESİNE KATKI YAPMAK İSTEMESİNE RAĞMEN DAHİL EDİLMEMİŞTİR. ALİ CAN BENDE BİŞEYLER VEREYİM DEDİĞİNDE ORANIN SORUMLULARI SİZİNLE ÇALIŞMAK İSTEMİYORUZ DEMİŞMİDİR. BUNLARI ÇÖZMEMİZ LAZIM YOKSA ÇOK KOLAY BELEDİYEYE ALKIŞ VEFAYA ALKIŞ VELİYE ALKIŞ HEEY NE GÜZEL MEMLEKET LAY LAY LOM…:)

    1. APASAS"LI 35920 dedi ki:

      evet ilk basta ali can bey e verilen vaatlar sozler yapilmamis diye duyduk ama ne kadar dogru oldunu veya olmadini ogrendik…!!! ama burda halka anlatilacak konular degil bunlar!!!!!! ali can kardesimi selçuk bellekligine katki yapmasini cani gonulden çok istiyen biri idim. ama! birinci yetkili agizdan ogrendiklerime inanmam gerekinsindeyim. ayriyetten ali bey ile aramizda olmasi gereken bi sey daha vardir. ve ali bey kardesime ona yaptigim ufak bir onemli bi is için ali can kardesim bana yemek sozu vermisti ben fransa ya dondum hala yemegimi yiyemedim soz aldigim halde!!!! ama ilk geldigimde ali kardesimden bu yemegi (sisçi izzetin orda!) ismarliyacagindan çok eminim ve biz abdullah hoca ile beraber olalim lutfen. ali can kardesim seni çokkkkk seven biri….

      1. DYK YĞN dedi ki:

        ALİ CAN’ IN NEDEN KENT BELLEĞİNE KATKI KOYAMADIĞI BURADA YAZILIP BİLİNMESİ GEREKİRKEN BİR KONUDUR. ASIL YEMEK MESELESİ BURAYA YAZILACAK KONU DEĞİLDİR. SİZ GALİBA YAPTIĞINIZ HER İYİLİK KARŞISINDA BİR ÇIKAR BEKLİYORSUNUZ. HAYAT SADECE MADDİYAT DEĞİLDİR YAPTIĞINIZ BİR İYİLİK KARŞISINDA O KİŞİNİN SİZE İÇTEN TEŞEKKÜR ETMESİ SİZE EN BÜYÜK HEDİYE OLMALIDIR. 🙂

        1. APASAS"LI 35920 dedi ki:

          lutfen ali CAN bey’in yaptigi bu degerli odul den bahsedelim. digerleri zaten ali bey ile aramizda ki kuçuk latifelerdir ve bunun ancak ikimiz yapabilir ve anlayabiliriz. 3. kisiler her zaman ne yer acaba? O zaman B…K yemek duser diyorlar eskiler!!! sen dayak yemege devam et huzunlu yorumcu!!!!!!!!! 🙂 herkes kendi yazdiklarindan sorumlu dur….!!!!

          1. DYK YĞN dedi ki:

            Sizin başka isimlerle yazdığınız işe alınmayla ilgili site yöneticisinin yayınlamadığı yorumları belki Ali Can biliyordur. Haklısınız sizin seviyede birine yorum yazmam hataydı.

          2. APASAS"LI 35920 dedi ki:

            o.gencebay bosuna hatasiz kul olmaz diye beste yapmamis demek adam….!!!!!! :))))))) sende delikanlisan benim gibi ismini yazssana GORELIM….!!!!! (dyk ygn???) delikanliligini. Ben yalçin KAN

  5. Kamil SUBAŞI dedi ki:

    Acaba Alican Hocam ve görevliler, hocama bu kaynağı hazırlayan ve de Ahmet Taner Kışlalı salonunda sergileyen bundan önceki yönetime teşekkür etmesini bilecekler mi, Vefa Ülgür’ün göreve geldiği zaman bu kaynakla yüzünden eski yönetimi suçladığını, hatta meclis kararı ile soruşturma açılmasını istediğini de, ama zaman içinde suçladığı bu müzenin bu kadar büyüyeceğini, bu kadar kıymete bineceğini, ve de büyükşehirden sadece bu fotoğrafları sergileyen değerli hocama ödül kazandıracağını da biliyorlar mıydı ve bu konuyu da kamuya açıklayacaklar mı?..
    Hocam çıkıp, bu değerli arşivin hazırlanmasında ve teşhirinde büyük emeği ve payı olan eski yönetime teşekkür edecek mi?
    Çok merak ediyorum.. müzesine dönüştürülen selçuk’un en eski binası eski tekel binasını, mecli aldığı ste
    Hatta , rahmetli efdal doğru başkanın döneminde aldığı bir kararla, kent müzesine dönüştürülen selçuk’un en eski binası, eski tekel binasını, şehir imar planında otopark yaptığını, bundan önceki yönetimin, sit kararı bile alınmamış bu bina hakkında önce sit kararı aldırıp, daha sonra da meclis kararı ile tekrar geriye döndürüp, müze haline getirme kararı alındığını, o güzelim tarihin de bu kararla koruma altına alındığını bahsedecekler mi acaba? GÖRECEĞİZ BAKALIM..
    İNŞAALLAH BU YORUM KABUL EDİLİP BURAYA KONULUR.. saygımla..

  6. Selçuk Hepimizin dedi ki:

    Tek kelimeyle : İNANILMAZ.
    Sayın Subaşı, yorumunuzu okurken gözlerim faltaşı gibi açıldı. Hayretler içerisinde kaldım. İnanamıyorum. Neye inanamıyorum biliyor musunuz?
    1. Selçuk’ta yıllarca siyaset, yöneticilik, belediye başkanlığı yapmış bir insan, Selçuk tarihine belirli bir açıdan, eski kartpostalların penceresinden bakış getiren, bence çok çok önemli bir eseri, bir kitabı açıp okumamış. Kapağını bile açmamış.
    2. Okumadığınız için, siz o kitabın, belediye salonundaki eski resimlerin fotoğrafları çekilerek hazırlandığını zannediyorsunuz doğal olarak… Yanlış bilgi… Kitap yayınlanalı sanırım iki yıl oluyor, Belediyemiz sadece maddi katkı koyduğu bu büyük kültür hizmetini vatandaşa ücretsiz dağıttı. Keşke bir tane edinip okusaydınız. Eski bir Selçuk yöneticisi olarak Sayın Ali Can öğretmenimizi arayıp bir tebrik etseydiniz. En eski Selçuk’lu ailelerden birinin mensubu olarak, Selçuk tarihine verdiği emek, yarattığı değer için bu genç insanı alnından öpseydiniz.
    Belki o zaman bu genç insan, kitapta yer alan fotoğrafların binbir emekle, üç kuruşluk öğretmen maaşından, çocuğunun nafakasından ayırdığı paralarla (belediye bütçesinden değil, dikkatinizi çekerim) yurtdışından getirtilmiş, biriktirilmiş orjinal, tarihi, eski kartpostallardan oluştuğunu anlatırdı size…
    Selçuk kültürünün sadece Develerin güreşmesinden ibaret olmadığını anlatırdı. Sahafların tozlu raflarında, Osmanlı arşivlerinde yaptığı Selçuk araştırmalarından, ingilizceden, osmanlıcadan yaptığı çevirilerle eriştiği bilgilerden bahsederdi size… İngilterelerden, eski İstanbul sahaflarından satın aldığı eski ingilizce seyahat kitaplarını, müzelerden aldığı Selçuk’un kuruluşuyla ilgili padişah fermanlarının fotokopilerini, transkriptlerini gösterirdi size… İngilizce diyorum, Osmanlıca diyorum, dikkat isterim.

    3. Siz Ali Can öğretmene bir kuru teşekkür etseydiniz, o size sahip olduğu engin bilgisinden bahşederdi belki… Sizin tavşan avıyla yıllarınızı geçirdiğiniz dağlarda aslında neler olduğunu anlatırdı. Mitolojiden başlar, Bizanslılardan, Romalılardan çıkar, Osmanlı’dan geçer, Cumhuriyet Türkiyesine kadar getirirdi sizi engin bilgisiyle, keşke bir sohbet etseydiniz bu genç insanla… Geç kalmış sayılmazsınız, inanıyorum ki o büyüklerine saygısıyla kırmaz sizi, anlatır da anlatır. Daha bu kitap gibi nice projeleri, birikimleri olduğunu anlatır size…

    4. Yorumunuzu hayretle okudum derken, aslında biraz da şaşkınlık vardı. Verilen emeğin ödüllendirildiğini anlatan bir haberin altındaki yorumunuzda yine o eski, hantal, iptidai, basit, çiğ, mide bulandırıcı, birbirini köstekleyici, kırıcı, uzaklaştırıcı, uzlaşmaz, anlaşmaz, anlaşılmaz, pis siyaseti sokmuşsunuz. Yapmayın. Siz zamanında birbirinize yaptınız. Bu genç insanlara yapmayın, kırmayın, uzaklaştırmayın, küstürmeyin, nefret ettirmeyin.
    Gençlerinin büyük çoğunluğunun işsiz, işi olanlarının kültürsüz, kahve köşelerinde zaman öldürdüğü bu kasabada bir şeyler yapmaya çalışan, okuyan, araştıran, emek veren insanların şevkini öldürmeyin.
    Cehennem kazanından çıkmaya çalışanları ayağından çekiştiren, hep birlikte yanmak isteyen insanları anlatan fıkrayı anımsatıyorsunuz. Yapmayın, tek suçu tarihe, bilime duyduğu açlık olan bu genç öğretmeni ayağından çekmeyin, kendi cehennem kazanınıza düşürmeyin. Sizin eski hikayelerinizin, çekişmelerinizin, yenilgilerinizin suçlusu bu genç değil.

    5. Merak etmeyin, kazandan çıkmasın diye ayak çekiştiren salt siz değilsiniz. Her ne nedenle olursa olsun, Kent Müzesini oluşturanların da bu engin bilgiden, zengin birikimden, ayaklı kütüphaneden yararlanması gerekirdi diye düşünüyorum. Onlar için de geç değil henüz…
    Keşke onlar da çağırsa, oturup konuşsalar, sarmaşsalar, anlaşsalar… Müzeyi daha iyi, daha güzel, daha iyi ne yapılabiliri anlatsalar birbirlerine… Katkı koymasını sağlasalar… Onun tarihten bahsederkenki heyecanını, canlılığını, parlayan gözlerini, bilgisini, değişik fikirlerini de karsalar müzenin hamuruna…
    Ne güzel olurdu…

    6. Sayın başkanım, Tekel binasının korunmasında, kurtarılmasında emeğiniz olduğunu da öğrendik yorumunuzda… Keşke şu pis siyaset, aranızdaki kör çekişme olmasaydı da, sizi de görebilseydik açılışta… Keşke sizi de davet etme inceliğini gösterebilseydi yöneticilerimiz… Siz de iki cümle anlatsaydınız bize bu bina için, Selçuk için,yaptıklarınızı, düşüncelerinizi… Kırmadan… Dökmeden…
    Ne güzel olurdu…
    Saygılar sunuyorum hepinize… Selçuk için katkı koyanlara… Çaba sarfedenlere… Emek, gayret verenlere, terini dökenlere… Hepinize teşekkürler ediyorum. Büyüğüm de olsanız, küçüğüm de olsanız, mübarek ellerinizden öpüyorum.

  7. özselçuklu dedi ki:

    tebrikler hocam,şu kent belleğini yapanların kulakları çınlasın.

  8. murat gezer dedi ki:

    ali ne diyor bunlar …sen sevilmeyen adamsın ben mi yanlış biliyorum…dur bakalım neler olacak…emeklerinize sağlık onur duydum….biz bize yeteriz….yolun açık olsun…

  9. Yrd.doc.dr Gürhan BAHADIR dedi ki:

    Değerli meslektaşım. Efemerik malzeme ve kartofila konusunda yıllardır verdiğin emeğin ürünlerini almaya başlamışsın. Tebrik ederim. Bu tür işler yapmanın ne kadar maliyetli ve zor olduğunu bilen biri olarak seninle bir kez daha gurur duydum. Ortaçağ tarihinden yakınçağa geçiş yapmanı önceleri biraz yadırgamıştım ama iyi ki de yapmışsın.. Mustafa Kemal Üniversitesi’nden selamlar…

  10. Osman Can dedi ki:

    Kardeşim
    Biz ailen olarak seninle hep gurur duyduk ve bunu yaşamaya devam ediyoruz..Senin hep arkandaydık gibi klışeleşmiş sözcüklerde kullanmayacağım çünkü sen her zaman aklı başında ,ne yaptığını bilen ve bir adımını atarken diğerinin hamlesini düşünen bir insan olduğun için manevi yönün dışında hiç birşeye ihtiyaç duymadın.Geldiğin yer bir başlangıç çok daha güzel işler başaracağından hiç kuşkum yok.Siyasetçi değilsin ve herkese eşit uzaklıktasın onun için senin hakkında ki gereksiz konuşma yapanları Allah’a havale et ve sen bu güzel eserleri güzel Selçuk’umuza kazandırmaya devam et yolun açık olsun Sevgili Kardeşim..
    osman CAN

  11. Ali CAN dedi ki:

    Sayın Kamil SUBAŞI, geçmişte yöneticilik yapmış bir kişiyi veya hala yönetici olan bir kişiyi, Selçuk gibi tarihi önemi yüksek bir kentin kültür hayatına katkı koydu diye övmek, bir müteahhidi yaptığı binanın sağlamlığından dolayı övmeye benzer. Bu zaten onun işinin gereğidir. Bunu yapmak zorundadır. Yapmazsa ayıplanır. Ayrıca 1996-1997 I. Uluslararası Selçuk Sempozyumu ve sempozyum sonunda basılan tebliğ kitabı, sizin bu ilçenin kültür hayatına yaptığınız çok önemli bir katkıdır. Ben en azından bunlar için size teşekkür ederim. Ancak benim kitabımın sizin bahsettiğiniz fotoğraflarla bir ilgisi yoktur. Selçuk Efes Kent Belleği projesi’ne dahil edilmediğimiz doğrudur. Pek çok olayın içerisinden tek bir olay paylaşacağım. Bu kitapla ilgili ödüle başvurmak için 13-14 Ağustosta girişimde bulundum. Ödül komitesi raportörü Mehmet Yasa (isteyenler İ.B.B.’den sorabilir)
    tek bir kitapla başvuramayacağımı, 12 jüri üyesi bulunduğunu, dolayısıyla 12 adet kitap gerektiğini bildirdi. Elimde 3-4 kitap vardı. Eşe dosta dağıttıklarımı topladım 7 kitap oldu. 5 eksik kaldı. Önüne gelene kitabı ücretsiz veren belediyeye 3-4 kişi gönderdim 1 kitap bile alamadan geldiler. Şimdi sıkı durun, kendi kitabımı Selçuk Belediyesinden 5 adet satın alarak yarışmaya başvurdum. Apasaslının ben onun bir işini hallettim dediği mesele odur.benim paramla benim kitabımı belediyeden aldı. bunun karşılığında o yemek filan diyor. Biz yemeği herkese söyleriz rahat olsun.Sonra ne oldu? Bazı şahıslar araya girerek ödül raportörüyle irtibat kurmuşlar. Eserin tüm hakları bizde o başvuramaz kitapları biz göndereceğiz demişler. Sonra 12 kitap göndermişler. Zaten dikkat edin yukarıda Ali CAN ifadesinden önce sahibi: Selçuk Belediyesi yazıyor. Diğer ödül alan kitapları inceleyin hepsinde önce yazar adı var. Selçuk Belediyesi yaptığımız sözleşmeyi çıkarsın incelesin yoksa ben göndereyim. Sözleşmede eser sahibi Ali CAN yazıyor. Selçuk Belediyesi ise yayıncıdır. Telif hakları yayıncıdadır bu doğru. Ama burada “eser bizimdir” demek art niyetli bir davranıştır. Eser İlk sözcüğünden son cümlesine, ilk görüntüsünden son karesine kadar benim 7-8 yıllık emeğimin ürünüdür. Beni sevmeyin buna ihtiyacım yok. Ama biraz emeğe saygı…Bu ve bunun gibi pek çok nedenden dolayı Selçuk Efes Kent Belleği Projesinde yokum. Saygılarımla……

    1. DYK YĞN dedi ki:

      ALİ CAN Bu yorumu yazarak konuya bir açıklık getirdiniz herkes cevabını almıştır.. Sen yoluna devam et Senin belediyeye ihtiyacın yok. Belediyeye ihtiyacı olan yüzlerce yalaka var zaten onlar at gözlüğüyle belediyeyi savunmaya devam etsinler. Selçuk’ta belediyenin ve onun yalakalarının yaptığı, söylediği her şey doğru diğerleri yanlış…

      1. APASAS"LI 35920 dedi ki:

        DYK YGNN rumuzlu isminizi daha açiklayamadiniza gore bizi çok iyi taniyan birisin sen o zaman! biz simdi yapacagimiz tespitler ile senin kim oldugunu avukatlarimiz kanaliyla ile gerçek kimligini resmi olarak açikliyacagiz bakalim o zaman hangi delige girecen çok merak ediyoz. Bakalim sen belediyemize ve belediyemizin personaline ve çalisanlarina nasil hepiniz YALAKASINIZ diyebiliyosunuz? kimin AT gozlugu ile insanlara bakildigini avukatlar kanali ile herkes ogrenmis olucaksiniz. vereceginiz tazminati da simdiden çevrendekilere hesaplattir ona gore!!! AF YOK bizde tmm mi cankussss. hadi bakalim sabirli ol her sey yolunda olucak ve senin aleyinde her sey bitecek unutma!!!! SABIRLI OL VE BEKLE VE GOR…

  12. Özgür AKBAŞLI dedi ki:

    Çok uzun süredir görüşmesek de Selçuk ta tanıdığım en dürüst , saygılı , düzgün insanlardan biridir sevgili Ali CAN . Onu bile üzüp küstürmeye çalışıyorlarsa Selçuk hakikaten bitmiş demektir.Aslında ona yapılanlar , Selçuk ta yetişmiş , eğitimli , vizyon sahibi , siyasetten önce ait olduğu kenti düşünen tüm genç beyinlere yapılmıştır. Bence üzülme , kırılma , bildiğin yolda devam et Ali Can kardeşim. Umarım bir gün Selçuk sizin gibi insanlar tarafından yönetilir.. Saygılarımla ………

  13. APASAS"LI 35920 dedi ki:

    Ali can bey. yaptiklarinizi her zaman taktir edenlerden biriyim. Ben sizin soz verdiginiz sekilde yemegimi bekliyorum unutmayiniz lutfen!!!!! Sen bizim selçugumuzun çocugusun sizin gibi tarih uzmanina yardim etmiyecez de kime yardim edecegiz yani.! yalniz benim yaptigimi burda açiklaman ile olmadi yani…. sen rahat ol bu durumu herkes biliyo zaten ali bey kardesim. benim kimseden gizli saklim yok ki…!!!!!! Belediyemizi suçlamayi birakiniz lutfen!!!! (Belediyemize ve efes sporumuza yaptiginiz çok onemli bir is ile bu gunlerdesiniz!) belki sizi ilerde bir gun selçuk Belediye baskani olarak orda gorecegiz…. (ben yasarsam gorurum tabii) kent belligine hizmet edemediginiz için selçuklu biri olarak çok uzuldum. bana anlatilanlar ile sizi hiç bagdastiramadim yani hiç inanmak istemedim. ama maalesef çok dogrulandigi guvenilir bir kisi den almis oldugum yanitlar ile…… keske bunlar hiç olmasaydi da sizin ile bu kent belleginde diger saygi deger arkadaslar gibi sizinde adiniz soy adiniz geçse idi…. ve hep hizmetleriniz ile anilsaydiniz bence çok daha iyi olurdu diye dusunuyorum. bunu ilk firsatta selçuk halki için telafi edeceginizi dusunerek Basarilarinizin devamini diliyor ve aldiginiz odul den dolayi da tebrik ediyorum. paris’ten sevgi ve slmlar… gorusmek uzere ama ancak yemegimi yiyebilecegim zaman! :))))))))) yalçin KAN