site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Tabip Odası açıkladı: İzmir’de 1 haftada 13 bin vaka!

Son bir haftadaki vaka sayısının 13 bin 300 olduğunu belirten Başkan Dr. Lütfi Çamlı, “Şehirlerarası seyahat kısıtlaması doğru ama geç kalınmış bir tedbir. Bu yasak keşke kırmızılar Karadeniz’deyken getirilseydi. Bu tedbirler, günlük sayısı 60 bine dayanan vakaları, 300’e yaklaşan ölümleri durdurmakta etkili olamayacak” dedi.

Tabip Odası açıkladı: İzmir’de 1 haftada 13 bin vaka!
14.04.2021
A+
A-

İzmir Tabip Odası Başkanı Dr. Lütfi Çamlı, koronavirüsle mücadele kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı yeni tedbirleri değerlendirdi. İzmir’in son durumuna da açıklık getiren Başkan Çamlı, alınan tedbirlerin geç kalınmış tedbirler olduğuna dikkat çekti, “Bu tedbirler, günlük 60 bine dayanan vaka sayısını, 300’lere yaklaşan ölümleri durdurmaya yetmeyecektir” açıklamasında bulundu.

HER YER KAPALIYKEN AVM’LER NİYE AÇIK?
Getirilen ek kısıtlamalar kapsamında kafe ve restoranların iç ve dış mekanlara müşteri kabul edemeyecek olmasının, yüzme havuzları, halı sahaları, güzellik salonları gibi yerlerin kapatılmasının, iş hayatında kademeli mesai uygulamasına geçme kararının,bir miktar faydası olacağını belirten İzmir Tabip Odası Başkanı Dr. Lütfi Çamlı, “Bir yandan bu tür olumlu kararlar alınırken, özellikle fabrikalarda, kapalı alanlarda iş hayatı devam edecek. Hala anlayamadığımız bir şey var. Kafeler, restoranlar, diğer mekanlar kapatılıyken, AVM’ler niye açık? Niçin özel koruma altında AVM’ler? Bu konu hakikaten çok önemli” dedi.

BU KISITLAMALARLA BİR YERE VARAMAYIZ
İller arası yolculuklara getirilen kısıtlamanın yerinde ancak geç kalınmış bir karar olduğuna işaret eden Başkan Çamlı, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu karar, kırmızılar Karadeniz bölgesindeyken alınmalıydı. Bu kararda da geç kalındı. Nüfusun yüzde 85’inin, kırmızı illerde yaşadığı ifade ediliyor. Zamanında bu karar alınmış olsaydı, kırmızı iller bu kadar artmazdı. Bu önlemler, günlük 60 bine dayanmış vakaları, 300’e yaklaşmış vefatları önlemeye yetmeyecektir. Birinci basamağa önem verilmezse, filyasyonu daha etkili yapmazsak, izolasyon karantina önlemlerini yakından edecek bir sistem kuramazsak, test sayısını artıracak, aşılama hızını yükseltmezsek, toplumsal bağışıklığa ulaşmayı sağlayacak bütünlüklü bir tedbir paketi olmadan, bu tür kısıtlamalarla bir yere varamayız.”

İZMİR’DE GÜNLÜK VAKA SAYISI 2 BİNE YAKLAŞTI
İzmir’deki korona tablosuyla ilgili değerlendirmelerde de bulunan İzmir Tabip Odası Başkanı Dr. Lütfi Çamlı, şunları söyledi:

“İzmir’de vaka oranı, yüz binde 304 oldu. İzmir’de günlük vaka sayısı 2 bine yaklaştı. Son haftadaki vaka artışı, yüzde 40… 7 haftada ise 7 kat artış görüldü. Bu rakamlar bize, tedbirlerin hiçbir işe yaramadığını gösteriyor. İzmir’de haftalık covid 19 vakası, maalesef 13 bin 300 civarında. İzmir’de giderek artan vaka sayısı var. İzmir özelinde Hıfzıssıhha Kurulu’nun bir takım değerlendirmeler yapması, yeni tedbirler alması gerekir.”

BUNUN BÖYLE OLACAĞINI HERKES BİLİYORDU
İzmir’deki yoğun bakımların dolu olduğuna dikkat çeken Başkan Çamlı, bu konuda şu bilgileri aktardı:

“Sağlık Bakanı, İzmir’deki yoğun bakım doluluk oranının yüzde 80’in üstünde olduğunu söyledi. Kesin bir oran vermedi, veremedi. Açıkladığı bu oran bile, yoğun bakımların dolu olduğunun itirafıdır. Bazen de olsa acil servislerde geçici olarak hastaların takip edildiğini biliyoruz. Yoğum bakımların dolu olduğunu biliyoruz. Bu noktaya gelineceği belliydi. Kontrollü normalleşmeye geçilirken bile vaka sayılarında artış vardı. Bilim insanları, Mart sonunda yeni bir pik yaşanabileceği uyarısında bulundu. Tabipler Birliği de uyardı ama hiçbir uyarı dikkate alınmadı, tam aksine kontrollü normalleşme başlatıldı. O zamanki artışlara dikkat çekerek, böyle giderse, geçmişte yaşadığımız gibi yatak bulunamayacağını ifade ettik. Hal böyleyken, yükselen rakamların sorumluluğunu 84 milyonun üstüne yüklenmesini doğru bulmuyoruz, kabul etmiyoruz.”
Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.