site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Sürücü Kursu Yönetmeliği Değişti

Sürücü Kursu Yönetmeliği Değişti
02.06.2013
A+
A-

hakan-gollucelioglu

Selçuk ilçesinin Köklü Sürücü Kurslarından Tepeköy 3  Sürücü Kursunun yetkilileri yürürlüğe giren yeni yönetmeliği yorumladı. Yönetmelikte çok ciddi değişikler olduğunu söyleyen Hakan GÖLLÜCELİOĞLU, sürücü kursları için yepyeni bir dönemin başladığını kaydetti

29 MAYIS 2013 tarihli ve 28661 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Yönetmeliği değişti. Bununla ilgili Tepeköy Sürücü Kursu sahibi Hakan GÖLLÜCELİOĞLU ve Müdürü Gül GÖLLÜCELİOĞLU ile görüştük. Yönetmelikte çok ciddi değişikler olduğunu söyleyen GÖLLÜCELİOĞLU, sürücü kursları için yepyeni bir dönemin başladığını kaydetti. Hem adaylar için hem de kurumlar için faydalı olacağını düşündüğü yönetmelikle ilgili şu değerlendirmeleri yaptı.

TEORİK DERS SAATLERİ DEĞİŞTİ…

TRAFİK ve Çevre Bilgisi Dersi 35 saatten 16 saate, İlk yardım dersi 12 saatten 8 saate, Motor ve Araç Tekniği dersi 16 saatten 6 saate indirilirken, ismi de Araç Tekniği olarak değişti. Müfredatta bulunan gereksiz kısımlardan böylece kurtulduk. Senelerdir insanlara anlamsız ve gereksiz bilgileri vermekten yorulmuştuk. Sınav hakkı 5 iken artık 4 olarak değiştirildi. Teorik dersten başarılı olup direksiyon sınavında 4 hakkında da başarısız olan adaylar teorik sınava girmeksizin kurs ücretini ödeyerek 4 hak daha direksiyon sınavına katılabilecek. Bu da adayın lehine bir durum, çünkü aday direksiyon sınavından geçemediğinde, daha önce başarılı olduğu sınava tekrar girmek zorunda kalıyordu.

EHLİYET SINIFI DEĞİŞTİRMELERDE TEORİK SINAV KALKTI…

HERHANGİ bir sınıf sürücü belgesine sahip olanlar kurslara kayıt yaptırdıktan sonra sadece ehliyet alacağı sınıfın direksiyon eğitimini alıp direksiyon sınavına girerek bir başka sınıf sürücü belgesi alabilecekler diyen Hakan GÖLLÜCELİOĞLU değişiklik ile ilgili şunları söyledi: “Teorik sınav 1 Ocak 2013 itibariyle değişmiş, Trafik ve Çevre Bilgisinden 25 soru, Motor ve Araç Tekniği Dersinden 20 soru, İlk yardım dersinden 15 soru soruluyordu. Ağustos sınavıyla birlikte tek bir sınavda karışık 50 soru sorulacak olup 35 doğru yaparak 70 puan alan sürücü adayları başarılı sayılacak. Üniversite ve yüksekokullar ile lise ve dengi okullarda zorunlu trafik ve çevre, ilk yardım ve motor derslerinden başarılı olduklarını belgeleyenler ile 22/5/2002 tarihli ve 24762 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan İlk Yardım Yönetmeliği gereğince ilkyardımcı sertifikasına sahip kişiler ilk yardım dersinden istemeleri hâlinde eğitime tabi tutulmayacaklar ve sadece sınavlara girecekler.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.