site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Su ürünlerinin geleceği yetiştiricilikte

Su ürünlerinin geleceği yetiştiricilikte
24.07.2015
A+
A-

Su ürünlerinin geleceği yetiştiricilikte

Türkiye’de su ürünleri sektöründe kültür balıkçılığının payı her yıl artıyor. TÜİK verilerine göre 2014 yılında Türkiye’de 537 bin 345 ton su ürünleri üretimi gerçekleştirildi. Kültür balıkçılığı ise 235 bin tonluk üretimle en büyük dilimi oluşturdu. Kültür balıkçılığını, 231 bin ton ile deniz balıkları, 35 bin ton ile diğer deniz balıkları, 36 bin ton ile iç su balıkları izledi.
Sektörde avcılık yoluyla elde edilen üretim yüzde 19 azalırken, yetiştiricilik yüzde 1 seviyesinde arttı. Avcılıkla yapılan üretim 302 bin 212 ton olurken, yetiştiricilik üretimi ise 235 bin 133 ton olarak gerçekleşti. Sektörde kültür balıkçılığının payının yüzde 43.8 seviyesine ulaştığını belirten Su Ürünleri Tanıtım Grubu Başkanı Melih İşliel, 2023’te yetiştiriciliğin payının yüzde 50’yi geçmesini hedeflediklerini kaydetti.

235 bin ton
İşliel, “Sektörün geleceğini yetiştiricilikte görüyoruz. Türkiye’nin 1986 yılında 3 bin ton seviyesinde olan su ürünleri yetiştiriciliği 2014 sonunda 235 bin tona ulaştı” diye konuştu. İç sularda alabalık en fazla üretilen balık olurken, denizlerde ise levrek ilk sırada yer aldı. Levrek üretimini ise çipura izledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.