site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Soyer’den ‘Tasarruf Genelgesi’ açıklaması! “Yerel basına sahip çıkmalıyız”

Soyer’den ‘Tasarruf Genelgesi’ açıklaması! “Yerel basına sahip çıkmalıyız”
12.07.2021
A+
A-

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kamu kurum ve kuruluşlarının günlük gazete alımını engelleyen genelge hakkında görüşlerini dile getirdi.

Kamu kurum ve kuruluşlarının harcamalarında tasarrufa gidilmesi nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararıyla yayımlanan ‘Tasarruf Tedbirleri Genelgesi’ne eleştiriler devam ediyor. Genelgede yer alan ‘Kamu kurum ve kuruluşlarının basını izleme ile ilgili birimleri ve kütüphane dokümantasyon merkezleri hariç hiçbir şekilde günlük gazete alımı yapılmayacak’ ibaresi özellikle yerel basının tepkisini çekti. İzmir’de yerel basın temsilcileri genelgenin kendileri için ekonomik çöküntüye yol açacağını dile getirirken İzmir Gazeteciler Cemiyeti ise ‘Yerel basına engel değil, nefes ol’ diyerek karardan geri dönülmesi için kampanya düzenledi. İzmir’in yerel gazeteleri de 12 Temmuz sayılarında ‘Yerel basına engel değil, nefes ol’ manşetiyle çıkarak genelgeye tepki koydu.

“Ne yapabileceğimizi araştırıyoruz”
Genelgedeki ‘gazete alımı yapılmayacak’ ibaresi ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin nasıl bir yol izleyeceğine yönelik açıklamalarda bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Hukuki olarak ne yapabileceğimizi araştırıyoruz. Şu anda bir şey söylemek için erken ancak hukukçularımız çalışıyor. Kısa bir süre içinde değerlendirme yapabilecek hale geliriz” sözlerini aktardı.

“Bir formülü bulunmalı!”
Kentteki gazetelerin genelgeye yönelik koyduğu ortak tepkiye ve genelgenin yerel basını ekonomik açıdan zora düşürecek bir hamle olmasıyla ilgili değerlendirmeler gerçekleştiren Başkan Soyer, “Bunu tabi ki içimize sindiremiyoruz ve bununla ilgili ne yapabileceğimizi araştırıyoruz. Bunu doğru bulmuyoruz. Yerel basının en güçlü dayanaklarından biri yerel yönetimler olmak zorunda. Bu, bugüne özgü bir şey değil, genel olarak böyle olmak zorunda. Yerel yönetimler yerel basına sahip çıkmalı. Bunun da bir formülü bulunmalı. Bu çerçevede değerlendirme yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
  1. Efesli dedi ki:

    Sayın başkan SOYER, Izmır’de yapılan sosyal etkinliklerinde ve organizasyonlarda izmir deki şirket ve kurumlara ihaleler verilmiyor Ankara ve istanbul’daki şirketlere veriliyor,belki bir gün Izmır şirketlerine de ihale verilir diye bekliyoruz…