site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Size Önemli Bir Haberim Var!

11.07.2012
A+
A-

Her şey Sağlık adına Domuz etinin haram günah olduğunu biliriz fakat zararlarını bilmiyoruz. Domuz her ne kadar bakımlı ortamda yetiştirilse de, domuz kendi pisliğini dahi yiyen bir hayvandır. Biyolojik yapısı nedeniyle çok fazla miktarda antikor üretir. Domuz eti yüksek oranda kolesterol ve lipid içerir. Aşırı dozda antikor, hormonlar, kolesterol ve lipidler içeren domuz etinin insan sağlığı için ciddi tehdit oluşturduğu bilimsel olarak kanıtlanmıştır.

Domuz etinin içerdiği diğer bir parazitin adı trişindir. Trişin öldürücü bir bakteridir direkt kalbi tehdit eder.

Ülkemizde görülen ağır hastalıklar aşikâr peki bunlar bize nasıl nüfus ediliyor. Artık domuz etini raflarda görüyoruz. Acaba Avrupa domuz etinin faturasını binlerce kanser hastalarıyla öderken çareyi ülkemize ithal etmekte mi buldu?

Size üzücü bir haberim var; hep beraber domuz jelâtini yiyoruz. Jelâtin Domuz iliği ve kemiği bileşenidir. Ülkemizde birçok ambalajlı ürünlerde satılmaktadır. Tatlı ürünlerde, Tuzlu ürünlerde vs. birçok kapalı yiyeceklerde bulunmaktadır. Eğer bir ürünün arkasında mikroskobik yazılarda sığır jelatini yazıyorsa sorun yok. Fakat sadece jelatin yazıyorsa sorun var demektir.

Türkiye de jelatin üretimi yok Avrupa’dan ithal ediyoruz. Bu yüzden ithal gıdaların tamamına dikkat etmek gerekir. Domuz eti jelatini hiçbir üründe belirtilmemektedir.

Türkiye de domuz çiftliklerinin sayısı 90’ı geçmiş ve bu çiftlikler ihracat yapmıyorlar sanırım sorunun ciddiyet boyutunu anlamışınızdır.

Vatandaş olarak bilinçli ve uyanık olmak zorundayız. Bu ürün gıda sektöründe ve kozmetikte kullanılıyor. Jelatin ürünü raf ömrü uzun olsun ve ürün kıvamının akışkanlığı için kullanılıyor.

Eski toprakların bir deyimine kulak vermek istiyorum şöyle derlerdi; domuz eti ar duygusunu kaldırır. Allah muhafaza, Allah bizi korusun, biz haysiyetli şerefli bir neslin torunları, Türk toplumuyuz. Sağlığımız için, maneviyatımız için hepimizin yaptığımız alışverişlerde hassasiyet ve önemle hareket etmemiz şarttır.

Yetkili mercilerin bu konuyla ilgili yüksek hassasiyet göstermeleri hepimizin dileğidir.

Küçük esnafa yönelmek, kasap, bakliyatçı vs. gibi yerleri tercih etmek, Büyük alışveriş merkezlerinden daha güvenlidir. Büyük alışveriş merkezlerinin ihtişamına sağlığımızı riske edecek kadar kapılmayalım. Sağlık en büyük zenginliğimizdir.

Sağlıkla kalın…

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.