site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Sit Alanlarında ki Kaçak Yapılar Yıkılıyor

Sit Alanlarında ki Kaçak Yapılar Yıkılıyor
20.11.2012
A+
A-

Efes alt kapı mevkiinde yer alan Tusan Motelcilik ve Restoran işletmeciliğine ait yaklaşık 700 metrekarelik ruhsatsız ve kaçak bölüm belediye ekipleri tarafından yıkıldı.

714 metrekarelik ruhsatlı kapalı alanın yanına, 1. Dereceden Arkeolojik Sit Alanı üzerine inşa edilen yaklaşık 700 metrekarelik ruhsatsız alanın 2 numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’nün, Büyükşehir Belediyesi’nin, Efes Müzesi’nin ve Selçuk Belediyesi’nin ortak denetimleri sonucu 2863 sayılı Kültür Varlıklarını Koruma Kanununa ve 3194 sayılı İmar Kanunu ve ilgili yönetmeliklerine aykırı olarak yapıldığı tespit edildi. Buna bağlı olarak Selçuk Belediyesi Encümenin aldığı kararla İmar Kanunun 32. ve 42. Maddelerine istinaden gerekli yasal işlemler yapılarak 1. Dereceden Arkeolojik Sit Alanına ruhsatsız olarak inşa edilen yaklaşık 700 metrekarelik kapalı alan Selçuk Belediyesi ekiplerinceyıkıldı. Yıkım alan geniş olduğu ve arkeolojik sit alanında yer aldığı için iş makineleri değil insan gücüyle yapıldı.

RUHSATSIZ SPOR TESİSİ YIKILIYOR

Selçuk Arvalya Mevkiinde yer alan ve Royal Spor Tesisleri olarak bilinen kaçak ve ruhsatsız yapının yıkımına Selçuk Belediyesi ekiplerince başlandı.

3 kez mühürleme yapılmasına, para cezaları kesilmesine ve Selçuk Belediye encümenin 3 Ocak 2012 tarihinde aldığı ve 28 Mart 2012 tarihinde tebliğ edilen yıkım kararına rağmen alandaki yanlış uygulamaların ortadan kaldırılmaması nedeniyle Selçuk Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğü ekipleri yıkım için harekete geçti.

3. Dereceden Arkeolojik Sit Alanı olan ve inşaat çalışmaları esnasında bazilika kalıntıları da bulunan alanda ruhsatsız ve kaçak olarak inşa edilen tribün, kafeterya, hakem odası, tek katlı ahşap yapı, iki katlı ahşap prefabrik yapı ve izinsiz diğer uygulamaların imar Kanunun 32. Maddesi gereği yıkımına başlandı.

YORUMLAR
  1. çınar bulut dedi ki:

    1962 yılında yaılan bu yapıyı yıktınız elinize sağlık belediye olarak çok iyi reklam yaptınız belediye çok iyi çalışıyor maşallah.
    burada çalışan 15 kişi işsiz kaldı yazan yok ekmekleri ellerinden alındı bravo belediyeye büyük bir marifetmiş gibi çarşaf çarşaf resimler
    çok iyi yldasınız.
    söylemesi çok kolay değil ama. umarım burada akp kazanırda sizin başınızada belediyeyi yıkarlar …………………..

  2. YAZIK dedi ki:

    Yıkmak çok kolay yapmak zor. O restoranın bir kısmını yıkınca ne kazanıldı 700 m2 çimenlik bol bol otlasın orayı yıkanlar ardık.

    Royal spor tesisinde maçlar oynanmaya başlandı. Gecen sene türkiyeden 10 larca okul katılıp orada maçlar yaptı. Bu sezonda bölgesel ligden Bozyaka o sahayı kullanıyor ve maç olduğunda ufakta bir hareket oluyor orada.

    Dedğim gibi yıkmak kolay yapmak zor. O Sahalarda önümüzdeki sezonlarda çeşitli takımlar kamp yapacak. Pamucaktaki otellerde kalacak. Devre arasında Antalyada binlerce takım kamp iklimi güzel olan selçuğa 50 takım gelse fenamı olur.

  3. kapakçı dedi ki:

    tabi ya. agzınız var ya konuşun. tusan restaurantta 15 kişi işsiz kalmış. peki tusan restaurantın sahibi gelipte belediyeye ben buraya 700 metrekare kapalı alan yapacam diye sormuşmu. o zaman ne yapmaya arsa alıp ev yapacagız diye ugraşıyoruz. gidelim mahalle arasındaki parklara konduralım bi tane evi sonra belediye gelip yıkarsa, sizin yaptıgınız gibi bagırırdık belediyeye 15 kişi evsiz kaldı diye. dingonun agırımı burası her isteyen istediği gibi at koşturacak. çarşı içindeki esnaf 1 tane fazla masa atabilmek için belediyeye yer işkaliyesi ödeyecek. öbür taraftan kendini kurnaz sanan çakllar metrekarelerce yerleri istedikleri gibi yapıp işletecekler. yok öyle yagma. royal spor tesislerinin kurucularına onlarca uyarı yapılmasına ragmen hatta ve hatta encümen kararı alınıp teblig edilmesine ragmen selçuk belediyesini bir hiç gibi gören bu külanbeyi abiler. kimin hancı kimin yolcu oldugunu bilmek zorundalar. herkez ayagını denk almalı. burası tire torbalı bayındır değil. burası selçuk. şehir için yapılmış olan plan ve projelere her kim olursa olsun uymak zorunda. bu bülent arınçın kankası sallıoğlu olsa bile. vefa bu babasını tanımaz usulsüzlükte. keser biletini

  4. atatürkçü dedi ki:

    memnun olanlara allah bir an önce bu acıyı yaşatsın inşallah sizi allaha havale ediyorum yazıklar olsun kim kimin ekmeğiyle oynuyorsa allah onları ters getirsin inşallah!!hayır rumuz değilde isim olsa vallahi kına göndericem!!o kadar yani.. insan yediği tabağa pislermi evet pislermiş bunuda görmüş olduk sayenizde aferim budalaları!!

  5. erdogan arna dedi ki:

    yasalara uymalıyız yasalara uymayan cezalandırmalı yalnız şirincede yasalarla ….. geçen zatı muhterem ne olacak adam şirincede hukuksuzluğun büstünü dağlara kazımış,