site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Şirince de ki St. John Kilisesi İçin Kamulaştırma Kararı Alındı

Şirince de ki St. John Kilisesi İçin Kamulaştırma Kararı Alındı
15.07.2013
A+
A-

sirince-kilise

Selçuk Belediyesi yürüttüğü planlama çalışmaları kapsamında Şirince’de bulunan St. John Kilisesi için kamulaştırma kararı aldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Şirince’de bulunan tarihi St. John Kilisesi’ne tek ana geçişin, bitişiğindeki parsel üzerinden sağlandığını belirterek, parselin kilisenin avlusu konumunda olması nedeniyle 279 ada, 1 parselin kamulaştırılmasını istedi. Bakanlık yeterli ödeneklerinin olmamsı nedeniyle de kamulaştırmanın Selçuk Belediyesi tarafından yapılmasını istedi.
Selçuk Belediyesi Hukuk ve İmar Komisyonu tarafından yapılan değerlendirme sonunda Şirince Köyü’nün mahalle olarak Selçuk Belediyesi’ne bağlanacağı belirtilerek tarihi kilisenin avlusu ve müştemilatı niteliğinde bulunan ve kiliseye geçişi sağlayan özel mülke konu taşınmazın kamulaştırılması kararı alındı. Bu kamulaştırmanın kilisenin işlevinin korunmasına katkı sağlayacağı, ulaşım sorununun çözülerek tarihi yapının ziyareti için gerekli olduğu belirtilen kararda, bu alanın beş yıllık imar programında kamulaştırılacak taşınmazlar listesine alınması ve 2013 yılı yıllık yatırım ile çalışma programlarına alınarak kamulaştırılması kararı alındı.

St. John-Kilisesi-sirince

sirince-kilise-resim

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    Hangi işlevini koruyacak acaba? Kiliseyi de gözlemecinin kapalı mekanı yaparlar. Kamulaştır. İşletmeye dönüştür. ahahaha

  2. selçuklu dedi ki:

    kamulaştırılması dogru.çünkü hiçbir kilisenin bahçesinde işyeri yoktur.zaten ruhsatta verilmez .anca alangirle alırsanız olur.kamulaştırılıp restore edilince güzelleşir.zaten içerde yalandan mum yakıp para toplamak için ızgara koymuşlar o dumanda camın arkasındaki fresklere hep zarar vermiş.bide para atıyon havuza sen delige düştü diye bakıyon mersem birilerinin cebine düşmüş.kilise kilise degil rant yeri olmuş.başkanı tebrik ediyorum köyünün sorunlarını takip edip sorunları çözüyor.