site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Senem Kılıç’tan Kadın Cinayeti Eylemine Destek

Senem Kılıç’tan Kadın Cinayeti Eylemine Destek
12.05.2015
A+
A-

Kadın-Cinayeti Eylemine Destek (2)

MHP İzmir 1’inci Bölge Milletvekili Adayı Senem Kılıç, eski eşi tarafından öldürülen öğretim üyesi Serpil Erfındık’ın davası öncesi Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun düzenlediği eyleme destek verdi.

Davanın sekizinci duruşması öncesi Bayraklı Adliye binası önünde toplanan kadın grubuyla birlikte pankart açan ve kadın cinayetlerinin durması için sloganlar atan Kılıç, Serpil Erfındık’ın annesinin de elini öperek bir akademisyen olarak meslektaşının hunharca öldürülmesinin kendisini derin bir üzüntüye boğduğunu söyledi.

Partiler üstü bir sorun…

Platform Sözcüsü Sanem Deniz Kural, kadın katillerine yasadaki indirim maddeleri uygulanmadan, ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezası verilmesi için mücadele etmeye devam edeceklerini söyledi.

MHP Adayı Kılıç da, yaptığı açıklamada kadın dayanışmasının önemine dikkat çekerek şunları söyledi: “Kadınlarımızın, kızlarımızın cinayete kurban gitmesi bir ülkenin en büyük ayıplarından biridir. Biz toplum olarak kadınımızı baş tacı yapmaktan ne zaman vazgeçtik? Özgecanımız, Serpil hocamız, Eda Okutgen kardeşimiz ve daha niceleri içimizde kocaman acılar bırakan yaralar açtı. Kadın cinayetinde indirimin uygulanması yaralarımızı daha da deşiyor. Bu partiler üstü bir meseledir ve bugün bu eyleme sadece bir kadın olarak destek vermek için geldim. Meclis’te kadın haklarını savunan, mücadele eden en etkin isimlerden biri olacağım. Ceza indiriminin yasalardan kaldırılması için aktif olarak çalışmalar yapacağım” dedi.

Kadın-Cinayeti Eylemine Destek (1)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.