site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Senem Kılıç’tan Gelir Adaletsizliği Vurgusu

Senem Kılıç’tan Gelir Adaletsizliği Vurgusu
26.10.2015
A+
A-

senem_kılıc

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir 1’inci Bölge Milletvekili Adayı Senem Kılıç, Türkiye’nin gelir adaletsizliğinde Avrupa’da birinci, dünyada üçüncü sırada olduğunu söyledi.

MHP İzmir 1’inci Bölge Milletvekili Adayı Senem Kılıç, İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası’nı ziyaret etti.

İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Celil Anık ve oda üyleleriyle bir araya gelen Kılıç, Türk esnafının ülke tarihindeki en zor günlerini yaşadığını söyledi.

Esnaf için ekonomik koşulların giderek ağırlaştığını kaydeden Senem Kılıç, ülke ekonomisinin sadece küçük bir azınlığın eline geçtiğini savundu; adaletsiz paylaşımın toplumsal hoşgörüsüzlüğü körüklediğine dikkat çekti.

GELİR ADALETSİZLİĞİ VURGUSU

MHP olarak, sermayenin tabana yayılmaması ve sadece belli bir zümrenin elinde toplanması konusunda AKP hükümetini defalarca uyardıklarını hatırlatan Kılıç, “Son 14 yıl içinde fakirle zengin arasındaki gelir uçurumu korkutucu derecede derinleşti. Millet olarak bu uçurumu ortadan kaldırmak zorundayız. 2015 yılı verilerine göre yüzde 20’lik gruplarda, en yüksek gelire sahip nüfus toplam gelirden yüzde 46.6 pay alırken; en yoksul kesimin aldığı pay ise sadece yüzde 6.1 düzeyinde kaldı. Ciddi bir finansal sıkıntıyla karşı karşıya olan nüfusun oranı ise yüzde 49.7. Milletimizin yarısı, yarını nasıl atlatacağını, evine ekmek götürüp götüremeyeceğini, kiradaysa kirasını nasıl ödeyeceğini bilemez durumda. Ayrıca en zengin yüzde 20’nin ülke gelirinden aldığı pay en fakir kesimin 7.7 katı. Gelir adaletsizliğinde Avrupa’da birinci, dünyada üçüncü sıradayız” ifadesini kullandı.

BEDELİNİ BİZ ÖDÜYORUZ
Gelir adaletsizliği ve sermayenin belli kesimlerde toplanmasının bedelini de, emeğiyle geçinen işçi, esnaf ve memurun ödediğine işaret eden Senem Kılıç, vatandaşın her geçen gün biraz daha fakirleştiğini dile getirdi. Politik gruplar arasında olduğu gibi ticaret ve esnaf odaları arasında da kutuplaşmaların had safhaya ulaştığının altını çizen Kılıç şunları söyledi: “Ülkemizdeki bölünme, ticaret ve sanayi ile uğraşan kesimleri de vurmuş durumda. Oysa iş hayatında politik kutuplaşmalara yer yoktur. Ancak ülkemizde sen şucusun, sen bucusun diye odalar birbirine düşman olmuş durumda. Hükümetin adamı olarak kabul edilen 3 – 4 firma dışında ihale alabilen kurum kalmamış. Teşvikler hep belli şirketlere yönlendirilmiş. Bu da haksız rekabeti körüklemiş. Kısaca ülkede azınlık zenginleştikçe, çoğunluk fakirleşti. Bu da sokakta, dükkanda, fabrikada alnının teriyle helalinden para kazanmaya çalışan milletimizi vurdu”

BU HEYECAN TEK BİZDE
Meclis’te, İzmir’deki sıkışan ekonominin yeniden canlandırılması ve kente hakettiği hizmetlerin getirilmesi adına sonuna kadar uğraşacağını aktaran Kılıç, “MHP, İzmir’den Meclis’e ne kadar güçlü giderse, İzmirli o kadar çok şansa sahip olur. Çünkü 2 kutup arasında sıkışan siyasetin İzmir’e bir şey kazandırmayacağı artık ortada. İzmir’in yeni bir heyecana ihtiyaç var. Bu heyecan da sadece ve sadece MHP’de var. Bu heyecanla birlikte İzmir’de hep beraber çok güzel şeyler başaracağız” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.