site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuk’un Yeni İtfaiye Binasının Açılışı Yapıldı

Selçuk’un Yeni İtfaiye Binasının Açılışı Yapıldı
13.01.2013
A+
A-

selcuk-itfaiye-binasi1

Arsası Selçuk Belediyesi tarafından sağlanan, binası İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Selçuk’un Yeni İtfaiye Binası’nın açılışı yapıldı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür, Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı tarafından kurdelesi kesilen yeni itfaiye binasının açılışına Belevi Belediye Başkanı Özcan Işık, CHP ilçe Başkanı İbrahim Adıgüzel, Selçuk Belediyesi’nin CHP’li Meclis Üyeleri, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Selçuk Belediyesi’nden çok sayıda bürokrat, sivil toplum örgütü temsilcileri, muhtarlar ve Selçuk Halkı geniş katılım gösterdi.

2 bin metrekarelik alanda yapımı tamamlanan 350 metrekare idari binası, 285 metrekare garajı ve bir adet hortum kulesi ile hizmete açılan Selçuk’un modern yeni itfaiye binasının açılışında konuşan Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür “Biz İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Selçuk Belediyesi olarak kendi problemlerini gören, tespit etmeye çalışan iki belediyeyiz. İlişkilerimizi de bu çerçevede geliştirerek yolumuza devam ediyoruz. Planlama alt yapı çalışmaları gibi birçok alanda projelerimiz yürüyor ve işbirliklerimiz devam ediyor. Bunların içerisinde en önemlilerinden birisi de bugün açılışını yaptığımız İtfaiye binamız. İtfaiye teşkilatı çok önemli bir kurum. Çünkü biz doğal afetlerin çok sık yaşandığı bir coğrafyada yaşıyoruz. Bu nedenle yaptığı çalışmalardan dolayı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımıza, İzmir Büyükşehir İtfaiye ve Fen işleri Dairesi Başkanlıklarına ve binanın yapımında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

aziz-kocaoglu-selcuk (1)

Başkan Ülgür’ün ardından kürsüye çıkan Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı yeni itfaiye binasının Selçuk’a hayırlı olmasını dilerken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise konuşmasında “İzmir İtfaiyesi Türkiye’de değil dünyada özverili çalışmaları ile öne çıkıyor. Büyükşehir belediyesi İtfaiye ve arama kurtarma çalışmaları ile afetlere karşı mücadelesini sürdürüyor.  Bu çalışmalara bütçemizin büyük bir kısmını ayırıyoruz ve yüzde yüze yakın memnuniyet alıyoruz. Doğal afetlere karşı mücadeleyi sürdürmemiz, güçlü olmamız, sürekli tetikte beklememiz gerekiyor” dedi.

Belediye yasasının verdiği temel görevleri yapmak zorunda olduklarının bilincini bildiklerini ifade eden Kocaoğlu, Selçuk’ta başlatılan Tarımsan Sanayi Alanının önemine değinerek; “Bu çalışma ile ilgili olarak Vefa Başkanı tebrik ediyorum. Selçuk Belediyesi tarafından büyük yatırımlar ile ortaya çıkarılan bu çalışma Selçuk ekonomisinin tarım ayağına mükemmel uygulanmış bir projedir. Biz bu projeye başladığı günden bu yana destek verdik ve vermeye devam edeceğiz” dedi.

Açılıştan sonra İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür, iki belediyenin Selçuk’ta ortaklaşa yürüttüğü sokak, cadde düzenlemeleri ve park çalışmaları gibi işleri yerinde inceledi. İki başkan daha sonra Selçuk’un meşhur cumartesi pazarını gezerek esnaf ve halkla sohbet etti.

selcuk-itfaiye-binasi-acilisi-3

selcuk-itfaiye-binasi-acilisi-1

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.