site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuk’un Yemek Kültürü Kayıt Alınmaya Devam Ediyor

Selçuk’un Yemek Kültürü Kayıt Alınmaya Devam Ediyor
22.02.2013
A+
A-

yemek2

Selçuk Belediyesi Selçuk Efes Kent Belleği Yemek Kültürü Gönülleri Gurubu şubat ayı buluşmalarında Erzincan ve Girit Mutfağının güzel lezzetlerini kayıt altına aldı.

Erzincanlı olan ve 18 yıldır Selçuk’ta yaşayan Aynur Aydın’ı evinde ziyaret eden Selçuk Efes Kent Belleği Yemek Kültürü Gönülleri Gurubu Aydın’ın pişirdiği Erzincan mutfağının bir birinden güzel lezzetlerini kayıt altına aldı.

Lopuk, zervet, ayran aşı, bosmeci ve açma kete gibi Erzincan mutfağına özel yemekleri fotoğraflar ve video çekimleri ile kayıt altına alan Selçuk Efes Kent Belleği Yemek Kültürü Gönülleri Gurubu ardından Girit göçmeni bir aileden gelen Mefaret Cebeci’nin mutfağına konuk oldu.

80 yaşındaki Mefaret Cebeci’nin yaptığı staka, mangiri çorbası, şilofta ve mizisropitez gibi bir birinden nadide ve leziz yemekleri kayıt altına alan Selçuk Efes Kent Belleği Yemek Kültürü Gönülleri Gurubu bu kayıtlardan oluşan kısa bir filmin 1 Mart Cuma günü saat 14.00’te Selçuk Efes Kent Belleğinde sergileneceğini duyurdu.

Selçuk Efes Kent Belleği Yemek Kültürü Gönülleri Gurubu ayrıca kendi yöresel lezzetlerini kayıt altına aldırarak gelecek nesillere aktarmak isteyen tüm Selçukluları bu buluşmaya davet etti.

yemek1

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    Yahu anlayamıyorum. Erzincan mutfağı, girit mutfağı, hötötö mutfağı… bunlar kayıt altına alınıyor eyvallah da, neden bu memleketinkileri de almıyorsunuz. neyin gösterişidir bu… önce kendi coğrafyanızı bi tanıyın. ot çöp yapıldığında neden girit mutfağı?? nedir bu bi türlü anlamlandıramıyorum? lütfen biri açıklasın!!! kaçınız selçuklu? kaçınız izmirli?!? kaçınız egeli acaba?!?!? yapılan herşeyi bir fantaziden ibaret görüyorum.

  2. ersin dedi ki:

    Bu memleket derken Selçuk ta tren garı gelmeden pek bir hayat yoktu yanılmıyorsam. Çoğunlukla halk Şirincede yaşıyordu yani çirkince de ve Şirincede yaşayan Halk mübadele zamanının Çoğunlukla giritten ve Selanikten gelmiş olan Türklerden oluşuyordu. 1940 lardan sonrada Balkan ülkelerinden türkler gelmeye başladı ve Selçuk nufusu bu şekilde oluşmuştu. Kaçınız İzmirli derken ise Selçuk 1957 yılında İzmire bağlandı ondan önce Aydına bağlıydı. Şu soruyuda sormanız gerekirdi kaçınız Aydınlı. 🙂 Egeli dediğimiz yer ise Ege denizi olarak adlandırmak gerekir. Yunanistandaki ege denizinde ada da yaşayan bir yunanlıda şu an egelidir yani.. Yanlışlarım varsa kusura bakmayın..

  3. Anonim dedi ki:

    Senin memleket dediğin neresidir? Bizim memleket dediğimiz Girittir,Bosnadır,Erzincandır,Libyadır,Kerküktür,Baküdür.Tüm bu çoğrafyadır.
    Ot çöp dediğin atalarımızdan gördüklerimizdir.
    Sen ne İzmir den ne Egelilikten bahsediyorsun Biz Türkiyeliyiz.

    1. Anonim dedi ki:

      Alınganlığın lüzumu yok. “Ot çöp” lafından alınan zaten bu coğrafyanın insanı değildir. bu ayrı konu. ikincisi libya, bakü … bu ülke sınırları içinde değil. ulusalcılık yaparken hümanist bir tavır takınmaya çalışmışsınız ancak her iki kavrama da tam uymuyor söyledikleriniz.

  4. Anonim dedi ki:

    Hasan amca anlatmıştı kıtlık yüzünden çok kez süpürgelerin tohumlarından un onlardan da ekmek yapıp yerlermiş. Ot çöp denen şeyler ise kıtlık yüzünden doğda bulduklarından karınları doyurmak için yedikleri bitkilerdir…

  5. Anonim dedi ki:

    Coğrafya dersi için teşekkürler. Böylesine verimli topraklarda tren garı öncesinde hayat olmaması mümkün değil elbette.
    Mübadele öncesinde de gelenlerin yerinde de vardı birileri… gidenler de vardı…

  6. de get dedi ki:

    gidenler burda yasiyan yunanlilardi gelenler yunanistanda yasayan turklerdi. sen galiba burali degilsin anonim selcukta kimlerin nerden geldigini bilmiyorsun. cok daha eskilere gitmek gerekirse turkler yuzyillardir goc etmisler SON DURAK TURKIYE…