site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuk’ta Zeytin Hasat Makinesi Satışları Arttı

Selçuk’ta Zeytin Hasat Makinesi Satışları Arttı
25.12.2012
A+
A-

SAVAS-BATTAL (2)Selçuk’ta faaliyet gösteren Savaş Ziraat ve Tarım Aletleri Bayii Savaş Battal, Selçuk ve çevre ilçelere tarım hasat makineleri ve ziraat aletleri satışı gerçekleştiriyor. Zeytincilik sektörüne de hitap eden firma, Paterlini Zeytin Hasat makinelerini Selçuklular ile buluşturdu.

Zeytin üretiminde maliyeti etkileyen en önemli unsur hasat işçiliği, doğru mekanizasyon tercihi ile en aza indiriliyor. Yoğun işgücü gereksinimi nedeniyle zeytin hasadının modernize edilmesini sağlayan Paterlini Zeytin Hasat Makineleri, çiftçinin ağacını koruyarak her yıl ürün alınmasını vaat ediyor. Paterlini Zeytin Hasat Makineleri bayiliğini yapan Savaş Ziraat Aletleri Bayii İsabey Mahallesi Atatürk Caddesi Şirince yolu kavşağı Tansaş karşısında hizmete başladı.

Paterlini Zeytin Hasat Makineleri’nin Selçuk Bölge bayiliğini Savaş Ziraat ve Tarım Aletleri Bayii Savaş Battal hasat makinaları sistemlerinde kalitesini kanıtlayan İtalyan marka; Paterlini’yi Selçuk ve çevre ilçelerin çiftçisiyle buluşturduklarını belirten Savaş Battal, zeytin hasat makinelerini Selçukluların beğenisine sunduk,  bu makineler ile filiz kırma oranının düşürüldüğünü ifade etti. Battal sözlerine şöyle devam etti; Paterlini zeytin silkme makinaları ile silkelenen zeytinlerde ağaçtaki yeni filizler zarar görmüyor. Zarar görmeyen yeni filizler ertesi yıl ürün vermeye başlıyor. Böyle olunca zeytincilikte bir yıl var, bir yıl yok olayı ortadan kalkarak üreticimiz her yıl ağaçlarından ürün alabilecek.

Yoğun insan işgücü gereksinimi nedeniyle zeytin hasadının modernize edilmesi çok önemli bir rol oynamaktadır. Zeytin Hasadı, üretim masrafları içerisinde yüzde 55-65’lik bir pay ile en önemli maliyet unsuru durumundadır. Diğer bir ifade ile hasat işçiliği, zeytin üretiminde maliyeti etkileyen en önemli unsurların başında gelir. Öte yandan ürün kalitesine ve hasat biçimine göre boş yıllarda da ürün alımını etkilemesi gibi nedenlerle hasat, üzerinde dikkatle durulması gereken bir işlemdir. Yüksek maliyeti yanında geleneksel yöntemlerle yapılan hasatta zeytin ağaçlarının vejatatif aksamlarında zararlanmalar olmakta ve zeytin ağaçlarının Zeytin Gal Hastalığı ve Dal Kanseri Hastalığına yakalanma riski artmaktadır. Hastalıklar nedeniyle zeytin ağaçlarında kurumalar görülmekte, ekonomik ömürlerini erken tamamlamakta, verimde azalma ve kalite kaybı söz konusu olmaktadır. Hastalıklar zeytin alanlarında yayılmakta ve büyük ekonomik kayıplara neden olmaktadır. Zeytin Hasadı esnasında dal ve sürgünlerin kırılması nedeniyle periyodisite görülmektedir. Bu durum ise zeytin alanlarından bir yıl ürün alınıp diğer yıl alınamaması nedeniyle kapasitenin tam kullanılmasını engellemektedir. Zeytinde kullanılan doğru mekanizasyon tercihleri ile çiftçimiz ağacını korur ve her yıl ürün alabilir” dedi.

Öte yandan yere dökülen zeytinleri toplamak için makinemiz de var diyen Savaş Battal. Mekanik olarak çalışan bu makine, 5 kişinin topladığı 100 kiloluk zeytini bir saatte topluyor. Zeytincilik sektöründe olan bütün çiftçilerin bu ürünleri görmesi gerekir” dedi.

DTM_BANNER_

SAVAS-BATTAL (1)

SAVAS-BATTAL (3)

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    Ürünün fiyat aralıklarını belirtseydiniz iyi olurdu malum şuan da birçok kişinin ihtiyacı olan bir alet bu