site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuk’ta “Vefa Sosyal Destek Grubu” Vatandaşları Yalnız Bırakmıyor

Selçuk’ta “Vefa Sosyal Destek Grubu” Vatandaşları Yalnız Bırakmıyor
02.04.2020
A+
A-

Koronavirüs salgınının yayılmasının önlenmesi amacıyla özellikle 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşlara yönelik sokağa çıkma yasağı kapsamında Selçuk Kaymakamlığınca oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grubu vatandaşları yalnız bırakmayarak ihtiyaçlarını karşılıyor.
Selçuk İlçesine bağlı Mahalle ile köylerde yaşayan 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşlara ulaşan Selçuk Vefa Sosyal Destek Grubu görevlileri, Muhtarlar, Emniyet, Jandarma, Sağlık personeli ve Milli Eğitim personeli ile İmamlar vatandaşların mağdur olmaması ve temel ihtiyaçlarının karşılanması için çalışıyor.
İkametlerinden ayrılmalarına kısıtlama/yasaklama getirilen vatandaşlar 112, 155, 156 numaraları üzerinden ihtiyaçlarını bildiriyor, ayrıca kendilerini ziyaret eden Selçuk Vefa Sosyal Destek Grubu görevlilerine de taleplerini ileterek. Selçuk İlçesinde bulunan tüm Kamu imkanları vatandaşların mağduriyet yaşamaması için kullanılıyor.

Selçuk Kaymakamı Ekrem İnci konu ile ilgili yapmış olduğu açıklamada şunları söyledi; “İlçemizde oluşturduğumuz, Vefa Sosyal Destek Hattı Projesi kapsamında 65 yaş üstü ve kronik hastalığı bulunan, vatandaşlarımıza hazırlanan gıda sevkiyatını başlattık. Muhtarlar, Emniyet ve Jandarma personeli, Mahalle İmamları, Okul Müdürleri ve Öğretmenlerden oluşan “Vefa Sosyal Destek Hattı” grubu 24 saat esasıyla çalışmaya devam ediyor. Tek yaşayan vatandaşlar hızlıca tespit edilip, ilk seferde gıda yardımı ihtiyacı olanlara acilen gıda paketlerini gönderiyoruz, bankalardan maaşını çekmek isteyenlere evinden çıkmadan, hizmeti ayağına getiriyoruz, ayrıca başka bir ile gitmek zorunda kalan 65 yaş üstü vatandaşlarımızın da seyahat belgelerini düzenleyip evlerine getiriyoruz. Tüm ekiplerimiz evlere ihtiyaç dağıtımı yapılırken hijyen kurallarına uygun olarak çalışmaya devam ediyor. Bizim sizlerden beklentimiz, başta İhtiyaçlarını karşılayamayacak 65 yaş üstü kronik hasta, muhtaç vatandaşlarımızın evlerinde kalmalarıdır, onlara ihtiyaç duydukları her türlü gıda ve ilaç desteği yapılmaya devam edecek, diğer vatandaşlarımız da zorunlu olmadıkça evlerinden çıkmasın, zorunlu ihtiyaçlarını gidererek en kısa zamanda evlerine dönmelerini, hijyen kurallarına azami derecede dikkat etmelerini önemle rica ediyorum” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.