site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuk’ta Şiddet Gören Kadınlar İçin Fidan Dikildi

Selçuk’ta Şiddet Gören Kadınlar İçin Fidan Dikildi
03.03.2015
A+
A-

selcuk-kadin-konseyi (1)

Selçuk Kent Konseyi Kadın Meclisi üyeleri beraberindeki Selçuklu kadınlar ile birlikte Atatürk Mahallesindeki Selçuk Belediyesine ait çocuk parkına şiddet gören kadınların anısına üç adet fidan dikti. Kadınların sürekli şiddete maruz kaldığı son günlerde bu olayların bir daha yaşanmamasını umut ettiğini belirten Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nilgün Yiğitoğlu, kadınlarla birlikte dikilen bu fidanların şiddete uğrayan ve hayatını kaybeden kadınların anısına dikildiğini kaydetti.

Selçuk Kent Konseyi Kadın Meclisi ilçedeki kadınlar ile bir araya geldi. Selçuk İMKB Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Restoranında düzenlenen toplantıya Kent Konseyi Başkanı İrfan Yıldız, Kent Konseyi Kadın Meclisi Üyeleri ve çok sayıda Selçuklu kadın katıldı. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan toplantıda ilk olarak bir sunum yapan Kızılay Ödemiş Kan Bağış Merkezinde görev yapan Barış Can Karadağ, az sayıda kadının kan bağışı yaptığını ve bunun nedenlerini anlattı. Nasıl bağışçı olabilecekleri konusunda kadınlara detaylı bilgiler veren Karadağ, her Pazartesi günü ilçede Kan Bağışı kabul ettiklerini ve Selçuk Kent Konseyi Kadın Meclisi üyelerine ve tüm kadınlar için ise 20 Mart 2015 tarihinde kan bağışı kampanyası yapılacağını duyurdu.

selcuk-kadin-konseyi (2)

Kadın sığınma evi için çalışmalar başladı

Kadın Sığınma evi ile ilgili çalışma başlattıklarını ve bu konuyla ilgili Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı ile Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı’nın büyük desteğini aldıklarını kaydeden Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nilgün Yiğitoğlu, bununla ilgili Selçuk Kent Konseyi yürütme kuruluna projeyi ilettiklerini bu proje için ilk olarak yer tahsisi yapılacağını söyledi. Bu konuyla ilgili olarak ilçenin belli alanlarında arsa arayışlarında bulunduklarını ve çalışmaların devam ettiğini belirten Yiğitoğlu, “Kadınlar dünyanın neresinde olursa olsun şiddet görüyor. Bununla ilgili en büyük projemiz olan Kadın Sığınma Evi ile ilgili gerçekten çok büyük gelişmeler oldu. Selçuk ve çevresindeki ilçelere hizmet edebilecek Kadın Sığınma Evi yada Konuk Evi arsa tahsisi olduktan sonra ilerleyen günlerde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının desteği ile bu projemizi gerçekleştireceğimize inanıyorum.Bu konuda çok büyük destek görüyoruz ama en önemli girişim arsanın tahsisinin yapılmasıdır” şeklinde konuştu.

selcuk-kadin-konseyi (3)

Kadın isterse her şey olur

Kadının mutlaka bir şeyi istemesi gerektiğine dikkat çeken Yiğitoğlu; “Kadın istemeli ki, bir şey elde etsin. Çünkü bizde sabır var, bizde emek var, bizde özgüven var. Ortada her zaman şöyle bir kanı var. Eğer bir erkek iyi bir yere geliyorsa mutlaka karşısında değil, arkasında bir kadın olduğunu söylüyorlar. Bana göre arkasında değil, yanında olduğu için o erkek ön plana çıkıyor. Neden arkasında olsun? Kadın yanında olmasa o başarı olmaz. Aynı şekilde kadının başarısı da erkeğe bağlıdır. Birbirimizi tamamlamalıyız. Kadın kadın gibi, erkek de erkek gibi olursa zaten yaşanılabilecek bir ortam olur. Bunun için istemek şart. Bir şeyi ne kadar istersek, o kadar elde etmeniz kolay olur” dedi.

selcuk-kadin-konseyi (4)

Daha çok projemiz var

Selçuk Kent Konseyi Kadın Meclisi olarak ortak kararlar aldıklarını, bu konuda ekip arkadaşlarına teşekkür eden Yiğitoğlu; “Ekibimizle beraber çalışmalarımızı her zaman ortak yapıyoruz. Demokratik bir ortamda yapıldığını düşüyorum. Birçok projemiz var. İlerleyen dönemlerde aile içi şiddet, kişisel gelişim, kadınların uğramış oldukları şiddetteki faktörler nedir gibi kadın sorunlarıyla ilgili çalışmalar yapmak istiyoruz” dedi.

Suriye’de yaşanan savaşı örnek veren Yiğitoğlu; “Bir savaşta erkekler sadece öldürülüyor. Tabi bu doğru bir şey değil, bunu da onaylamıyorum ama kadın önce dövülüyor, sonra tecavüz ediliyor, ardından satılıyor, başaramazlarsa öldürülüyor. Yani kadın ve çocuk. İkisi de korunmaya ihtiyacı olan grup. Biz bu işe başladığımızda birtakım kişiler dediler ki, sadece konuşulur ama hiçbir şey yapılamaz. Bence yapılabilir. Biz birer damla damla gölet oluşturabiliriz. Hangi görüşten olduğumuz önemli değil. Ortak olan kadının ve çocuğun şiddet görmesi. Eğer kadın şiddet görürse onun yetiştirdiği erkeklerde şiddete eğilimli olur. Eğitim, kültür, ekonomik olarak gelişmek istiyorsak kadına değer vermeliyiz.

Kadınlar dünyanın neresinde olursa olsun şiddet görüyor. Hangi görüşte olup olmadığınız önemli değil. Eğer ortak bir sorun varsa, kadın ve çocuk varsa bizim olmamız gerekiyor” dedi.

Elden Ele Gönül Köprüsü

Kent Konseyi Kadın Meclisi çalışmalarından bahseden ve devam etmekte olan “Elden ele Gönül Köprüsü adlı projeyi anlatan Yiğitoğlu, “Evlerdeki markalı kullanmadığınız temiz kıyafetleri, ihtiyacı olan insanlara yardım etmek istiyoruz. Sadece giyim değil, ev eşyaları konusunda da ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yardım etmek istiyoruz. Bu konuda herkesten destek bekliyoruz” dedi.

Kadınlardan Kan Bağışı kampanyası

Kadın Meclisi olarak 20 Mart 2015 tarihinde kampanya başlatarak hep beraber toplu kan bağışında bulunacaklarını belirten Yiğitoğlu, tüm kadınları kan bağışı yapmaya davet etti.

Aile eğitimi önemli

Toplantıya katılan ve kısa bir konuşma yapan Selçuk Kent Konseyi Başkanı İrfan Yıldız, kadınların bir araya gelerek fikir alışverişi yapmalarından dolayı büyük memnuniyet duyduğunu ifade etti. Tüm anne ve babalara seslenen Yıldız; “Erkek çocuklarımızı yetiştirirken kadınları sevmeyi, saymayı öğretin. Aile eğitimin üzerine hiç bir eğitim tanımıyorum. Okullarda ne verilirse verilsin bir annenin, babanın verdiği eğitimi hiçbir öğretmen vermez, hiçbir okul, hiçbir üniversite veremez. Bu yüzden aile eğitimi çok önemli” dedi.

Şiddet gören kadınların anısına fidan dikildi

Kadınlar için şiirlerin de okunduğu toplantının ardından ilçe merkezinde yürüyerek Selçuk Belediyesi Kreş ve Gündüz Bakımevinin yanındaki çocuk parkına toplanan kadınlar, burada tüm şiddet görmüş ve hayatını kaybetmiş olan kadınlar için 3 adet fidan diktiler.

selcuk-kadin-konseyi (7)

YORUMLAR
  1. aaaaa dedi ki:

    NE KADAR CİDDİYETSİZ OLDUĞUNUZ BAYRAĞI TAŞİMANIZDAN BELLİ BU İŞ SİZLE OLMAZ SİZLER SOSYEDESİNİZ OLMAZZ