site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Selçuk’ta Otopark Sorunu Nasıl Çözülür

Selçuk’ta Otopark Sorunu Nasıl Çözülür
10.07.2013
A+
A-

selcuk-otopark-sorunu

Selçuk’ta otopark sorunu her geçen gün biraz daha büyüyor.

İlçede ki otopark eksikliği her gün biraz daha gün yüzüne çıkıyor. Çarşı merkezinde 2-3 tane araç parkı için otopark bölümleri bulunsa da cumartesi pazarı ve akşam pazarının olduğu günlerde mecburi olarak bu alanlar kullanılamayacağından dolayı araçlar için büyük sıkıntı doğuyor.

Görüşünü aldığımız birçok Selçuklu ise bu olayın çözümünün Yer altı otoparkları ve kısa mesafelere yaya gidilmesi yönünde görüş belirtti.  Ayrıca şehir içine katılan turuncu uzun babaların her ne kadar esnafın önünü açmak için yapılsa da birçok sürücünün babalar olmasına rağmen bunların yanına yine araçlarını park ettiklerini ve kuralların çiğnendiğini söylediler. Araçların babaların yanına park edilmesi ile yolun daha da daraldığını, Fakat park edecek yer de olmadığı için sürücülerin başka çaresinin kalmadığını da sözlerine eklediler.

Şimdi bizler Selçuklu vatandaşlarımızın oto park sorunu hakkında ki çözüm ve önerilerini bekliyoruz. Şimdi söz hakkı sizin Selçuk halkı bu otopark sorunu nasıl çözülür görüşlerinizi bekliyoruz.

selcuk-otopark-sorunu (1)

selcuk-otopark-sorunu (2)

selcuk-otopark-sorunu (3)

selcuk-otopark-sorunu (4)

selcuk-otopark-sorunu (5)

selcuk-otopark-sorunu (6)

selcuk-otopark-sorunu (7)

selcuk-otopark-sorunu (8)

selcuk-otopark-sorunu (9)

selcuk-otopark-sorunu (10)

selcuk-otopark-sorunu (11)

selcuk-otopark-sorunu (12)

selcuk-otopark-sorunu (14)

selcuk-otopark-sorunu (15)

selcuk-otopark-sorunu (16)

 

YORUMLAR
  1. Anonim. dedi ki:

    Görselleri ile beraber o kadar güzel bir haber yapılmış ki,bizlere sadece kutlamak kalıyor.Hepimiz biraz duyarlı,kurallı davranabilsek belkide, bu haberin bile olmasına gerek olmayacak,fakat kural tanımazlığımız,hala kentleşme sürecine tamamlayamamız,kentli olmanın belkide en güzel tarafı yürüme alışkanlığımız!ama bizlerde olmayan şey de bu,hepimiz taşıtlarımız ile bütünleşiyoruz,birazcık ayrılsak sanki dünya başımıza yıkılacak.Tabiki bu arada ,yerel yönetimler kentin ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak ,mastır planlarında kapalı,açık otoparklarının ,yerlerini ve yapımını öncelik vermelidirler.Keşki hepimiz biraz yürüyerek işlerimizi yapabilsek “SADECE SAĞLIK İÇİN”

  2. FEVZİ dedi ki:

    bu babalar her yere neden yapıldı ki ben onu anlayamadım bir işe de yaradığı yok zaten isteyen istediği yere yine park ediyor aracını. bence çarşı içinde mesela şuan ki pazar yeri nin altına yer altına bir otopark yapılabilir. tabi bu yapılırken selçuk bayağı sıkıntı yaşacaktır ama sonunun güzel olacağına eminim

  3. deNiZ dedi ki:

    biraz yürümeyi denesek çok şey hallolcak selçukta ama 5 dakika yürüme mesefesine araçla çıkarsak sonuç bu olur

  4. Efes'li dedi ki:

    olmaz arkadaş yeni aldığımız araba ile millete hava atçez teybide açıcez müzik zangır zangır olmaz yaya bu iş…haa birde yazmışken yetkililer görür şu milletin kafasına geçirdiğiniz kasklar varya neden gençlere uygulanmıyor,neden geceleri mahalle aralarında denetim yok,gece oldu yaz geldi motor eksozları gündüz kapanıp gece açılıyo adamlar işi çözmüş pasolu tapa var arkadaş sök tak türke ne dayanır şeytanlıkta on numarayız çalışmaya gelince yok,gece uyuyamaz olduk birilerinin üçüncü kattan kırıcam yine kafa gözünü evdekül tablası kalmadı arkadaş…

  5. Anonim dedi ki:

    çarşı içerisinde uygulanacak tek yön uygulamasıyla araçlar park etmiş dahi olsa çok büyük oranda trafik sorunu yaşanmıyacagını düşünüyorum. ikincisi yaz döneminde merkezde bulunan ve çok geniş bir araziye sahip olan metem, anadolu otelcilik, gazi ve thk ünüversitesinin bahçeleri otopark olarak kullanılabilir. abuhayat caddesi üzerinde yer alan demir yollarına ait (ırmak mobilya karşısı) boş arazinin meydan kahvelerine motor ve bisikletleri ile gelmiş olan vatandaşlara park yeri olarak düzenlenebilir böylelikle hem meydandaki o kötü görüntü hemde tostçu alinin yanındaki motorların kapatmış oldugu bölüm daha iyi olacagı kanısındayım. okulların bahçesine yapılacak otoparklarda çok cüzi bir rakam mesela 1 lira gibi bir ücretle sabahtan akşama kadar insanlar araçlarını bırakabilir. bir kurul kurulup bu paranın akışını okulların tamir bakım onarım gibi ihtiyaçlarında kullanılmasındada büyük bir destek olacaktır. ayrıca şehir içerisine monte edilmiş olan hacı yatmaz dubalar gerçekten çok kötü bir görüntü kirliliği oluşturmaktadır bence derhal sökülmesi gerekir. bir diğer en önemli konu ise. gerçekten önemsiz gibi durabilir ancak dikkate alınması gerekir. bildiğimiz üzere merkez cami olarak tahsin aga cami cenazelerin kaldırılmış oldugu yerdir. cenaze oldugu günlerde gerçekten bir kaos yaşanmaktadır o caddede. belediyeye ait 2 adet otobüs caminin önüne yanaştıgı zaman yol tamamen daralmaktadır. sagolsunlar karşıdaki mekan işletmecileri oradaki o durumun zorlugunu gördükleri halde mekanlarının önünde park halinde olan araçlarını HİÇ KIPIRDATMAMAKTADIRLAR. bu konunun trafik ekipleri tarafından en kısa bir sürede çözümlenmesi gerekiyor.

  6. Anonim dedi ki:

    saygının olmadığı bencilliğin çok olduğu yerde tek yol CEZA.yetkililer cezaları uyguladıklarında sonuç kendiliğinden çözülür.

  7. selcuk dedi ki:

    selcuk halkı kadar tembel bır ılce oldugunu zannetmıyorum .cunku benımde arabam var ama selcukta hıc arabamı kullanmıyorum cunku selcuk o kadar kucuk bır yer kı her yere rahatca yuruyebılırız . hele hele sehır merkezı ıse. bu ulkede halen benzın ve mazot cok ucuz cunku pahalı olsa bu kadar aracın ne ısı var . dusunsenıze bır benzın lıtresı 2 lıra olsa herhalde durum daha kotu olurdu . duyarlı olalım bıraz bıraz saglımızı bırazda cebımızı dusunelım

  8. RÜZGAR dedi ki:

    Selçuk’ta en uzun yürüme mesafesi 15 dk. iken insanların iki adımlık yere arabayla gelip çarşı içinde park etmelerini anlamıyorum. Otopark sorunu olduğu bir gerçek ama bunun büyük kısmı banka kredileri ile alınmış lüks arabaların lüzumsuz kullanımından kaynaklanıyor. Ev ile çarşı arasındaki mesafe yürünse hem sağlık kazanacağız hemde bütçemiz iyileşecek.

    1. anonim dedi ki:

      biraz mantıklı ol sen mesela süper markete girdin cok fazla alişveriş yaptın nasıl tasıcan yada ayagı rahatsızsa nasıl olcak

  9. şenol dedi ki:

    Gerçekten de yaptığınız önemli haber için sizlere teşekkür ederiz. Gerçi fotoğraflar da açık bir şekilde anlatıyor ama ben yine de değinmek istiyorum . ATATÜRK CADDESİ ndeki durum da içler acısı , Cadde üzerinde ve çarşı içi esnafı evinden 250-400 metre yürümemek için arabalarını ATATÜRK CADDESİ üzerine bırakıyorlar ve biliyoruzki bu cadde PARK EDİLMEZ levhaları ile donatılmış . Daha sonra da o arabaları ile gelen aynı esnaflar maalesef Selçuk ta turizmim kötüye gittiğini anlatıp duruyorlar. Allah aşkına söylermisiniz 5-10 sene önce bu kadar araç varmıydı Selçuğumuzda.. Ne olur yani işlerine yürüyerek gidip gelseler ve ATATÜRK CADDESİ üzerindeki PARK EDİLMEZ uyarılarına uyulsa , uymayanlara da gerekli CEZAİ işlem yapılsa daha iyi olmaz mı ? özellikle Cuma Cumartesi ve Pazar günü CADDE berbat oluyor kimse farkında değil mi ???? yarın birgün bu yoğunluk bahane edilerek KUŞADASI Yönü TARİŞ arkasından yapılırsa Selçuk daha da KÖY haline gelmeyecek mi ? o zaman mı ÖNLEM alınacak …..

  10. anonim dedi ki:

    sizce izmirden gelen filan olmuyomu yada her hangi bir rahasızlıgı olan napcak yuruyerekmi gelcek belki alişveriş yapcaklar napcaklar nasıl tasıcaklar biraz mantıklı olun alın elinize 50 kilo pazarlık tasıyın hadi evinize biraz mantıklı olun ya

  11. Ömer Gözönünde dedi ki:

    BABALAR’da İŞE YARAMADI…..

    Selçuk’ta köyler dahil 31.940 Kişi vardır(2012 yılında ki verilere göre). Selçuk’ta ehliyet sahibi kişi sayısı 7800, ortalama 3 kişiden 1 kişiye araç düşüyor. Peki Selçuk’ta eğitim seviyesi nasıl 31.940 kişiden Lise ve Yüksek okul mezunları toplamı 8154 kişidir. Selçuk’ta okula hiçbir şekilde ilişiği bulunmayan kişi sayısı 6659 . Geri kalan 15 bin kişide ilk okul ve dengi mezunu . Önemli olan konu şu an Selçuk’a kayıtlı 7800 ehliyet var ancak araç sayısı 12.000(motor v.b araçlar Ruhsatsızlar dahil) civarında Türkiye ortalamasının üstünde bir araba sayısı olan Selçuk’ta Eğitim seviyesi Türkiye ortalamasının altında her 3 kişiden 1’i hiç okula gitmemiş bu büyük bir rakam. Park Sorununun Çözümü çok basit Eğitim. Çünkü Eğitimli bir yönetim ile Selçuk’ta Otopark sorunu Selçuk’un çehresine yakışan bir biçimde planlana bilir. Ancak Selçuk’taki Eğitim seviyesinin düşüklüğü nedeniyle herkes gelişi güzel park ediyor arabalarını engelli vatandaşlar için yapılan yerlerin önüne park ediyor. Önce eğitim almalı insanlarımız . Bakınız ara sokaklarda son ses müzik açıp gaza basıp kaza yapmalarının sebebi de eğitimsizlikten geçer. Eğitimci değilim ama Selçuk’ta eğitimin dahada yükselmesi gerekir . Bu yüzdendir ki Selçuk Belediye Başkanı H.V.Ülgür’ün yaptığı ( en azından öyle bildiğim) BABALAR’ın işe yaramaması. Bir çalışma yapıldı ama insanlarımız yine park ediyorlar . Belediye Başkanı Sayın H.V.Ülgür’ün yaptırdığı bu babalar doğru bir karar bana göre ancak yaptığı yanlış şu önce park sorununu çöz Otopark katlı otopark vb gibi planlar yap bunları işletime açın sonra Babaları koyun sokaklara. Yoksa BABALAR İŞE YARAMAZ…..

    1. selçuklu dedi ki:

      babaları beledıye değıl ılçe trafık komısyonu koydurdu bılgınıze

      1. Ömer Gözönünde dedi ki:

        Sağolun..

  12. Hasan DURUCAN dedi ki:

    Kesinlikle çarşı araç trafiğine kapatılmalı, bu kadar yoğun bırakılan araçlardan ilçemize gelen turistler de şikayetçi, yürünecek, fotoğraf çekilecek yer kalmadı ! Yürüyelim arkadaşlar !

  13. Mustafa Kurt dedi ki:

    KIZILAY CAD. VE 1010 SOK.(istasyon meydanina çikan sokak) Tek yön olarak düzenlenmeli acil olarak. Esnaflar için mal getiren kamyon/kamyonetler için cep park yapılabilir (Tek yön olursa) yeraltı otoparki yapilip özel araçlarin çarsiya girişi yasaklanmali. Yeralti parki için pazar yeri ve otogar bu is için en uygun yerler altinda tarihi eser faan yoksa tabi. Ayrica babalari akil edip düşünen mühendis veya proje sahibi arkadaşlara üstün hizmet ödülü vermeli maaslarina zam yapilmali!!!..

  14. aydın dedi ki:

    Kendi vatandaşımız banka kredileriyle aldıkları arabalarıyla hava atacağız diye nerdeyse tuvalete bile arabayla gidecekler. Bu ilçede değil yeraltı otoparkı gök yüzü otoparkı bile yapsanız bu anlayışa ve bu kadar araç sayısına yetmez. HESAPLAYIN BAKALIM pazar yerinin altına otopark yapılsa fotoğraflarda gördüğümüz tüm merkez caddelerine parkeden araç sayısına yetecek mi. Hayır aynı sorun yine yaşanacak.

  15. güneş dedi ki:

    çarşı içindeki esnaf bile aracını dükkanının önüne park ediyor, değil park sorunu yürümeye bile yer kalmıyor görüyoruz. Bir ara belediye bu işe çözüm buldu ama halk sahiplenmedi. Emniyet zaten uyuyor. Bari hafta sonu hastane önünde 3-5 polis dursun.

  16. selcuk dedi ki:

    ya millet tutturmus eee alıs verıs yaptık nasıl goturucez dıyorlar yahu her gun sabahtan aksama kadar alıs verıs mı yapıyorsunuz yaaa sız daha konuyu kavrayamamıssınız …. kahve ıcınde acılın bıraz ….yoksa uyumaya devam

  17. çiğdem bilgin dedi ki:

    bisiklet yolları ve park imkanı artmali bence.apartmanlarin çoğu bisiklet koymaya elverisli girislere sahip değıl.bizim iki üç kez bisikletimiz calindi evin onunden.bir de gece saat 23 gibi eskiden olmadığı kadar tekinsiz hissetmeye basladim ben araba ile ulasim elzem oldu.

  18. çiğdem bilgin dedi ki:

    yalova belediyesi bisikleti teşvik eden proje baslatti.bizde de yapılabilir.katlı otopark da lazim apartmanlar otoparkli olmalı.bahceli olsun diyemeyecegim çünkü bahceli tüm evler bitişik nizam ile dev apartmanlara donusuyor.kusadasi taş yığını oldu ve otopark sorunu büyük.bizde erkenden cozum aranmali

  19. Sıla Gündoğdu dedi ki:

    Park sorunundan önce şu motorlulara bir çözüm bulsunlar. Ufacık çocuklar bile altlarında motorlarla serserilik peşinde. Sokakta rahat yürüyemiyoruz. Polis kask takanlara sesini çıkarmıyor da durdurup ehliyet kontrolü tapıyor mu acaba? Motorize ekipler açık açık insan ayırıyor. Meslek lisesinin önünde kaç defa gördük. Okuldan motorsikletle çıkanlara selam veriyorlardı. (kafalarında kask olmayan lise öğrencileri).

  20. Caner dedi ki:

    Selçukta Otopark Sorunu nasıl Çözülür sorusunu Belediye 3 dönemdir kendisine sormadı o yüzden siz bize soruyorsunuz sanırım. Boşuna cevap yazmayın. Turistle geliyor bu ilçeye ama park edecek yer bulamıyorlar. Belediyenin çevre mühendisleri ne iş yaparlar ? Bu ilçe merkezinde insanlar için doğru düzgün kaldırım yok. Hadi bakalım Belediyede bu işler için maaş alan arkadaşlar kalkın biraz ayağada gösterin kendinizi. Seçim geliyor.

  21. Caner dedi ki:

    Babaları Belediyenin koymayacagını biliyoruz çünkü belediye şehir merkezi için somut bir şey yapmadı yapmıyor.

  22. isim soyisim dedi ki:

    yetki trafik komisyonunda bunun için belediye bişey yapAmıyor..

  23. Anonim dedi ki:

    Bence park sorunu kadar Kaldırım İşgali Sorunu da bu ilçenin en önemli problemlerinden biridir. Belediye işgaliye parası alacağım diye,halkın yürümesi için yapılmış olan kaldırımları esnafın showroom’u olarak kullanmasına yıllardır izin veriyor. Hele şu çarşının tam içindeki esnafın kaldırımlarda iki kişinin yan yana yürümesine dahi izin vermeyecek şekilde mallarını koymasına sinir oluyorum. Kaldırıma mobilya takımı konur mu yahu,ayıp denen bir şey var. 50 tane motosiklet ve bisiklet yan yana dizilir mi? Sırf bu yüzden o esnaftan alışveriş yapmıyorum,yapmam da. Esnaf önce müşterisine saygılı olacak.
    Ayrıca, çarşının içinden motosikletle geçilmesine izin veren ve bununla ilgili elinde bulunan ceza yazma yetkisini kullanmayan belediye ise resmen suya sabuna karışmaz bir tavır sergiliyor ve halkın çarşı içinde bile arkasına bakmadan yürümesini sağlayamıyor. Sokmayın şu motorları çarşıya yahu,bu o kadar zor bir şey mi? Kesin cezalarnı,bakın bir daha giriyorlar mı motorsikletle çarşıya.